Az igazi kommunista

2010. április 30. 09:33

Ismerek embereket, akik büszkén lobogtatják a kis piros könyvecskét, de nem teljesítenek kommunistához méltón. Interjú.

2010. április 30. 09:33

„– Szavahihető, rendes emberekkel vagyok körülvéve. Minden héten bemegyek a pártközpontba, ahol szintén jól érzem magam, és barátságos emberekkel találkozom. Ismerem a Munkáspárt programját, célkitűzéseit, amelyekkel rokonszenvezek. A választások során a lakásomban rendeztük be a pártirodát, mivel helyiséget bérelni igen sok pénzbe került volna. A Csepel újságban is meghirdettük, mint kopogtatócédula leadóhelyet. Az elvtársaktól is én gyűjtöttem be a cédulákat. Hozzám jöttek megpihenni, elfogyasztani egy meleg kávét a gyűjtés során. Nálam volt a propagandaanyag is, itt lehetett tankolni. Szeretem az embereket, és ezt a tulajdonságomat itt kamatoztatni tudom. Thürmer elvtárs látogatásakor is végig jelen voltam.

– Megkérdezték már, hogy miért nem vagy párttag?

– Igen, de egy tipikus női válasszal leszoktattam őket róla. Csak! Ettől függetlenül elmegyek taggyűlésre és mindenféle rendezvényre, mert érdekel, hogy miről van szó. Ismerek embereket, akik büszkén lobogtatják a kis piros könyvecskét, de nem teljesítenek kommunistához méltón. Nem támogatják a pártot sem pénzzel, sem pedig elegendő munkával. Biztos vagyok abban, hogy kívülről is becsülettel lehet szolgálni az eszmét és a nemes célokat. Ha valaki így érez, nem szabad beleerőszakolni a szervezetbe. Mindenki eldönti, hogy mit tud vállalni. Ez a hozzáállás szerintem sokkal tisztességesebb.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kündü
2010. május 01. 12:31
Jogállami szempontból és a józan paraszti ész szerint az "igazi kommunisták" a "valódi nácikkal" esnek egy tekintet alá. De nem a magyar nacionalizmussal, hanem a fajgermán felsőbbrendűségre alapozott tömeggyilkos "übermensch" és "herrenvolk" elvekkel és az angolszász "white power"-rel. A magyar nacionalizmus ŐSI, természetesen karakteres magyar, és az organikus néplélekből fakad. Az "igazi kommunizmus" megbélyegzést érdemlő, kirekesztendő, üldözendő és büntetendő pusztító, destruktív ideológia.
balgabelga
2010. május 01. 10:24
Először is ennek a lénynek biztos raklap volt a jele az oviban! Boldogok a lelki szegények, mert Övék a mennyek országa! Drienovác! Javaslom, hogy ebben a vasgyártás ügyben még gyúrjál egy kicsit! Ócska fazékból nem lesz ám vasúti sin, ha nagyon akarjuk akkor sem! Másrészt a sin nem vasból, hanem acélból van!!
marós
2010. május 01. 07:43
T. Kiss Károly, a kommunízmusban, a szocialízmusban, helyesebben az arra tartó úton ott volt a nagy tévedés, hogy a hatalom nem a munkásosztály, és a vele szövetséges parasztság kezében volt, hanem az u.n." harmadik párt" ragadta azt magához, amelyik a proletárdíktatúrára hívatkozva keményen kizsákmányolta a munkásosztályt, a parasztságot is. A "harmadik párt" egyébként a kommunista párt vezetőiből, apparátusából tevődött össze.
slomovicz
2010. április 30. 21:25
„– Szavahihető, rendes emberekkel vagyok körülvéve. Minden héten bemegyek a pártközpontba, ahol szintén jól érzem magam, és barátságos emberekkel találkozom. Ismerem a Munkáspárt programját, célkitűzéseit, amelyekkel rokonszenvezek. A választások során a lakásomban rendeztük be a pártirodát, mivel helyiséget bérelni igen sok pénzbe került volna. Javaslom hogy csak a kisérlet kedvéért cseréljük ki a szövegpaneleket a NEMZETI SZOCIALISTA mozgalom pártkatonájának vallomására. Ezek az emberek, lelkesen helyeseltek, amikor a " kulákokat" kitelepitették a Hortobágyra! Egy kis embernek is van felelőssége! Lépjen ki a pártból ha a vezető politikusai erkölcstelen dolgokat tettek! Valaki például, kilépett az Öszödi beszéd kapcsán az MSZP-ből? Bárki!- kérem jelentkezzen! Na ennyit- a jóságos kommunistáktól!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!