Naésország vége

2012. április 04. 07:25

Ha Schmittnek ezért mennie kellett, akkor az igazi érdemtelenek, a kontraszelektált pártállami senkiháziak is bukjanak meg!

2012. április 04. 07:25
Huth Gergely
Huth Gergely
Magyar Hírlap

„Schmitt Pál nem ártatlan, de Schmitt Pálnak nem azért kellett hétfőn (de már pénteken kellett volna) lelépnie, mert alkalmatlanná vált az elnöki funkció betöltésére, vagy bármiféle bűntettet, sőt bármi olyat követett volna el, amit ne tűrne a köztársaságunk morális mércéje. Az elnök pofonegyszerű ok miatt lehetetlenült el: elvesztette a többség bizalmát. Részben a megfontolatlan nyilatkozatai, a botrány félrekezelése, a megkésett ellenlépései és persze a doktorija lekoppintott részei miatt. De legeslegnagyobb részben az ellene módszeresen, nemzetközi hátszéllel felépített hecckampány miatt.

Bizalom nélkül még patyolatfehér lelkiismerettel sem folytathatta volna munkáját az államfő, bár azt jól teszi, ha önmaga utólagos tisztázása érdekében valóban a bírósághoz fordul. Könnyen kiderülhet, hogy doktorija jogi szempontból nem számít plágiumnak. (Tekintve a Testnevelési Főiskola akkori szánalmas követelményeit és az elbírálók intézményesített nyegleségét.) Ám a PhD-fokozat tervezett küzdelmes megszerzésétől óvnánk Schmitt Pált. Ha jót akar magának, ne engedje, hogy a következő évei egy politikai hecc-valóságshow epizódjaiból álljanak össze.

A köztársasági elnök drámai távozása ugyanakkor fontos üzenetet hordoz. Ha neki ezért mennie kellett, akkor az igazi érdemtelenek, a kontraszelektált pártállami senkiháziak is bukjanak meg! Az Országgyűlés pedig törvényi könnyítéssel akadályozza meg, hogy a jelenlegi és volt közszereplők diplomamunkáinak, doktori dolgozatainak megvizsgálását adatvédelmi vagy más hasonló átlátszó okkal tiltsák meg az egyetemek vezetői. Mint tette azt a napokban Gyurcsány Ferenc kétes munkájával a Pécsi Tudományegyetem illetékes igazgatója. Eljött az ideje, hogy megmutassuk, tényleg lezárult az átmenet két zavaros évtizede, s hogy nem vagyunk többé Naésország!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajkakutyus
2012. április 04. 20:26
Gyurcsány diplomamunkáját biztosan most írják, arra kell a két három hét várakozási idő. Miért is nem kérte fel a főiskolát, mint Orbán Viktor, hogy azonnal kiadhatják megtekintésre? A vizsgákon is pártutasításra ment át a félkegyelmű böszme.
dönci4
2012. április 04. 20:03
Helyes! Egy szarházival kevesebb! Mehet utána a többi is Szűrös, Pozsgay.....
trendo
2012. április 04. 19:53
Ha meglátom a nevedet, te Huth, máris indul egy kiadós bélhuruth :)
Claypool
2012. április 04. 18:55
Úgy halottam hogy fletó diplomájával sincs minden rendben! Az elkövetkező hetekben lesznek érdekes esetek még,a médiában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!