Síri csend és nullaszag

2012. augusztus 31. 10:24

A premier elmaradása azért fájdalmas, mert ekkora rakás szart kőszínházban sose láthattunk volna, és az is kiderülhetne belőle, mit tesz az emberrel a széljobbos elmebaj.

2012. augusztus 31. 10:24
Tóta W. Árpád
hvg.hu

Korai politikuskorszakában Csurka még kerülte a nyílt zsidózást, talán örömmel, vigyorogva is farigcsálta a különféle szinonimákat és utalásokat. Közéleti debütálását még írói munkásságként próbálta elbagatellizálni az MDF vezetése, mert megvolt benne a nyelvi erő és a kreativitás, és mert Csurka akkor még író volt.

2011-ben, röviddel halála előtt már nem volt ehhez agya, ahogy ahhoz sem, hogy összehozzon egy élvezhető drámát. Írói munkássága addigra véget ért. Nem reszelte, nem tépte össze és kezdte elölről, nem szenvedett meg a jó mondatokért, bele sem gondolt, hogy fog hangzani mindez színházban. Mondatai csikorognak, recsegnek, ma bármelyik félrészeg gárdista előadja ezeket ugyanebben a minőségben – hiszen tőle is tanulták. Vénségére ostobasággal kezdett üzletelni, és még életében feleslegessé is vált, mert az ostobaság megterem minden renyhe agyban.

Igénytelen, lélektelen bóvligyáros lett belőle, egyszerűen csak fejbe szúrta magát a kanüllel, és hagyta kifolyni a gennyet. Megérdemelné, hogy mégis színpadra állítsák A hatodik koporsót. Az lenne Csurka István, a drámaíró második temetése. Arccal lefelé.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tiur
2012. augusztus 31. 17:45
"tamas222 2012. augusztus 31. 11:10 24 20 Bár nem olvastam a darabot,gyanítom van némi igazság a cikkben." Ez a lenyeg barataim. Bar a darabot en sem olvastam, jelentos osszegben fogadnek arra,hogy talalnek az elmult evekben Magyarorszagon szinpadra vitt alkotasok kozott ennel silanyabbat is.De hat ezt az osszes "reneszansz" ember tudja aki itt(is)szakmanyban mondja meg a tutit makro-mikro gazdasagrol, politikarol,irodalomrol..a sor vegtelen. Szerenyseg barataim es egy kicsit tobb izles
gvarga10
2012. augusztus 31. 17:15
Tótawárpika,két krajcárért paprika.Vegyék,vigyék! Jó kozmás az irás,lesz utánna nyirás! Üres volt a bukszám,ez ott feküdt az utcán. Elvettem megirtam,az árát megittam! Amen. Tóta W.-nek bátor tette, Ahogy Csurkát temettette- Gyalázat! Ha iró vagy te kis féreg, A mérgen kivül van e benned Alázat?
brabant89
2012. augusztus 31. 16:27
"HATODIK KOPORSÓ APRÓDJA: Sajnos nem volt mindenki ilyen szerencsés. KIVÉGZETT FORRADALMÁR: A fiam? A te apád. HATODIK KOPORSÓ APRÓDJA: Egész életében nagyapám terhét cipelte. Megtörték. Az ellenforradalmár fia, a kivégzett fia. Pedig tehetsége volt, de tanulni nem engedték, megtörték, beszervezték, alkoholista lett, el is vált anyámtól, aki olyanféle volt, mint nagyanyám, hiszen tudta, kihez ment hozzá. Apám, amikor jött a változás, megijedt, hogy leleplezik. A kivégzett fia beszervezett feljelentő. Pedig nem hiszem, hogy ártott volna valakinek. Gyanús körülmények között halt meg, aránylag fiatalon." tehetsége volt, de ... megtörték, beszervezték, alkoholista lett, el is vált anyámtól, ... amikor jött a változás, megijedt, hogy leleplezik. ... beszervezett feljelentő. Pedig nem hiszem, hogy ártott volna valakinek. Ez nagyon hasonlít egy nemrégiben elhunyt drámaíró életének állomásaira.
radír
2012. augusztus 31. 15:56
Igénytelen, lélektelen bóvligyáros lett belőle, egyszerűen csak fejbe szúrta magát a kanüllel, és hagyta kifolyni a gennyet. A kvízmester itt saját mindennapi gyakorlatát ülteti át Csurka munkamódszerévé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!