Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Kellemes esti sétával az oktatáspolitika ellen

2012. december 13. 14:33

Rosszabbnál rosszabb szónokok, egymásnak ellentmondó célok és káoszba hajló szervezetlenség.

2012. december 13. 14:33
Pintér Máté
Alternatíva

Quod erat demonstrandum: Most voltunk tüntetni

A tömeg Beszédhibással, Harrach Petrával és Arra sem méltó, hogy csúfnevet kapjonnal az élen megindult a Petőfi hídra, majd ötletszerűen vonulgatva, egyéb egyetemek épületeit is útba ejtve eljutott egy másfél óra alatt a Kossuth térre. A Parlament előtt becsatlakoztak a szimpatizánsok, köztük több képviselő, aztán irány a Lánchíd, ahonnét Szarvas Koppány Bendegúz egyedül folytatta a forradalmi menetet a Sándor-palota irányába. Az egész tüntetés annyira spontán és kaotikus és komikus volt, hogy nem értem, a rendőrség hogy tudott ennyire jó munkát végezni a helyszínek biztosítása során – főleg, mivel előre nem lett bejelentve a demonstráció, szóval akár szét is kaphattak volna minket.

A röhögés végig rendkívüli erővel ingerelt, többnyire sikerült is visszafojtanom, de távozáskor (sajnos én már a Parlamentnél megelégeltem) valami furcsa elégedettséget éreztem. Valami olyat, hogy mi bizony most megmutattuk. Hogy a borzalmas rétorok bizonyára tartalmas beszédei, az ellentmondó követelések, az inkább wúdsztokkos mint okkjupályos tellegetések és a kaotikusan nyomuló tömeg mind csak a felszín. Valahol mélyen történt valami, ami a cél felé mutat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Farkasokkal táncoló
2012. december 14. 11:18
Kellemes séta? Ja pesze, az idő gyönyörű volt, tiszta faszlengető május és nem pedig minusz 4 fok szélviharral, az embernek ilyenkor támad kedve egy kis lazító sétára... Mi a fenét kívánsz a gimnazistáktól? Elhánynám magam, ha csupa retorikai zseni, kisz-titkár (höok elnök) palánta szerepelt volna olyanok voltak mint a legtöbb tinédzser, kedvesek, lázadóak, tettrekészek. Majd rájönnek hogyan kell jobban megszervezni ezeket a dolgokat.
vigyor
2012. december 14. 08:55
"Rosszabbnál rosszabb szónokok, egymásnak ellentmondó célok és káoszba hajló szervezetlenség." Talán mert ezek a srácok nem retorika szakon tanulnak, és vélhetően kevesen akarnak politikusok lenni abban a pillanatban, hogy a diplomájukat a kezükbe kapják:-)))))))) Nekem pont ez tetszett bennük, az a csetlő-botló stílus, az a felnőttisvagyok - de azért ez túlfelnőttes nekem hangulat. Ettől tiszták. Emiatt szépek. És ezerszer inkább hallgatom őket, mint a Parlament általam egyáltalán nem tisztelt képviselőit!
Agnieszka
2012. december 14. 07:38
Valamit kellett csinálni, de ez tényleg nehéz, mert febr. végéig be kell adni a jelentkezési lapokat. Jobb lett volna fél évvel ezelőtt, nagyjából ugyanez. Nagyon nehéz lehetett ezt meglépni, ki szereti, ha anyázzák, de nyilván úgy döntöttek, muszáj, mert nincs tovább miből. Ami 2006-ban elérhetőnek tűnt, arról kiderült, h. 2012-ben nem megy, elfogyott a pénz. Egy ország tanulja most, h. az államadósságnak kamattörlesztése van, időnként, pl. a 2009-ben felvett IMF hitelnek pedig tőketörlesztési kötelezettsége. Viszont még ennél is nagyobb hiba volt az, h. az iskola nem orientál a nevelés során a pályaválasztásban, a reál tárgyakat és nyelveket általában pocsékul tanítják, diák tömegek nem gondolhatnak arra, h. matematikából, fizikából felvételizzenek, angol tudás sokéves tanulás után is gyenge lábakon áll. Sebaj, lehet helyette lováriból, eszperantóból nyelvvizsgázni, ezt évtizedig hagyták, azt a téves képzetet táplálva, h. ezek is jók lesznek valamire az angol helyett. Nincs nemzetközi kommunikáció, szakirodalom angol nélkül, hogy nem lehetett ezt az evidens tényt évtizedeken keresztül a diák fejekbe juttatni! Isszuk a levét annak, h. "minden családnak joga van arra, h. olyan erkölcsöt tanítson gyermekének, amit helyesnek tart", sajnos, a kötelességtudás, jövő iránti feleősség erényei nem nagyon látszanak a sok pszichologusnak, politologusnak, kommunikátornak, filozofusnak, marketingesnek tanuló, sőt, elég sokáig tanuló diáknál. Csak a nagyon gazdagok tehetik meg, h. évekig, a felkészülés nagyon értékes, soha vissza nem térő éveiben olyasmit tanuljanak, ami nem teszi majd lehetővé beláthetó időn belül, h. kifizessék a villany és egyéb számlájukat. Mérnöknek és orvosnak tanulni, pláne jól, viszont nagyon strapás. Orvost oktatni viszont Nyugatra, magyar adófizetői pénzből, nonszensz! Csak csodálkozom, h. a lassan vizsgaidőszakban mennyi diáknak van ideje ülősztrájkolni. A szinte ingyenesnek tűnő, akár évtizedre szóló tanulási lehetőség olyasmi, mint volt a 40 évesen nyugdíjba vonulás lehetősége spec. foglalkozási ágakban, sajnos, időközben kiürült a kassza.
next mindig élni fog
2012. december 13. 21:02
A kép alapján ez a faszi, vagyis az író mennyit tudna gyalogolni? Jól táplált FIDESZ-s ! Tehát dagadt! Hm!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!