Fideszen kárörvendeni = NEM MENŐ

2010. július 26. 13:55

Kevés olyan ember él Magyarországon, akinek az utóbbi egy-két hétben ne dörgölte volna az orra alá valami ismerőse, hogy na ugye.

2010. július 26. 13:55

„Magyarország azonban furcsa hely, ahol mindenki ugyanazt a mocsarat szereti, ám valamilyen különös, szinte vallásos hevülettől fűtve csak az uralkodó osztály egyik felétől hajlandó eltűrni azt a bánásmódot, amit egyébként a másiktól is megkaphat. Magyarországon nagyon sokan őszintén hisznek abban, hogy van jó hatalom és rossz hatalom, ami Kelet-Európában különösen bizarr álláspont. Nálunk van, aki szerint a Habsburgok voltak tök jók, mások szerint Kun Béla, megint mások szerint Horthy, aztán Kádár, Antall, Horn Gyula, sőt, még Gyurcsány Ferenc is. (Ennél már csak a a viccesebb, amikor ezt a leegyszerűsítést sikerül távoli, szintén bonyolult vidékekre kiterjeszteni, és amellett érvelni magyarul, hogy Franco volt jó, meg Che Guevara volt jó, meg Szingapúr jó.)(...)

Igen, a Fidesz sok ügyet úgy kezelt, ahogy csak igazi bunkók szoktak, de hát Magyarországon a rossz bőrdzseki, a nagy száj és a bunkóság kormányoktól függetlenül állandó. Kósa Lajos nagyhangú okoskodása az államcsődről, az állami intézmények megszállása a mobiltelefonok kikapcsoltatásáig bezárólag, vagy hogy egy Stumpf Istvánban nincs annyi elegancia, hogy megelégedjen valami kitömött kutatóintézettel, mint rossz ízlésre vallanak. Az viszont, hogy erre a sok neveletlenségre az MSZP válaszul legmodortalanabb politikusát, Szanyi Tibort tervezi bevetni válaszcsapásként, igen szórakoztató pillanatokat ígér.

De az isten szerelmére, ahogy az előző nyolc évben nem felejtettük el a koronaúsztatást meg a háromhetenkénti ülésezést, mint a diktatúra legbiztosabb jeleit, most se tűnjön még el a kollektív emlékezetből Hagyó Miklós városmenedzselési technikája és Nyakó István lénye.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyoooc
2010. július 26. 18:46
Először az ún. köteles beszédet juttatta az eszembe a szerző, mert ha valaki ennyire nem tud hinni semmiben, annak a legjobb, ha keres egy kötelet, meg a pincében egy szöget... De azért ezt mégse tegye. Különösen ne tegye, ha netán a tényleg létező vakhitek ellen akarta volna felemelni a szavát. Nem baj Márton, sikerülhet még jobban is az írás. Ha ez utóbbi volt a szándéka, még Orbánnal is közös platformra kerül, ha egy kicsit is nem vigyáz, hogy ugyanis csak a politikától, a politikusoktól ténylegnem lesz ám itt komoly változás. Nekünk, mgunknak is kell tennünk valamit, dolgokat másképp csinálnunk, mint eddig.
Autofocus
2010. július 26. 18:42
A tévedhetetlen Fideszbe vetett vakbuzgó rajongás ugyanolyan értelmezhetetlen mint ez a mindent relativizáló, kisebb hibák és egy országot kifosztó, államformává tett tolvajlás közé egyenlőségjelet vonogató publicisztika, ami ráadásul csúnya önellentmondásba kerül. Viszont nagyszerűen illik az Index - eddig hallatlan önuralommal palástolt - szociokulturális determinációjához való visszatéréshez.
soelmo
2010. július 26. 17:46
Nem lehet egy szájjal hideget és meleget fújni! Úgy rúgni egyet a Fideszen, hogy közben odafricskáz az ellenzéknek is! Hiteltelen, hazug, álságos.
Outer-senshi
2010. július 26. 17:34
Mára már csak Bede marhaságai hiányoztak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!