Új játékos van, ám Gulácsi nincs ott a magyar válogatottban

2024. október 01. 13:30

Kihirdette keretét a következő két Nemzetek Ligája-meccsre Marco Rossi.

2024. október 01. 13:30
ROSSI, Marco

Nyitókép: MTI/llyés Tibor

 

Kedden délután kiderült, kikre számít Marco Rossi szövetségi kapitány a következő két NL-mérkőzésen. A magyar labdarúgó-válogatott október 11-én hazai pályán fogadja Hollandiát, október 14-én pedig Bosznia-Hercegovinába látogat. Mint ismert, szeptemberben Düsseldorfban a németek ellen 5–0-s vereséggel kezdtünk a Nemzetek Ligája A-ligájában, majd a Puskás Arénában gól nélküli döntetlennel folytattuk a bosnyákokkal szemben.

A gyenge rajt után várható volt, hogy a mester változtat. Így hát újoncként Szűcs Kornélt hívta meg Rossi az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő 24 fős keretébe. A 23 éves védő az angol másodosztályú Plymouth Argyle futballistája, ugyanakkor kimaradt a névsorból Gulácsi Péter. A német első osztályú RB Leipzig kapusa a korábbi súlyos sérülésére és a sűrű programra hivatkozva maga kérte, hogy pihenhessen, s az utolsó négy Nemzetek Ligája-mérkőzésen ne lépjen pályára.

Ezt is ajánljuk a témában

„Természetesen akceptáltam Péter kérését, de abban maradtunk vele, hogyha úgy alakul, és valami miatt Dibusz Dénes nem tudja vállalni a játékot, akkor jön és segít nekünk. Azt várom, hogy a csapat hozzáállása bátor legyen. Bízzanak egymásban és segítség egymást, hogy áthidaljuk a különbségeket. Szeretném, ha az előttünk álló meccseken ez kézzel fogható lenne. A következő mérkőzéseken ezeket szeretném viszontlátni: győzni akarással lépjünk pályára és ne vert seregként! A bosnyákok már bizonyították, hogy a mi szintünkön vannak. Idegenben nem lesz egyszerű a feladat, a Balkánon mindig kérdéses, milyen lesz a pálya talaja. Ha nem a maximális odafigyeléssel közelítjük meg a meccset, a valóság kijózanító lehet. A lényeg, hogy racionálisan közelítsük meg a mérkőzést. Az igazság a futballban mindig középen van, a legfontosabb, hogy mindig maradjunk egyensúlyban” – fogalmazott Rossi. A kapitány elárulta, már egy ideje követik Szűcs Kornél szereplését, a nemzeti együttesben védőként és a középpályán ötösként is bevethető, s itt a lehetőség, hogy kipróbálják őt. Hozzátette, Vas Gábor ugyan visszatért sérülése után, de még nincs formában, Gergényi Bence szintén sérült, az FC Barcelona fiatal kapusát, Yaakobishvili Antalt pedig meghagyták az U21-es válogatottnak.

Visszatért a válogatottba Fiola Attila, aki szeptember elejéig csapat nélkül volt, s az Újpest igazolta le a nyár végén. 

Ott van a keretben Sallai Roland, aki a hétvégén ugyan megsérült a Galatasarayban, 

de a kapitány szerint semmiféle aggodalomra okot adó problémája nincsen, az MRI alapján csupán izomfáradásról van szó.

És van egy régi-új arc is a csapatnál. Ahogy azt a Mandiner is megírta, Szalai Ádám visszatért a magyar labdarúgó-válogatotthoz, de nem játékosként, hanem edzőként. A nemzeti együttes korábbi csapatkapitánya Laczkó Zsoltot (ő az NB II-es Budapest Honvéd vezetőedzője lett) váltja Marco Rossi stábjában, ezzel Szalainak visszavonulása után ez lesz az első edzői megbízása.

Ezt is ajánljuk a témában

 

A magyar labdarúgó-válogatott 24 fős kerete:

kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Szappanos Péter (Al Fateh), Tóth Balázs (Blackburn Rovers)

védők: Balogh Botond (Parma), Botka Endre (FTC), Dárdai Márton (Hertha BSC), Fiola Attila (Újpest), Orbán Willi (RB Leipzig), Szűcs Kornél (Plymouth Argyle)

középpályások: Bolla Bendegúz (Rapid Wien), Kata Mihály (MTK), Kerkez Milos (Bournemouth), Nagy Ádám (Spezia), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Nego Loic (Le Havre), Nikitscher Tamás (Kecskemét), Schäfer András (Union Berlin)

támadók: Ádám Martin (Aszterasz Tripolisz), Csoboth Kevin (St. Gallen), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Újpest), Sallai Roland (Galatasaray), Szoboszlai Dominik (Liverpool), Varga Barnabás (FTC)

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oberennsinnen49
2024. október 01. 15:24
Phm045----------- Sok van, mi csodálatos, de igazi hülék az emberek között vannak.
v4nmeeg1p3psid
2024. október 01. 15:01 Szerkesztve
Figyelj már! Szakértő: - A Balkánon mindig kérdéses, milyen lesz a pálya talaja. - Aha. - Ha nem a maximális odafigyeléssel közelítjük meg a meccset, a valóság kijózanító lehet. - Wow! - A lényeg, hogy racionálisan közelítsük meg a mérkőzést. - Értem, mester. - Az igazság a futballban mindig középen van... - Nem mondod? - ...a legfontosabb, hogy mindig maradjunk egyensúlyban” Tisztára Yoda.
v4nmeeg1p3psid
2024. október 01. 14:59
Rossi általában elképesztő – égbekiáltó – baromságokat szokott nyilatkozni, de ha mégsem, akkor szimplán csak rizsázik. Ezt a szöveget is valami bullshit-generátorral kreálta. Mondjuk, lehet a focisták tényleg csak ennyit tudnak, nekik ehhez nem kell gép segítsége.
oberennsinnen49
2024. október 01. 14:25
Kovácsrétit, mozgékonysága, lövőereje, de kombinációs játéka miatt is be kellett volna hívni, de Rossinál nem adják a kerettagságot könnyen, ami teljesen helyes. Vannak üres posztok, védelemben, középen, támadóban, azaz: mindenhol, leginkább a gyors, robbanékony karaktereket hiányolom, de ez a magyar futball... Mindenesetre - nem Rossi munkaköri kötelessége, de le kell MINDEN FUTBALL írásban írni: ha az U-nevelési rendszerben nem történik 180 fokos változás, ha nem lépünk fel Európa első tíz futballnemzetébe, csak a 10. helyen is! - ADDIG MAJDNEM mellékes, KIK JÁTSZATNAK KIKET, A VÁLOGATOTTAKBAN. SOS-gyorsasággal: - SZIGORÚAN TILOS a futball tanítása, mert azt nem lehet tanítani (csak kispályán, kiskapura játszatni és játszatni), 14 éveseig - életkornak megfelelő labdaméret. - csak pozitív értékelés, a negatív TILOS!, 14 fölött: a meccslabdához szoktatás, precíz labdakezelés, belső, külső, mell, fejelés, kapuralövések a végtelenségig. Játékkészség + labdakészség=futball.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!