Losonczi Pál nyílt levele Schmitt Pálnak

2012. március 30. 20:22

Pál! Nehéz napjaid vannak, Pál.

2012. március 30. 20:22
pelikán*
Mandiner

Pál!

Nehéz napjaid vannak, Pál. Az elnöki büszkeség, az emberek által táplált szeretet kellemetlen másolási botrányok miatt véreres. Meg-megélénkülő össztűz ér, bárhová mész, nem lelsz nyugalmat: bántanak.

Tudom, rettenetes kín ez, ilyen időkben pedig kell a tapasztalt ember tanácsa, mint napon tikkadt szarvasgímnek a hűsítő forrásvíz. Hallgass meg!

Ne tántorítsanak el konspiráló szándékok, csapdát állító, akadályt gördítő elmék! Ők az ellenoldal jól ismert erői. Hátsó hatalmi szándékból éket vernek minden résbe, céljuk borzasztó. Ne tántorítsanak el szemforgató moralizálók se! Ők semmilyen kapcsolatban nincsenek a néppel, nem képviselnek senkit és semmit, csak saját magukat. Önzők, irigyek.

De ne figyelj a népre se! A nép arctalan, buta, átveszi a farizeusok jelszavait, hálátlanul köpköd, pedig a nép alattvaló.

 Te mindig csak egy irányba figyelj. Ott pedig ne akadékoskodj, nem kell a balhé. Nézd meg a Tildyt: kapálózott, kapálózott, aztán csak megborult, mint az ólajtó. Okosan, higgadtan kell menni előre, tudni, hogy ki van velünk.

Tartani kell az irányt, Pál. Egy Bernard de Chartres testébe oltott Isaac Newton mondatja velünk: azért látunk messzire, mert óriások vállán állunk.

Beállok alád.

Üdvözöl:

Pál

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stanc
2012. március 31. 15:15
Előre bocsájtom; Fidesz szavazó vagyok! Ahogy Pali kivágta magát Obersovszky segítségével, zseniális volt! A hallgató úgy érezhette, mindenki hülye, mindenki téved, kivéve Pali bácsit és a riportert. Remek mutatványt láthattunk, a clintoni (szopós) profizmus magasságaiból! A demokratikus értékek szempontjából azonban ország-világ, valamint a Magyar Köztársasági Elnöki intézmény rezzenéstelen arccal történő szembeköpése történt. Egy öszödi beszéd! Lehet, hogy Pali elhiszi, hogy kivágta magát, de ez ugyan az, mint amit egyedül feri érzett akkoriban. Bele is bukott! Mivel jelen pillanatban Magyarországnak nincs Köztársasági Elnöki méltósága, ezért Palinak le kellene mondania ahhoz, hogy lehessen.
bébá
2012. március 31. 14:44
Ki a f.sz ez a losonci.Csaknem a dicsőséges LP-nek valamipereputtya?
tutturuttu
2012. március 31. 08:29
"Elmondható, hogy Plagi bá ma már az erkölcs nélküli nemzeti-keresztény rendszer megtestesítője és reklámarca lett. Annak az erkölcsnek, amelyet a Nemzeti Alaptanterv szerint mindenütt tanítani fognak majd, a következők a kulcsszavai: csalás, lopás, gátlástalanság, becstelenség, cinizmus, szociális érzéketlenség, hazugság, szervilizmus, felfelé nyalás, lefelé taposás. Aki mindezeket elsajátítja és gyakorolja, az Magyarországon garantáltan sikeres ember lesz." - idézet Jakab Attila cikkéből.
tutturuttu
2012. március 31. 07:57
A fideSS abban reménykedik hogy minden csoda három napig tart azt jónapot---de a szomszédok, Európa, Amerika és talán Magyarországot is mondhatom--szeretném---nem felejtenek---képzelem milyen szaporán sűrűn fogják hívni vendégül az orbán-smitt /én csak így írom /tandemet a fővárosokba---pali bá szikrányi önkritikára se képes--szólamaiban hogy felmagasztalta magát--milyen buta ember képét mutatta--ezzel az ésszel akar doktorálni? most kezdődik a tánc ---a dakotamanók tánca...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!