A budapestieket mi fogjuk a legharcosabban képviselni – kemény interjút adott a korábbi főpolgármester-jelölt

2024. szeptember 28. 11:52

A budapestieket a városvezetés magára hagyta, az ügyeikkel nem foglalkozik senki – mondja Szentkirályi Alexandra.

2024. szeptember 28. 11:52
null

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Hosszú interjút a Magyar Nemzetnek Szentkirályi Alexandra, aki részletesen beszélt arról, mi várható a Fidesz-frakciótól a Fővárosi Közgyűlésben a jövőben. A kormánypártok leendő fővárosi frakcióvezetője szerint taktikázást a politikai túloldalon látni, mert a kormánypárti frakciónak világos feladata és célja van, mint mondta:

élhetőbb, tisztább, biztonságosabb Budapestért és a budapestiekért fogunk harcolni. 

Vitézy Dáviddal kapcsolatban kijelentette, nem azért tett egy lépést hátra és a budapestiek, a fideszes szavazók nem azért húzták rá júniusban az X-et, hogy Vitézy Dávid Karácsony Gergely helyettesét váltsa le. 

Vitézy Dávid azt ígérte, hogy Karácsony Gergelyt akarja leváltani. Ehhez képest, ami most történik, az a saját választóinak és ezen belül a jobboldali választóknak a durva arculcsapása és elárulása. A főpolgármester-helyettesség az új harminc ezüstpénz a szememben”

– tette hozzá Szentkirályi Alexandra.

Arra a kérdésre, mi lesz a cégvezetők, igazgatósági tagok pályázataival, oda jelölnek majd tisztségviselőket, a leendő frakcióvezető elárulta, nem jelölnek senkit egyszerűen azért, mert amit a szivárványkoalíció nyílt pályázatnak hív, az álszent színjáték. 

„Karácsony Gergely és Magyar Péter látszólag pályáztatják ezeket a pozíciókat, azonban a napokban a főpolgármester leleplezte magát, amikor bejelentette, hogy Magyar külön kérésére meghosszabbítja három héttel a pályázatok leadásának határidejét, annak ellenére, hogy hatszáz pályázat érkezett” – fogalmazott Szentkirályi, aki szerint erre azért volt szükségük, mert Karácsony Gergely és Magyar Péter háttérmegállapodásának a függvénye lesz, hogy hogyan osztják le ezeket az igazgatósági, felügyelőbizottsági, cégvezetői helyeket. 

Amíg pedig az utolsó szálakat nem varrták el a szivárványkoalíció ügyében, addig nincs döntés a pályázatokkal kapcsolatban sem”

– szögezte le.

A politikus szerint a budapestieket a városvezetés magára hagyta, az ügyeikkel nem foglalkozik senki, jól bizonyítja ezt az is, hogy a főpolgármester a legnagyobb, legtöbb szavazatot kapó frakciót, őket, egyetlenegyszer sem kereste meg a választás óta. 

Több százezer budapestit figyelmen kívül hagyott. Az újdonsült szivárványkoalíciót csak a pozíciók leosztása érdekli. Ellenben ránk a budapestiek számíthatnak. Mi itt vagyunk és maradunk is, minden budapesti megtalál minket, akikről Karácsonyék tudomást sem akarnak venni”

– tette hozzá.

Szentkirályi Alexandra elmondta, a budapestieknek kell a fővárosi politika szíve közepének lenniük, nem a háttéralkuknak és titkos paktumoknak. Úgy szólt, a szivárványkoalíció csak az utóbbiakkal lesz elfoglalva. 

Ezért a mi feladatunk az, hogy a budapestiek ügyeit képviseljük, és azt érezzék, hogy nincsenek magukra hagyva a saját városukban. A következő hónapokban és években olyan javaslatokat terjesztünk be a közgyűlés elé, amelyek segítik, előreviszik a budapestiek életét”

– fogalmazott.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Haramia
2024. szeptember 28. 13:51
lipsiboy 2024. szeptember 28. 13:40 Kemény vagy szandi mint a másnapos bikaszar😁😁😁😁😉 __________________________________________________________________ Ilyen az értelmes ember?
lipsiboy
2024. szeptember 28. 13:40
Kemény vagy szandi mint a másnapos bikaszar😁😁😁😁😉
sexykitty-5000096
2024. szeptember 28. 13:32
🍓 ️ ­É­­r­t­­­é­k­­e­­l­­d­­­ ­­a­ ­s­­­z­e­­x­­i­­ ­p­­u­n­­­c­­­i­m­­­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
genusnexxt
2024. szeptember 28. 13:28
Balexandra ugyanaz, mint a paksi bukott szar. Mindketten egyetértenek azzal, hogy a fidesz elveszi a pénzt a városainktól. #pedofidesz #sehonnaibiangorban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!