Orbán Balázs: Ha szükség lesz rá, én ott leszek fegyverrel a kezemben a Corvin köznél

2024. szeptember 27. 13:54

Mérceként pedig nem azoknak kell megfelelnem, akik a kommunista utódpártban ülnek ma – írta a miniszterelnök politikai igazgatója.

2024. szeptember 27. 13:54

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

„Nem állt szándékomban félreérthetően fogalmazni 1956 ügyében. Hiba volt részemről, és ha ezzel valakit megbántottam, akkor ezért elnézést kérek” – írta közösségi oldalán Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója. 

Megerősítem, hogy ha szükség lesz rá, én ott leszek fegyverrel a kezemben a Corvin köznél

 – tette hozzá. Majd úgy folytatta: „Mérceként pedig nem azoknak kell megfelelnem, akik a kommunista utódpártban ülnek ma is, nem azoknak, akik lovasrohamot vezényeltek ellenünk 2006. október 23-án, nem azoknak, akiket külföldről fizetnek, és nem azoknak, akik csak a nőkkel szemben keménykednek.

Ezt is ajánljuk a témában

„Hanem elsősorban a saját családom már nem velünk lévő tagjainak kell megfelelnem, akik életüket adták a hazáért a szovjetek elleni küzdelemben, mint egyik dédapám; vagy szabadságukat adták a hazáért akkor, amikor a kommunista rendszer koncepciós per keretében börtönbe zárta őket, mint az egyik nagymamám.

Az ő emlékük és minden ‘56-os emléke legyen áldott!

– zárta bejegyzését a politikus.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Proxima Centauri
2024. szeptember 27. 16:16
Ahogy a köpcöst ismerem, ezt nem fogja megbocsájtani a görnyedtnek.
Bynortx
2024. szeptember 27. 16:12
Balázs a nagy dumás. Én őszintén bevallom, hogy egy kormányért sem áldoznám az életem.
Frd56
2024. szeptember 27. 16:10
Tegnap Kohán Matyika kiosztotta azokat, akik elemi szintű szövegértésből megbuktak, meg volt itt féknyúz. Mára "kiderült", hogy Orbán Balázs nem tud fogalmazni (?). Dilettáns társaság!
2024. szeptember 27. 16:08 Szerkesztve
1956-ban Magyarország idegen katonai megszállás alatt állt, szovjet irányítás alatt álló vezetéssel. A presszió október 23-án impozáns szovjetellenes (beleértve a helyi szovjet típusú rendszert) tüntetéshez vezetett, amire érkezett a szovjet katonai válasz. Belengetett külföldi támogatás reményében elindultak politikai kezdeményezések néhány nyugodt nap során, amit a szovjet felkészülésre használt. Ennek lehettem fültanúja november negyedikén hajnalban, amikor a mai 100-as úton végeláthatatlan szovjet tank konvoj vonult Buda felé. Kiderült tehát, hogy a szovjet semmit nem enged, a forradalom fegyveres leverése elkerülhrtetlen. Ukrajna NATO-tagsága orosz tiltakozás ellenére évek óta napirenden van, utóbb orosz katonai beavatkozással. 2022-ben a politikai megoldást nyugati befolyás megakadályozta, azóta nagy veszteséggel tart a katonai konfliktus. Orbán Balázs abban tévedett, hogy a két történetet egy napon említette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!