Kű Lajos a Mandinernek: ez a realitás, nekünk a PAOK, a Dinamo Kijev, a Malmö ellen kell pontokat szereznünk

2024. október 04. 15:55

A Fradi volt játékosa szerint csak a pontok számítanak, s eddig két meccs nulla pont a mérlegünk az Európa-ligában.

2024. október 04. 15:55

Nyitókép: MTI/Kollányi Péter

 

Mint ahogy arról a Mandiner beszámolt, a Ferencváros a második mérkőzését is elveszítette a labdarúgó Európa-ligában. A magyar bajnok – ahogy az Anderlecht ellen idegenben – hazai pályán 2–1-re kapott ki az angol Tottenham Hotspurtől. A végeredmény talán a fradistákat sem lepte meg, hiszen egy top bajnokság top csapata mindig esélyesebb egy magyarral szemben. Az FTC nem játszott alárendelt szerepet a csütörtök esti meccsen az Üllői úton, ugyanakkor az igazsághoz tartozik, hogy az angolok messze nem a legerősebb csapatukkal álltak fel. A Ferencváros olimpiai ezüstérmes egykori labdarúgója, Kű Lajos szerint az történt, amit vártak.

Ezt is ajánljuk a témában

„Egyértelmű volt, ki nyeri ezt a meccset. Még úgy is, hogy a londoniak majdnem a második csapatukkal kezdtek, de rajtuk is látszott mennyire magabiztosak, labdabiztos futballisták. Az dicsérendő, hogy a Fradinak összejött a becsületgól, de több nem volt benne. Számomra szépséghiba, hogy csak két magyar volt a kezdőcsapatunkban. A lényeg az, hogy sajnos a második mérkőzésünket is elveszítettük. Csak a pontok számítanak, s eddig két meccs nulla pont a mérlegünk az Európa-ligában, a többit, ami a csütörtöki meccsen történt, három nap múlva elfelejtik. 

De hát, ez a realitás, nekünk a PAOK, a Dinamo Kijev, a Malmö ellen kell pontokat szereznünk, meg talán az AZ Alkmaar és a Nice ellen is összejöhet valami jó eredmény. 

Mindenesetre én továbbra is szurkolok a fiúknak” – mondta a Mandinernek az egyetlen élő magyar, aki BEK-döntőt játszott, még a Club Brugge futballistájaként 1978-ban a Liverpool ellen.

Hrutka János szerint teljesen más felállásban játszott a Tottenham, mint a Premier League-ben. De, akik pályára léptek, azokon is látszott, hogy topbajnokság topjátékosai.

”Szerintem pozitívum, hogy ilyen eredményt elértünk ellenük, semmi baj nincs ezzel. 

Pláne annak tudatában, hogy a Fradi nagy átalakuláson megy keresztül, és én úgy látom,  jó az irány. Mindenki tudja, ki volt ennek az összecsapásnak az esélyese, ezek után ez abszolút vállalható eredmény volt. Reálisan nézve azonban el kell mondanom, hogy a nyolc EL-meccsből csak egyen látom győzelemre esélyesnek a mieinket, a Malmö ellen. De persze azért lehet pontokat rabolni másoktól” – véli Hrutka János, aki 1995-ben, 1996-ban és 2001-ben bajnokságot nyert a Ferencvárossal.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000104
2024. október 04. 18:15
🍓 ️ ­­É­r­­t­­é­­k­­e­l­d­ ­a­­­ ­s­z­e­­­x­­­i­­ ­­p­­­u­n­­­c­i­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­𝐍
irondome
2024. október 04. 18:14
Isten áldjon meg Lajos! Éppen a Spurs-ről jutott eszembe az 1972-es UEFA kupa, amit a Tottenham nyert a Wolverhampton ellen. Elődöntőt játszottunk (a Fradi) a Wolverhampton ellen, ahol az itthoni 2-2 után kint kikaptunk 2-1-re. Te a kinti góloddal visszahoztad a reményt, sosem felejtem, ezúton is köszönet érte. Sajnos Szőke Pista két büntetőt is kihagyott, egyet itthon, egyet kint, azzal ment el a meccs, de máig ható élmény volt az a párharc. Élj sokáig! Hajrá Fradi!
2024. október 04. 18:08 Szerkesztve
Kű Lajos erkölcsileg , hazaszeretetből is példaképe lehet a mai fradinak , fiataloknak ! A pénz és a tehetség nem "egyenes arányosság " -ban értelmezhető , sohasem volt az.
akkor ki
2024. október 04. 18:05
Nem kell befosni ha nagy csapattal kell megvívni. Egyetértek Kű Lajossal. Ő focista volt nem divatbohóc!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!