Bolla Bendegúz nem tud leállni – a válogatott játékosnak nagyon bejött a klubváltás

2024. szeptember 27. 09:26

A magyar szélső nyáron igazolt a Rapid Wienhez – és milyen jól tette!

2024. szeptember 27. 09:26
20240825 FC Blau Weiss Linz v SK Rapid Wien - Admiral Bundesliga

Fotó: Severin Aichbauer/APA-PictureDesk via AFP

A külföldön szereplő legjobbjaink közül a nyáron új kihívást talált magának Bolla Bendegúz, aki a Rapid Wienhez írt alá. Hiába volt érvényes a szerződése 2026-ig a Premier League-ben vitézkedő Wolverhampton Wanderers együttesével, az angol klub elengedte a kezét. Előbb a svájci Grasshoppersnek adta kölcsön, majd legutóbb a Svájci Kupát elhódító Servette gárdájában szerepelt. Nyártól a bécsi zöld-fehéreknél bizonyíthat a szakmai stábnak, és nem mellesleg Marco Rossi szövetségi kapitánynak.

Ezt is ajánljuk a témában

A 24 esztendős szélső kettő plusz egy évre kötelezte el magát az osztrák rekordbajnoknál. Az első hónapok nem is alakulhattak volna jobban a számára a bécsi klubnál, a Bundesligában eddig mind a hét meccset végigjátszotta, a csapata pedig vezeti a tabellát.

„Hiszünk abban, hogy a Sturm tavalyi bajnoki címe nem egyszeri és megismételhetetlen bravúr volt a Salzburggal szemben. Ugyan a szezon elején vagyunk, de ha bárki kérdez, határozottan merem állítani, képesek lehetünk mi is ugyanerre. A klubvezetés rendkívül ambiciózus, Robert Klauss személyében pedig van egy taktikailag remekül képzett, mégis fiatalos, a játékosok nyelvén jól értő edzőnk.

Úgy erősítették meg az előző szezonban negyedik helyen záró keretet, hogy reális célkitűzés legyen az aranyért való harc a bajnokságban és a kupasiker.

Ezek az ambíciók tetszettek meg nekem is. Jó csapatunk van kiváló közönséggel”fogalmazott az Indexnek Bolla, aki kitért a távolabbi céljaira is.

„Pozitívum, hogy viszonylag közel vagyok Magyarországhoz, de ennek leginkább a családom és a barátnőm örült. Az utolsó szót én mondtam ki. Eddig úgy látszik, tényleg jó döntés volt. Nyilván most ez a kettő plusz egy éves szerződés, amit aláírtam, az olyan, hogy szeretnék kiteljesedni, szeretnék minél többet fejlődni, de azért az a célom hosszú távon, hogy esetleg majd innen egy még komolyabb szintre is elérjek” – tette hozzá a szélső.

A nyári labdarúgó Európa-bajnokság a szurkolók közül sokak számára okozott csalódást, mint ismert, az utolsó pillanatig esélyünk volt a csoportból való továbbjutásra, ám Bolla reálisan látja a nemzeti csapat helyzetét.

„Az elmúlt években leszoktam arról, hogy kommenteket olvassak, de persze eljutott hozzám is, hogy sokan mennyire csalódást keltőnek könyvelték el a szereplésünket. Kár lenne tagadni, mi is többet reméltünk a tornától, de szerintem nem a taktika vagy rossz hozzáállás kérdése volt az egész. Egyszerűen tisztában kell legyünk azzal, hogy a mai magyar válogatottnak hol a helye, és azt hiszem,

néhányan a kereten belül is elhittük, hogy jobbak vagyunk annál, mint amit valójában tudunk.

Ehhez jött még a svájciak elleni kétgólos hátrány az első meccs első félidejében, és onnantól azért nehéz volt összeszednünk magunkat” – tekintett vissza a válogatott játékos, aki a Nemzetek Ligájában történő bemutatkozásról, a németek elleni pofonról és a bosnyákok elleni döntetlenről is karakteres véleményt mondott.

„Nálunk jobb csapatokkal is megesett, vagy épp olyan is volt, hogy a németek kaptak pár éve egy hatost Spanyolországban. Azzal a meccsel utólag már nem tudunk mit kezdeni, meg kellett próbálnunk a pofonból a lehető legjobban felállni, és azt gondolom, ha Bosznia ellen nem is nyertünk, de olyan játékot mutattunk be, amivel bizonyítottuk, még mindig van tartásunk. Mindenképpen jobban nézett ki.

Nem kell temetni a csapatot. Egyszerűen be kell látni, hogy ahogyan a zsinórban megvívott tizennégy veretlen meccs után sem lett világverő a válogatottunk, úgy most sem lettünk egycsapásra mind kutyaütők”

– jelentette ki Bolla.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000094
2024. szeptember 27. 09:35
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­­é­­­k­­­e­l­­d­­­ ­­a­­­ ­­­s­­z­­e­­x­­­i­ ­­p­u­n­­­c­­i­­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!