Csak erős idegzetűeknek! A 90. percben dőlt el Orbán és Gulácsi első Bajnokok Ligája rangadója

2024. szeptember 19. 23:31

Szoboszlai és a Liverpool milánói győzelme után a másik magyaros BL-csapat, a Lipcse Madridban lépett pályára. Mandiner-beszámoló a két magyar válogatott labdarúgó meccséről, amelyet Magyarországon nem láthattak a tévénézők...

2024. szeptember 19. 23:31
Atlético Madrid - RB Leipzig
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

***

„Az RB Leipzig többféle módon képes futballozni, időnként végig támad, de előfordul, hogy ellentámadásokra rendezkedik be. Meglátjuk, ellenünk melyik arcát mutatja” – nyilatkozta Diego Simeone, az Atletico Madrid vezetőedzője, aki nem tudhatta, pontosan milyen harcmodorra készülhet a német negyedik helyezett ellen.

Hamar megkapta a választ: a negyedik percben gólt szerzett a szöglet után kontratámadást indító vendégcsapat. 

Openda lövését még remek reflex-szel kiütötte Jan Oblak, a kipattanót Benjamin Sesko a kapuba fejelte (0-1).

 

A kapust, Gulácsi Pétert és a két bajnokit eltiltás miatt mulasztó védőt, Willi Orbánt a kezdőcsapatban bevető lipcseiek ezek után – ahogy vélhetően eredetileg tervezték – még inkább visszazártak. Persze egyáltalán nem szorultak be a kapujuk elé. 

„Ő a csapatkapitány, az egyik alapemberünk, ezért nagyon sokat számít, hogy ismét bevethető. Higgadtsága és tapasztalata kulcsfontosságú lehet egy ilyen nehéz mérkőzésen”

 – mondta Orbánról Gulácsi Péter. A 15. percben bizonyítást nyertek a kapus szavai: a védő óriásit mentett, amikor bedobta magát Antonie Griezmann gólhelyzetben, 6 méterről kapura lőtt labdájának útjába. Egyértelműen góltól óvta meg a bikákat, Gulácsi már verve volt a kalamajkánál, amely az ő kacska felszabadító rúgása után alakult ki!

A 26. percben a kapus is hozzátette a magáét, bravúrral kapott bele Correa oldalról, éles szögből érkező perdítése után a labdába, ami a jobb kapufáról hozzá pattant vissza, de vigyáznia kellett, be ne sodorja.

A 28. percben már Gulácsi is tehetetlen volt, Lorente jobb oldali beadására bántóan üresen érkezett középen

Griezmann, és a világbajnok francia 11 méterről a gyengébbik lábával, jobbal úgy rúgta kapásból a földre a labdát, hogy az egy pattanás után – bár a magyar úszott a levegőben – a jobb felső sarokba zúdult, 1-1.

Egyértelműen fölénybe került játékban az Atleti, egy másik vb-aranyérmes, Julian Alvarez azonban nem a kapu felé, hanem – érthetetlen módon – visszafelé fejelt egy szélről érkező ívelés után. 

A szünet után is a matracosok voltak aktívabbak, nagy védést azonban nem kellett bemutatnia Gulácsi Péternek. A túloldalon Oblaknak sem, a szlovén igyekezett pózolni Henrichs nem éppen sarokra tartó szabadrúgásánál. 

Marco Rose csapatát dicséri vagy Diego Simeone fiainak kritikája, hogy a madridiak nem tudták tartósan nyomás alá helyezni Orbánékat. Sőt, a 70. perc után szórványos füttyszó is felharsant a hazaiak pontatlan, a lipcseiek – számukra idegőrlő – labdatartáson alapuló játéka láttán. El is némultak, amikor a 77. percben a csereként beállt Poulsen csúsztatása centikkel kerülte el a már a labdát csak szemmel verő Oblak kapuját.

Válaszul Griezmann fejelt közelről nagy erővel, Gulácsi nagyszerű és látványos mozdulattal ütötte ki a rövid felső sarok elől a labdát – utóbb derült csak ki, lesen volt a francia.  

A spanyol együttes legutóbb 3 éve kapott ki otthon a Bajnokok Ligájában (Milan, 0–1), amelyben a legutóbbi harminc hazai mérkőzéséből huszonötöt megnyert, és mindössze hármat veszített el. Német rivális (Dortmund, 0-1) 1996-ban tudta megverni ezt megelőzően még az előző stadionjában…

A hajrában a tizenhatoson belül jó ütemben közbelépő, a labdát már elrúgó Orbán lábát találta telibe korábbi csapattársa, Sörloth. Nem lett komoly sérülés, és kisvártatva a norvég fejeséből sem nagy helyzet, mert pont Gulácsi kezéhez stukkolt. 

A 90. percben csak begyötörte a győztes gólt az Atletico Madrid! A meccs embere, Griezmann balról jobb lábbal tekert közére, a hosszú oldalon 

Seiwald elmélázott, az előre húzódó hátvéd, Jimenez magasra ugorva – a kapus, Gulácsi Péter mozgásával ellentétes irányban – a jobb sarokba fejelt, 2-1.

Jose Gimenez a levegő ura, az Atletico Madrid védőjének fejese után a labda úton van Gulácsi Péter kapujába
Fotó: AFP/OSCAR DEL POZO

Tavasszal a Leipzig a nyolcaddöntőben Willi Orbán góljával 1-1-re végzett Madridban az összesítésben 2-1-gyel továbblépő, végül BL-győztes Reallal. Ezúttal sokáig szintén kinézett az 1-1, de nem érdemtelenül szerezte meg a győzelmet és a 3 pontot Diego Simeone csapata (20 gólszerzési kísérlet 6 ellenében).

Guácsiékra legközelebb sem vár sétagalopp: október 2-án a Juventust fogadják majd Lipcsében. Ahogy a pontszerzésre, úgy arra sincs garancia, hogy hagyományosan fogható televíziós csatornán – nem külön előfizetéses streamen – látható lesz a mérkőzés Magyarországon.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000087
2024. szeptember 19. 23:37
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­é­k­­e­­­l­d­­ ­­­a­­­ ­­s­­z­­e­­x­­­i­­ ­­p­u­­n­c­­­i­­­m­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!