Koncz Zsófia: Keddtől újabb intézkedés segíti a gyermekes családokat (VIDEÓ)

2024. szeptember 28. 13:29

Október elsejétől több tízezer család számára nyílik meg a lehetőség, hogy könnyebben hozzáférjen a csok pluszhoz, a falusi csok-hoz és a babaváró támogatáshoz.

2024. szeptember 28. 13:29
null

Nyitókép: A kép illusztráció. (Pixabay) 

Október elsejétől újabb intézkedés segíti a gyermekes családokat, hiszen több tízezer család számára nyílik meg a lehetőség, hogy könnyebben hozzáférjen a csok pluszhoz, a falusi csok-hoz és a babaváró támogatáshoz – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szombaton a kormány Facebook-oldalára feltöltött videójában.

Koncz Zsófia a videóban azt mondta: a kormány ezzel is segíti az államilag támogatott otthonteremtési programok elérését a speciális adózók és a mezőgazdasági őstermelők számára. A speciálisan adózó, például KATA-s egyéni vállalkozók és mezőgazdasági őstermelők egyszerűbben vehetik igénybe a babaváró támogatást, a csok pluszt és a falusi csok-kölcsönt – tette hozzá. 

Elég lesz számukra egy év speciális adózási formában eltöltött tb-jogviszony igazolása, a hitelbírálatnál pedig a bevételük legalább 50 százalékát jövedelemként tudják beszámítani, így magasabb összeget tudnak felvenni, és nagyobb értékű ingatlant vásárolhatnak” 

– fogalmazott Koncz Zsófia. Hozzáfűzte, a mostani jogszabály-módosítással akár több tízezer család otthonteremtését tudják segíteni. 

„Biztatom az érintetteket, hogy éljenek a lehetőséggel” – zárta a videót az államtitkár.

(MTI)

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000096
2024. szeptember 28. 15:17
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­é­­k­­­e­l­­d­ ­a­­­ ­­s­­­z­e­­­x­i­­­ ­­­p­u­­­n­c­i­­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
llnnhegyi
2024. szeptember 28. 15:15
A NER ezerrel robog tovább! A magyar belpolitika csodálatos teremtménye a NER! Egyformán érvényes minden magyar állampolgárra.
oberennsinnen49
2024. szeptember 28. 15:13
gilou-au-clavier-- 2024. szept. 28. 14:25 Ezért kellene egy mai Aczél, pontosan ezért, hogy a Mediaworks-nak is LEGYEN legalább KÉT ARCA. Az egyik, a fontos, a tényszerű, de mindenben tényszerű, pl,. a legutóbbi Világbanki jelentés a világ és benne az EU korrupciós, azaz LOPÁSOS HELYZETÉRŐL, amiből feketénfehéren olvashatná minden mértékadó Mediaworks-forrásból a maggyar választó, hogy Magyarország korrupciós indexe a legkiválóbbak között van, 1,2-vel, az EU-ban szinte mindenkit megelőzünk, talán csak a finneket nem. Az olaszokat pl. tízsteresen alulmúljuk korrupció terén, de még a nagyon agyonducsért csehelknél is magasabb a korrupciós tényező, mint Magyarországon. A gond, amire helyesen mutatsz rá, hogy a a mediaworks a totális bulvárra ment le, sőt, még annál is lejjebb, ami beleférne, de sajnos, EZ A JELLEMZŐ, és ez baj. no ezért kellene Aczél György!!!, hogy ne ez legyen a jellemző a polgári paztrióta oldal médiájára, mert ez szomorú, de ami ennél mérgezőbb: DESTRUKTÍV, ROMBOLÓ.
Namond
2024. szeptember 28. 15:06
Hazudós Zsófi mi van azokkal akik jövedelmük hiánya miatt ezekhez nem férnek hozzá?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!