Orbán Balázs tisztázta a félreértést, egyértelművé tette 56-os álláspontját (VIDEÓ)

2024. szeptember 26. 16:16

„Magyarország békepárti álláspontja a háborúpárti nyomásgyakorlás ellenére is sziklaszilárd lesz a jövőben” – mondta a miniszterelnök politikai igazgatója.

2024. szeptember 26. 16:16
Orbán Balázs

Nyitókép: Földházi Árpád

Szerdán a Mandiner is beszámolt róla, hogy összekapaszkodva, szervezetten rontott neki Orbán Balázsnak a Telex, a 444, a Magyar Hang, Magyar Péter és Török Gábor.

„Az úgy volt, hogy beszélgettünk Orbán Balázzsal közös műsorunkban, a Stratégiai részlegben, amelynek széleskörű reklámozását a TISZA Párt médiagépezetének ezúton is köszönjük. Az első epizódban a kötcsei beszédről, a másodikban a migrációról beszélgettünk, a tegnap kikerült harmadikban eljátszottuk, mit mondott volna Orbán Balázs Magyar Péternek akkor, ha utóbbi ki mert volna állni vele egy vitára – és szóba került David Pressman amerikai nagykövet is, aki ezredszerre is előhozakodott gyomorforgató konzervpárhuzamával arról, hogy a magyarok 1956 népeként igazán tekerhetnének néhányat az Ukrajna színét-virágát felemésztő háborús húsdarálón.

Balázs ekkor azt találta mondani: épp 1956 miatt tudjuk, hogy háborús veszélyben nem úgy érdemes cselekedni, ahogy Volodimir Zelenszkij tette.

S emiatt azt mondják az elemi szövegértésre képtelenek, hogy Orbán Balázs szerint Magyarország nem védekezne, ha megtámadnák. Propaganda, persze – de választ érdemel”

– foglalta össze Kohán Mátyás, a Mandiner munkatársa a Telex, a 444, a Magyar Hang, Magyar Péter és Török Gábor szinte egyidőben közzétett reakcióját, amely már-már késeit feni a miniszterelnök politikai igazgatójára.

Orbán Balázs is megszólalt

A politikában sajnos igen gyakori, hogy megpróbálják az ember szavait kiforgatni.

Szeretnék ezzel kapcsolatban egy-két dolgot tisztába tenni. 1956 hősei nemzeti hősök. Az ő emlékük szent és sérthetetlen és 1956 hőseinek igazuk volt, és helyesen cselekedtek” – mondta legújabb videójában Orbán Balázs.

„Az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban pedig az a helyzet, hogy sajnos két és fél éve minden nap háborúpárti propaganda nyomása alatt állunk és ez a háborúpárti propaganda nem riad vissza semmitől, még attól sem, hogy 1956 hőseinek emlékét megpróbálja összekeverni az orosz–ukrán háborúval és a fronton történtekkel” – emlékeztetett a miniszterelnök politikai igazgatója.

Ez a háború azonban nem a mi háborúnk

„Ez a háború azonban nem a mi háborúnk. Az orosz–ukrán háború itt van ugyan a szomszédunkban, de mi nem kívánunk részesei lenni ennek a konfliktusnak.

Magyarország békepárti álláspontja sziklaszilárd volt, sziklaszilárd ma is és a háborúpárti nyomásgyakorlás ellenére sziklaszilárd lesz a jövőben is”

– fogalmazott Orbán Balázs.

A videót itt tudja megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 314 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lauderstenonis-2
2024. szeptember 26. 22:08
A kormány sürgősséggel felállítja a 00. gróf Károlyi Mihály gyors reagálású fegyvertletevő és muszkavezető dandárt. A dandár csapatzászlója: fehér alapon fehér futó nyúl. Zászlóanya: 0rbán Balázs A dandár két zászlóaljból fog állni: 00/1. Hegedűs hadnagy zászlóalj (zászlóalj jelképe: lyukába behúzódó patkány) 00/2. Linder Béla Zászlóalj (zászlóalj jelképe: futó egér) A dandár feladata a Magyarországra betörő ellenséggel minél gyorsabban felvenni az érintkezést, ahol fegyverzetét épen átadja az ellenségnek. Másodlagos feladat az ország stratégiai fontosságú helyeire kísérése az ellenségnek, hogy a lehető legzökkenőmentesebben történjen az ország megszállása. Ennek érdekében a dandár megkapja a honvédség legmodernebb eszközeit is. A 00/1. zászlóalj speciális felszerelése a kenyér és a só. A 00/2. zászlóalj speciális felszerelése: magyar föld egy kis szütyőben nemzeti szalaggal átkötve, egy palack Duna víz és egy kevés fű. A dandár tagja intenzív orosz nyelvképzésen is rész vesznek.
kastellorizo
2024. szeptember 26. 21:42
Skywalker_bp 2024. szeptember 26. 21:31 Dehát most is 56 van. Csak Amerika és a libsik ellen.
Skywalker_bp
2024. szeptember 26. 21:31
Tehát akkor, ha Orbán Balázs igazat beszélt, akkor ha ‘56-ban ők álltak volna a forradalom élén, nem harcoltak volna a szabadságunkért. Önként szögelték volna vissza a vörös csillagot. Továbbá nem harcoltak volna 1848-ban sem, és nem Világosnál, hanem Schwechat-nál, vagy Isaszegnél tették volna le a fegyvert. Mohácsnak sem volt ezek szerint túl sok haszna, Orbán Balázs és a kormány, ha akkor ők lettek volna, már 1526-ban Budáig engedték volna a törököt. Szondi, Dobó, Hunyadi. A kard helyett forgathatták volna a kapát és termelhettek volna paprikát egy jó kis török főzőműsorba. A tatároknak pedig nemcsak a fél, de a teljes országot át kellett volna adni. Namármost, kedves Orbán túrógombóc fajankó Balázs, szerencsére volt, aki megfogadta a tanácsodat és letették a fegyvert. Károlyi Mihály és Linder Béla. Így hívták őket. Ők úgy jártak el, ahogyan te javasoltad. Ez ma 93 000 km2-t ér nekünk. Takarodnod kell a közéletből. Még az ünnep előtt.
p3d0fidesz
2024. szeptember 26. 21:27
Késő bánat, nem kérünk belőled, gyáva szar hazaáruló. Feladatod lenne a haza védelme, már ezen elbuktál. Takarodj a politikából, amíg szépen kérjük. Gyáva hazaárulóknak nincs ott helye
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!