Romsics Ignác Orbán Balázs mondatairól: Nem így gondolhatta a dolgot, rosszul fogalmazott

2024. szeptember 28. 09:47

„Nem hiszem, hogy komolyan gondolja bármelyik magyar ember, hogy ha idegen hatalom akar leigázni, akkor a fejünket a bárd alá hajtjuk” – mondta a történész, aki szerint Orbán Balázs egyszerűen csak rosszul fogalmazott.

2024. szeptember 28. 09:47
null

Nyitókép: Szűcs Ágnes / Mandiner.hu

„Nem hiszem, hogy komolyan gondolja bármelyik magyar ember, hogy ha idegen hatalom akar leigázni, akkor a fejünket a bárd alá hajtjuk” – mondta a Magyar Hangnak Romsics Ignác történész, akit a lap Orbán Balázs kijelentéseiről kérdezett. 

A történész elmondta, ő is úgy értette Orbán Balázs kijelentését, hogy Magyarország nem állt volna ellen az orosz támadásnak, ellentétben Ukrajnával. Véleménye szerint nehéz másképp értelmezni a 2022-es eseményeket, mint úgy, hogy Oroszország egész Ukrajnát befolyása alá akarta vonni, pedig korábban maga is elismerte az ország határait és szuverenitását.

„Teljesen természetesnek tartom, hogy Ukrajna ellenállt. És nem hiszem, hogy ha az orosz tankok visszatérnének, azt boldogan fogadná Magyarország” – mondta a Romsics, aki hozzátette hogy „Magyarország mindig védekezett, amikor idegen hatalom megtámadta – általában sajnos sikertelenül”.

Nem hiszem, hogy komolyan gondolja bármelyik magyar ember, hogy ha idegen hatalom akar minket leigázni, akkor a fejünket a bárd alá kellene hajtanunk. Ez abszurd dolog” 

– tette hozzá a történész, aki szerint Orbán Balázs sem így gondolhatta a dolgot,

úgy véli, a politikus egyszerűen rosszul fogalmazott.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Huth Gergely

Pesti Srácok

Idézőjel

Helyes, ha engedjük, hogy a fiatal vitézek az egekbe szökelljenek, de az öreg varázslók sem bucskázhatnak le a trónusról.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000096
2024. szeptember 28. 12:22
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­é­­­k­­­e­l­d­­­ ­­a­­­ ­­­s­­­z­­e­­x­­i­ ­­­p­­­u­­­n­­­c­i­­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Krupp Skya
2024. szeptember 28. 12:22
manitowoc 2024. szeptember 28. 11:43 "Romsics Ignác Orbán Balázs mondatairól: Nem így gondolhatta a dolgot, rosszul fogalmazott" Jaja. Donáth Ferenc ÁVH-s ezredes édesapjának múltja gondolom nem szúrja a szemedet, elvtárs. És Nusnéni jövője se Mantowicc elvtárs.
kelemikes-2
2024. szeptember 28. 12:21
teljesen igazat szólt. Nem Romcsics, hanem Orbán Balázs! - pont, mint Fleto igazságbeszéde Öszödön
irondome
2024. szeptember 28. 12:19
Vihar egy pohár vízben! Az vessen követ Orbán Balázsra, aki még sosem fogalmazott egyszer sem pontatlanul! Ráadásul ő azonnal elismerte ezt és korrigálta. Aki egy csöppet is ismeri az ő politikai irányultságát és napi megnyilvánulásait, nem gondolhatja komolyan azt, amivel most ellenségei (mert ezek nem pusztán ellenfelek) vádolják. Egyébként meg Magyarország 56-ban nem akart a NATO-hoz csatlakozni, mi semlegességet (!) akartunk, és nem nyomorgattunk, gyilkolásztunk egyetlen nemzeti kisebbséget sem, mint az ukik tették a többmilliós orosz kisebbséggel szemben, miután önállóságot nyertek. Ezenkívül sosem voltunk a Szovjetunió szerves részei, mint az ukik, akik ugyanazt a gyalázatos poltikát alkalmazták velünk szemben is. Végül pedig sosem voltunk a jenkik bábja, 1956 nem jenki proxyháború volt Moszkva ellen, henem valódi szabadságharc.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!