Egy csapatnyi játékos eltűnt Marco Rossi válogatottjából – mutatjuk a 12 játékost, és hogy mi lett velük!

2024. június 12. 14:36

Formahanyatlás, sérülés, visszavonulás – íme, néhány alapos indok a mellőzésre.

2024. június 12. 14:36
ROSSI, Marco

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Marco Rossi szövetségi kapitány nem először hirdetett keretet labdarúgó Európa-bajnokság előtt. Az eredetileg 2020-ra tervezett, de végül 2021-ben, részben hazai pályán rendezett tornára nevezett 26 fős csapat mostanra jelentősen átalakult. Formahanyatlás, sérülés, visszavonulás – íme, néhány alapos indok a mellőzésre.

Ahogy arról írtunk, hat olyan magyar labdarúgó van (Dibusz Dénes, Gulácsi Péter, Fiola Attila, Kleinheisler László, Lang Ádám és Nagy Ádám), aki már a harmadik kontinenstornájára készül. Cikkünkben bemutattuk mi történt velük a 2016-os bordeaux-i osztrák veréstől Kölnig. Most pedig azt is megnéztük, az előző Eb-hez képest mennyire cserélődött ki Rossi kerete: hárman visszavonultak, kilencen továbbra is játékban.

Ezt is ajánljuk a témában

Az akkori keretből a kapusok közül Dibusz Dénes és Gulácsi Péter most is tagja a nemzeti együttesnek, Bogdán Ádám viszont már nem. A vörös hálóőr hivatalosan ugyan nem vonult vissza, de 2023 nyara óta nincs csapata.

Ő azért is kakukktojás, mert ott lesz az Eb-n – televíziós szakértőként!

A védők közül Kecskés Ákos és Lovrencsics Gergő nem tagja az idei Eb-csapatnak. Kecskés 2021-ben a svájci Luganóból érkezett, majd megjárta Oroszországot, Ausztriát, az idei szezonban pedig az erdélyi Sepsiszentgyörgy játékosa volt. Lovrencsics az Eb után Horvátországba szerződött, a válogatottól visszavonult, két évet töltött a Hajduk Splitnél, majd a helyi másodosztályba írt alá, a Solin együttesével sereghajtóként zárta a most véget ért szezont.

A középpályáról Cseri Tamás, Holender Filip és Sigér Dávid nem tagja az idei válogatottnak. Cseri utolsóként végzett, így búcsúzott az NB I-től a Mezőkövesddel, Holender hazatért a Vasashoz, de idén lemaradt az élvonalba való feljutásról, Sigér pedig súlyos sérüléséből való visszatérése után a Ferencvárostól a fehérváriakhoz szerződött.

A támadószekció szinte teljesen kicserélődött: Hahn János a dunaszerdahelyi kitérő után visszatért Paksra, Schön Szabolcs az FC Fehérvárnál szerepel, Nikolics Nemanja visszavonult, Szalai Ádám szintén, és a hazai sportdiplomáciában kamatoztatja kapcsolatait és ismereteit, a két Varga, Kevin és Roland pedig Kecskés csapattársa volt a Sepsiszentgyörgy együttesében.

Ezt is ajánljuk a témában

A magyar labdarúgó válogatott 2021-es Eb-kerete:
kapusok:
Bogdán Ádám (Ferencváros), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig)
védők:
Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Lugano), Lang Ádám (Omonia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Szalai Attila (Fenerbahce), Willi Orbán (RB Leipzig)
középpályások:
Cseri Tamás (Mezőkövesd Zsóry FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Holender Filip (Partizan Beograd), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Bristol City), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Schäfer András (DAC), Sigér Dávid (Ferencváros)
támadók:
Hahn János (Paksi FC), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (Mainz), Varga Kevin (Kasimpasa), Varga Roland (MTK Budapest)

Ezt is ajánljuk a témában

A magyar labdarúgó válogatott 2024-es Eb-kerete:
kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Paksi FC)
védők:
Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Dárdai Márton (Hertha BSC), Fiola Attila (Fehérvár FC), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Orbán Willi (RB Leipzig), Szalai Attila (SC Freiburg)
középpályások:
Bolla Bendegúz (Servette FC), Kata Mihály (MTK), Kerkez Milos (AFC Bournemouth), Kleinheisler László (Hajduk Split), Nagy Ádám (Spezia Calcio), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Nego Loic (Le Havre AC), Schäfer András (Union Berlin), Styles Callum (Sunderland AFC)
támadók:
Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Sallai Roland (SC Freiburg), Szoboszlai Dominik (FC Liverpool), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dimaggio
2024. június 12. 14:43
Egy válogatott focicsapat sehol sem olyan stabil ,mint Mózes kőtáblái .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!