Óriási csapás a Fradinak: féléves kényszerszünetet tart a válogatott sztárja

2024. szeptember 27. 13:10

Régóta érlelődött az elhatározás.

2024. szeptember 27. 13:10
A Ferencvárosi Torna club címere

Fotó: fradi.hu

Sokkolta a ferencvárosi szurkolókat, amikor Vályi Vanda, a Fradi és a magyar női vízilabda-válogatott klasszis pólósa bejelentette, hogy féléves kényszerszünetet tart a pályafutásában. Az olimpia után és a klubszezon elején azért hozta meg ezt a fájó döntést a 25 éves játékos, mert hosszabb ideje kínzó fájdalmak gyötrik, így elkerülhetetlenné vált a műtéti beavatkozás.

Ezt is ajánljuk a témában

A kimagasló gyorsaságáról is ismert vízilabdázó a klubmédiának elmondta, mennyire hálás, amiért támogatták az elhatározását.

„Szünetet kell tartanom a pályafutásomban. Nyilván ez egy nehéz helyzet, de a döntésemben a klub az elejétől kezdve támogatott.
Nyíri Zoltán ügyvezető alelnök abszolút segítőkész volt, és megértette, amikor tavaly ősszel leültünk, és elmondtam neki, hogy bármi lesz az olimpián, nekem muszáj utána pihennem az egészségem miatt. Szeretnék a tanulmányaimra is összpontosítani, szeretnék mérnök lenni, és utána, amennyiben az egészségem engedi, és el tudom érni ezt a fizikális állapotot, akkor beszélhetünk a folytatásról.

Ez most azzal jár, hogy kihagyom az első fél szezont, és feltehetően csak januárban fogok tudni először edzésre menni”

– jelentette ki Vályi Vanda.

Az olimpiai és Európa-bajnoki bronzérmes, kétszeres világbajnoki ezüstérmes arra is kitért, hogy az utóbbi időben nem múló fájdalmakkal játszott, így mostanra elengedhetetlenné vált az operáció.

Egy, de valószínűleg két műtétem is lesz. Évek óta benne volt a pakliban, hogy ezekre szükségem lesz.

A vízilabdától függetlenül is meg kell ejteni ezeket a beavatkozásokat, de segíti majd a sportpályafutásomat is” – fogalmazott, majd hozzátette:

„Nem mondom azt, hogy a 400 nap alatt lejátszott négy világesemény és klubmeccsek fáradalma se beszél belőlem, de szükségem van egy kis szünetre” – árulta el a vízilabdázó.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jack Reynor
2024. szeptember 27. 13:46
ja, női vizilabda? azt hittem, gyeplabda
moralisfoleny
2024. szeptember 27. 13:17
Ki nem szarja le a női vízilabdát? Örüljenek, hogy olimpiai szám, ki tudja meddig lesz még így.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!