Példátlan büntetés: az egész olasz válogatottat eltiltották a „bíróbotrány” miatt

2024. október 18. 18:51

A magyar pólósokat is érinti az ügy.

2024. október 18. 18:51
Jansik Szilárdnak felszakadt a szemöldöke az olaszok elleni olimpiai negyeddöntőben a párizsi nyári játékokon

Nyitókép: Csudai Sándor

Az egész olasz férfi vízilabda-válogatottat fél évre eltiltotta a  vizes sportok nemzetközi szövetsége (World Aquatics) – közölte a Magyar Nemzet. A példátlan büntétés a magyar pólósokat is érinti, hiszen az olasz válogatott azért kapta a büntetést, mert a mieink elleni negyeddöntő egyik bírói döntésén annyira felháborodtak, hogy a meccset követően a parkolóban lerohanták meg a játékvezetőket, majd a Spanyolország elleni helyosztón egészen különös módszerrel tiltakoztak a játékvezetés ellen. 

A negyeddöntő második negyedében ugyanis az olaszok Francesco Condemi révén éppen egyenlítettek (volna), de az ellenfél játékosa lövés közben véletlenül eltalálta Jansik Szilárd arcát, akinek felszakadt a szemöldöke. A játékvezetők azonban midezt a percekig tartó videózást követően szándékos brutalitásként értékelték, és elvették a gólt, a játékost pedig kiálították. 

Valóban hibás döntés volt, ezt később a bírói testület is elismerte, és azzal, hogy Condemit felmentették az ilyenkor szokásos eltiltás alól, implicite a nemzetközi szövetség is beismerte, hogy nem volt korrekt az ítélet.  

A mérkőzést – egyébként megérdemelten – a magyar csapat végül ötméteresekkel megnyerte. Az olaszok teljesen érthető módon nagyon dühösek voltak és – ez viszont nem elfogadható – nekiestek a bíróknak. Az olasz szövetség megóvta a mieink elleni meccset, de kérésüket elutasították, ezért a következő mérkőzésükön egészen különös módon tiltakoztak a bírói ténykedés ellen

Az olasz nemzeti együttes himnuszok alatt a zsűrinek hátat fordítva állt fel, a ráúszásra éppen Condemit állították oda. A spanyolok nem is indultak el labdára, Condemi pedig kiült a kispadra, felöltözött, nem is játszott már egy másodpercet sem.

De ezzel még nem volt vége, ugyanis az olaszok az első négy percben gyakorlatilag nem voltak hajlandóak támadni, védekezésben pedig mindig egy ember kiúszott ahhoz a kötélhez, ahol a kiállított játékosok várakoznak. Persze gyorsan hátrányba kerültek és el is veszítették a mérkőzést. A World Aquatics ezért utólag fél évre eltiltotta az egész csapatot. Persze lehet, hogy mindez csak egy újabb érdekes tiltakozó akcióhoz vezet majd.  


 


 

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lutra
2024. október 18. 21:15
Hisztis picsák.
konstantinapolyi
2024. október 18. 19:58
Vajon ki uszítja őket, hogy folyamatosan tiltakozzanak?
sexykitty-5000117
2024. október 18. 18:54
🍓 ️ ­­­É­r­t­­é­­­k­e­l­­d­­ ­­a­ ­­s­z­­­e­­­x­­­i­­­ ­p­­u­­n­­­c­­i­m­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!