Cseles cselgáncsozók – ők vették be az olimpiai falut

2024. július 22. 18:18

A magyar sportolók első kis kontingense már Párizsban hangolódik az olimpiára.

2024. július 22. 18:18

Fotó: Team Hungary Facebook-oldala

Az első magyar sportoló, aki elindult a héten kezdődő olimpiára, a vitorlázó Vadnai Jonatán volt. Ő azonban nem a francia főváros, hanem Marseille felé vette az irányt, a versenyeinek ugyanis a déli kikötőváros ad otthont.

Vasárnap aztán megérkezett Párizsba a magyar judósok egyik különítménye a WizzAir olimpiai festésű gépével, így ők vehették először birtokba az olimpiai falut a mieink közül.

Gercsák Szabina és Pupp Réka után hétfőn aztán tornászaink, női kézilabdázóink és egy szem evezősünk, Pétervári-Molnár Bendegúz is elindult a párizsi olimpiára.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint arról az olimpia.hu beszámolt, messze nem tombol még olimpiai láz Párizsban, egyelőre az építkezésé a főszerep a fővárosban. A Szajna partján jelenleg is ácsolják a mobillelátókat a megnyitó ünnepséghez. Az Eiffel-toronynál kialakításra került strandröplabda-pályák, illetve a Trocadérónál lévő Champions Parknak elkeresztelt rész azonban már most impozáns látványt nyújt.

Mint arról korábban írtunk, az eddigi legnagyobb méretű televíziós közvetítésével mutatja be az érdeklődőknek világszerte a párizsi nyári játékok pénteki megnyitóját a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) audiovizuális leányvállalata.

A három és fél órásra tervezett showműsor keretében a Szajna hat kilométeres szakaszán 85 hajó szállítja majd a küldöttségek képviselőit.

Először rendezik a megnyitót stadionon kívül, ennek nyomon követésére pedig felszereltségben és közvetítési erőforrások tekintetében az eddigi legnagyobb produkcióra készül az Olympic Broadcasting Services (OBS).

Ezt is ajánljuk a témában

A projekt nagyságának érzékeltetésére az OBS közölte, háromszor annyi kamerát használ majd, mint három éve a tokiói olimpia megnyitóján.

Szolgálatban lesz még nyolc drón, három helikopter, továbbá négy egyedi építésű, stabilizált hajó, melyet speciálisan tervezett kamerarendszerekkel szerelnek fel.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!