Gulácsi Péter elárulta, miért maradt távol a válogatottól

2024. október 02. 08:11

A rutinos kapus a szerdai RB Leipzig–Juventus BL-mérkőzés előtti sajtótájékoztatón nyilatkozott.

2024. október 02. 08:11
null

Nyitókép: rbleipzig.com

Ahogy arról kedden beszámoltunk, kihirdette keretét a következő két Nemzetek Ligája-meccsre Marco Rossi. Nagy meglepetésre kimaradt a névsorból az RB Leipzig kapusa, Gulácsi Péter. A szövetségi kapitány a kerethirdetés után elmondta, hogy a hálóőr saját kérésére – hivatkozva a korábbi súlyos sérülésére és a sűrű programra – idén nem véd már a válogatottban. 

Azt kérte tőlem, hogy tekintsünk el attól, hogy az utolsó négy meccsre meghívjuk” 

– mondta Marco Rossi. 

Gulácsi Péter az RB Leipzig szerdai, Juventus elleni Bajnokok Ligája-meccsét megelőző sajtótájékoztatón azt is elárulta, hogy miért hozta meg ezt a döntést.

„Az én döntésem volt. Sokáig sérült voltam, ráadásul 34 éves is vagyok. A sérülésem óta először érzem úgy, hogy újra jó ritmusban vagyok. Ez egy döntés az egészségemért és a testemért. Meglátjuk, mi fog történni a jövőben, de most 100 százalékban a klubomra koncentrálok”mondta Gulácsi, aki eddig parádés szezont fut a lipcsei csapatban. 

„Hosszú idő óta először érzem magam nagyon jól fizikailag és lelkileg egyaránt. Jól kezdtünk a bajnokságban, de szerettünk volna pontot szerezni az Atletico Madrid Bajnokok Ligájában. A kapusnak nagy haszna van, ha a csapata jól játszik. Jelenleg ez a helyzet, az előttem álló srácok fantasztikus munkát végeznek. Egyáltalán nem adunk sok lehetőséget a riválisoknak” – tért ki saját állapotára a kapus.

Ezt is ajánljuk a témában

„Minden ellenfélre ugyanúgy készülünk, függetlenül attól, hogy egy harmadosztályú csapattal játszunk a Német Kupában vagy éppen a Bajnokok Ligájában szerepelünk. Megnézzük az ellenfél támadójátékát és játékmintáját, így sok információt tudunk meg az ellenfélről. Tudjuk, hogy a Juventus nagyszerűen támad, a csapat néhány játékosa ellen már játszottam korábban a nemzetközi futballban. Mindegyiküknek megvan a maga erőssége” – zárta gondolatai az 58-szoros válogatott Gulácsi. 

Az RB Leipzig–Juventus Bajnokok Ligája-mérkőzést szerdán 21 órától játsszák, a találkozót a Sport 2 közvetíti. 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Hrutka János

Index

Idézőjel

A döntés, a gondolat megszületett, a kimondás időt kért.

 

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Unknown
2024. október 02. 09:34
Az idők változnak... Már "nem éri meg" válogatottnak lenni... Hiába a család az család, ugye Gula? Grosics biztos nem mondott volna le arról, hogy válogatott legyen...
sexykitty-5000101
2024. október 02. 08:14
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­­­é­k­e­­l­­­d­­­ ­­a­­ ­­s­z­­e­­x­­i­ ­­p­­u­­­n­c­­i­­­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!