Gulácsi Péter nincs ott a válogatott keretében! Látjuk még?

2024. október 01. 14:47

A döntés, a gondolat megszületett, a kimondás időt kért.

2024. október 01. 14:47
GULÁCSI Péter
Hrutka János
Hrutka János
Index

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

„2008. május 31-én kezdődött. Horvátország volt az ellenfél a Szusza Ferenc Stadionban. Niko Kovac két gólt szerzett. Egyet a saját kapujába. A mi kapunkban Fülöp Márton, a kispadon az akkori szövetségi kapitány, Erwin Koeman mellett a pár nappal korábban nagykorúvá váló Gulácsi Péter. Öt évet kellett várni a következő kispadra. 2013 februárjában Fehéroroszország volt az ellenfél. Ezúttal a Bolton kapusa, Bogdán Ádám a gólvonalon, ismét 1–1. Végül 2014-ben, Dánia ellen (ez is döntetlennel végződött) jött el a nagy pillanat. Az első válogatott fellépés, amelyet 57 követett még. A düsseldorfi, Németország elleni vesztes találkozó volt az utolsó. Legalábbis egyelőre. Gulácsi Péter búcsúzott a válogatottól?

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány kihirdette keretét az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre, a Hollandia és Bosznia-Hercegovina elleni találkozókra. A tíz éve megszokott névsorból ezúttal hiányzik az RB Leipzig kiváló formában teljesítő kapusának a neve. Egyelőre pár hónapra. Pár hónapra?

Gulácsi, a szerény hős

2009 októbere. Szinte napra pontosan 15 évvel ezelőtt. Koman Vladimir a 91. percben egyenlít. Tizenegyesek. Diego Estrada fut neki az elsőnek, felső kapufa. Németh Krisztián hibázik, de ismételhet, gól. Ezúttal Koman hibázik, kapufára lő. Varga Roland biztos lábú. A másik oldalon Cristian Gamboa, Esteban Luna és Carlos Hernandez sem tud túljárni Gulácsi Péter eszén. A Liverpool kapusa háromszor is hárít, Magyarország 2–0-ra nyeri a tizenegyespárbajt, és bronzérmes az egyiptomi világbajnokságon. Az 1954-es, berni döntő után, 55 év elteltével dobogós! A mérkőzés hőse úgy sétál ki a kapujából, mint pap a templomból: mintha mise történt volna. Egy csapatnyi mosoly és örömittas üvöltés ugrik a nyakába.

Zuglóban kezdődött. A BVSC utánpótlásában eltöltött nyolc évet követően az MTK-hoz, az agárdi akadémiára igazolt. Ide érkezett 2007-ben a Liverpool meghívólevele. A 2008–2009-es szezonban már a 19-szeres bajnok Premier League-csapat kispadján ülhetett. Rafael Benítez vezetőedző nevezte a keretbe: a ligakupában a Crewe Alexandra, a bajnokságban a Tottenham Hotspur volt az ellenfél. Pár hónap kölcsönben a Hereford Unitednél, majd a Tranmere Roversnél. Az egyiptomi U20-as világbajnokságra is innen érkezett. Egy szezon erejéig erősítette még a Hull Cityt, majd 2013-ban igazolt Salzburgba. Két bajnoki cím, két kupagyőzelem. Kezdődhetett a lipcsei kaland.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stego
2024. október 01. 17:00
Mekkora patkány ez a Hrutka!
nyúlgerinc
2024. október 01. 15:40
Ez az a bizonyos Hrutka aki a saját neméhez vonzódik...?.
Rodolfo
2024. október 01. 15:36
Hrutka a senki, ontja a nagy semmit. Okoskodó focifarizeus, a nagy háromgólos mindentudó fociorákulum. Inkább ne, ha lehetne.. 🥱 Le van sérülve a Gulácsi, ennyi. A többi meg felesleges hrutkaizmus.
hegyivadász
2024. október 01. 15:23
Gulácsi, mint a gyűlölködő magyar szurkolók áldozata. Nem lehetne, hogy Hrutka befogja a pofáját?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!