Orbán Balázs hibázott és kijavította magát, de az esete nagyon is tanulságos

2024. szeptember 27. 17:46

Helyes, ha engedjük, hogy a fiatal vitézek az egekbe szökelljenek, de az öreg varázslók sem bucskázhatnak le a trónusról.

2024. szeptember 27. 17:46
Orbán Balázs
Huth Gergely
Huth Gergely
Pesti Srácok

Nyitókép: Földházi Árpád

„Orbán Balázs nagy koponya, agilis, rátermett, törekvő politikus, aki 2009 óta tör előre az államigazgatás és a politika ranglétráján. Ma már a nemzeti együttműködés tág halmazán belül a legerősebb és legbővebb anyagi forrásokkal bíró think-thank vezetője (megelőzve mesterét és mentorát, a kegyelmi ügy óta visszahúzódóbb Gulyás Gergelyt.) Új iskolát vezetett be, egyfajta sikerkalauzt, amely az általa felügyelt számos szerven, különösen a Matthias Corvinus Collegium szerteágazó intézményrendszerén keresztül a siker garanciájává vált az oda tartozók számára. 

Nem csoda, hogy százával jelentkeznek és csatlakoznak ehhez a hálózathoz a sikerre és jólétre vágyó fiatalok. Orbán Balázs a kormány Stratégiai Tanácsadó Testületének elnöke is, ahol feladata, hogy olyan bölcs tudósokkal, mint Maróth Miklós, vagy Stumpf István kidolgozza azt a nagystratégiát, amely Magyarországot újra elhelyezi a világtérképen. Amely biztonságot, boldogulást és megmaradást hoz a következő évtizedekre, évszázadokra. Munkájának gyümölcse csak akkor érhet be, ha ez a stratégia az ország nagytöbbségének tetszésével, támogatásával találkozik. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ma ez, Orbán Viktor tusványosi, kötcsei beszédei után elmondható: a népvándorlás, a migráció kívül rekesztését, az orosz-ukrán háború ügyében képviselt tartózkodó álláspontot, a nyugati gyarmatosítással szembeni ellenállást még akkor is kész támogatni a magyarok nagytöbbsége, ha a gazdasági helyzetünkkel, a protekcionizmussal, vagy akár az államvasutakkal és a kátyús utakkal baja van. Magyarország tehát készen áll a honvédelemre és a szabadságharcra, akár áldozatok árán is (lásd a brüsszeli brutális migránsadó lenyelését például.)

Ezért is nagy hiba e közös nevező, a sajátos magyar szabadságharcos virtus, azaz a közös küldetéstudatunk kikezdése, még akkor is, ha ez egy suta, ártatlan gondolakísérlet keretében történik. Konklúzió? Helyes, ha engedjük, hogy a fiatal vitézek az egekbe szökelljenek, de az öreg varázslók sem bucskázhatnak le a trónusról. Az akarásnak és a bölcsességnek egyszerre kell érvényesülnie.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000095
2024. szeptember 27. 20:01
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­­é­­­k­­­e­l­­­d­ ­­a­­­ ­­­s­­z­­e­­­x­­­i­­ ­­­p­u­­n­­­c­­­i­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
august
2024. szeptember 27. 20:01
Etért is, használják erre a köteles beszéd 2.0-t Nem is akarják érteni, hogy valójában mit mondott.
august
2024. szeptember 27. 19:59
A félreérthető fogalmazás, az mindig olyasmi, amit az ellenfél félre akar érteni. Ennek a bizonyítéka hogy minden egyes erről szóló cikk azóta is azzal a szándékosan félreértett 444-es mondattal kezdődik, vagy zárul. Vagyis nem véletlenről van szó, félreérthető fogalmazásról, hanem szándékos félremagyarázásról.
o1gtolvaj-3
2024. szeptember 27. 19:58
Balaska csak elmondta az igazat! Nem kell a prostiknak hülyének nezni! 😳
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!