Timosenko nem Gyurcsány

2011. október 18. 10:41

Gyurcsány ügye csak annyiban politikai, hogy elítélése a jobboldali választók – a többség – közérzetét javítja.

2011. október 18. 10:41
Lovas István
MNO

„A történet jellegében valóban megkapóan gyurcsányi: a bukott és nem egy ügyében lebukott, de eddig még nem büntetett volt KISZ-vezér meggazdagodásában szintén a keleti oligarchák útját járta. Timosenko védelmére azonban az ukránok azt hajtogatják, az ügyben a politika az, hogy ilyen alapon sok mindenkit el lehetne ítélni Ukrajnában.

És itt válik el élesen a két ügy egymástól. Ugyanis míg az előbbi egy korrupt, áldemokrata rendszerben folyó politikai ügy, Gyurcsányé egy európai uniós demokráciában reményeink szerint ütemesen előrehaladó számonkérés, mint amilyenre ma oly sok példa van Európában Izlandtól Franciaországon át Horvátországig. Vagyis a párhuzam nem Timosenko és Gyurcsány, hanem Gyurcsány és a volt izlandi miniszterelnök, Geir Haarde vagy horvát megfelelője, Ivo Sanader között van. És még egy. A Timosenko-ügy fontossága mérhetetlenül jelentősebb a volt magyar miniszterelnök elleni pernél, ugyanis ott Ukrajna sorsáról van szó. Arról, hogy Kijev a Nyugat vagy Oroszország szövetségese lesz-e. 

Gyurcsán ügye viszont csak annyiban politikai, hogy elítélése a jobboldali választók – a többség – közérzetét javítja. Ami persze már önmagában véve is bilincsért kiált.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2011. október 18. 16:33
"Kijev a Nyugat vagy Oroszország szövetségese lesz-e"?. A dilemma az, hogy ha Ukrajna belép az Unióba, a szlávok lesznek a legnagyobb etnikum az EU-ban. Ha nem lép be, Oroszországgal együtt túl nagy erőt jelentenek az EU-val szemben.
kalasnyikov
2011. október 18. 14:19
Megkisérlem ismét rendbe tenni a lelkivilágotokat. ..DDDDJulia Vladimirovna Timosenko a dnyepropetrovszki ..második legnagyobb ...ukrán maffiaklán egyik oszlopos tagja volt és maradt kormányzása után is. A klán vezére is egykori ukrán miniszterelnök volt, akivel a mi Juliánk még üzletasszonyként rendesen szőtte a pókhálót. Eredménye a müveletnek már akkor fél milliárd dollárnyi vagyonkimentés Ukrajnából, de azt már meguszta politikai pályafutásának felgyorsulása következtében. Igazi gyurcsányi megoldással. Európa ezt legalább olyan jól tudja,mint az ukránok nagy része. De nincs jobb alternativa a hölgynél. A jelenlegi ukrán vezetés ugyanis a legaljasabb, legmocskosabb donyecki klán tagjaiból áll, élükön a jenakievói rémmel Janukoviccsal. Közönséges köztörvényesek a hatalomban. Igaz,hogy erősen orosz orientáltak,mint minden bünöző rezsim kelet-európában...
Zokni
2011. október 18. 13:42
Valamit félreért. Éppen ez az ügy árulkodik arról, hogy a demokrácia vesztésre áll. Ha egy viszonylag korlátlan hatalmat utólag MÉG viszonylagosabbá teszünk, akkor a jelenleginek meg többet engedünk, hiszen a viszonylagosság fordítva is érvényes. És még örül is neki. Mintha a pokolban örülne a jó melegnek. Igaz számolni sem tud. Hol van itt a többség, aminek "jobb lesz a közérzete"?
bmucsai
2011. október 18. 12:52
Nem kétséges, hogy Gyurcsány(i)nak börtönben a helye. Ez nem közérzet kérdése. A statuálás a lényeg! Ha nem csukják le, akármelyik politikus barom ugyanúőgy megcsinálhat mindent amit ő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!