Nyitva Marco Rossi és a magyar válogatott ajtaja: Wayne Rooney csiszolatlan magyar gyémántra talált

2024. szeptember 28. 05:54

A 23 éves magyar labdarúgó, Szűcs Kornél a nyári klubváltás után hamar beilleszkedett a világsztár támadó által vezetett csapatba. Nem véletlen, hogy a Plymouth Argyle korábbi legendája, az élvonalbeli Nyíregyháza Spartacus jelenlegi vezetőedzője, Tímár Krisztián is elismeréssel beszélt a Mandinernek a nemzeti csapatba vágyó tehetségről.

2024. szeptember 28. 05:54
Szabó Péter

Fotó: MI News/NurPhoto via AFP

Nyáron sokáig tartotta magát a hír, hogy a Dél-Koreából Európába vágyó Ádám Martint szerződteti az angol labdarúgó másodosztályban szereplő Plymouth Argyle csapata. A magyar támadó végül Görögországba tett át a székhelyét, de így sem maradt hazánk fia nélkül a Wayne Rooney által vezetett angol klub, amely Kecskemétről szerződtette Szűcs Kornélt. A 23 éves védő hamar felvette a tempót a bajnokságban, és néhány hét alatt betonbiztos lábakon álló kulcsjátékosa lett a korábbi Manchester United csatárnak.

Ezt is ajánljuk a témában

Szűcs minden túlzás nélkül berúgta az ajtót a délnyugat-angliai csapatnál, a Ligakupában egy végigjátszott győztes találkozón mutatkozott be a Zarándokok mezében, majd a bajnoki debütálásán még csereként, augusztus vége óta azonban a kezdőcsapat kirobbanthatatlan tagjaként bizonyítja, hogy megérett a komolyabb feladatokra. Felvette a tempót, megszokta a környezetet, a csapat, a város és a szurkolók is szimpatikusak a számára, egyedül az időjárást, illetve a közlekedést kell még szoknia – árulta el az M1 aktuális csatornának adott interjújában a 23 éves labdarúgó.

„A bajnokság nagyon erős, minden meccsünk nehéz és minden ellenfelünk nagyon jó. A klub ugyanakkor sok mindennel ellát minket, a körülmények professzionálisak, minden téren jellemző a maximalizmus, úgyhogy itt valóban profi labdarúgónak érezheti magát az ember. Az biztos, hogy minden meccsen az elejétől a végéig maximálisan koncentrálni kell, mert egy apró hiba, vagy figyelmetlenség, és máris pontok, vagy győzelmek mehetnek el.

Az első néhány edzésen már tapasztaltam, hogy ez kemény lesz, és gondolkodásban, valamint sebességben fel kellett nőnöm a feladathoz, de örülök, hogy egyre több lehetőséget kapok”

– nyilatkozta Szűcs, aki azt is hozzátette, egy évvel ezelőtt nem gondolta volna, hogy itt fog tartani.

 

Hívás a világsztártól

Hatalmas megtiszteltetés együtt dolgozni egy világsztárral – nem mellesleg a már említett Ádám Martin is egy valódi legendával készülhet Görögországban, miután aláírt a csapatához a francia Claude Makélélé vezetőedző – pláne, ha az illető az angol labdarúgás egyik meghatározó játékosa, Wayne Rooney. Az Everton és a Manchester United legendája visszavonulása óta immár menedzserként szeretne nagyot dobni.

„Wayne Rooney az első pillanattól kezdve úgy állt hozzám, mintha régóta ismernénk egymást, és már az aláírás előtt is keresett telefonon.

Összességében többet is kaptam tőle, mint amit vártam.

Zseniális játékos volt, de úgy érzem, hogy edzőként is sokra viheti, mert jó elképzelései vannak” – mesélte Szűcs, aki azt is elárulta, reménykedik abban, hogy Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is keresni fogja valamikor. Mint mondta, a teljesítményével szeretné kiérdemelni a válogatott meghívót.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Magyar legendák Plymouth-ban

Mint ismert, korábban volt már rá példa, hogy a Plymouth együttesénél egyszerre három magyar labdarúgót is foglalkoztattak. Buzsáky Ákos (2005–2007) és Halmosi Péter (2007–2008) mellett Tímár Krisztián (2007–2011) is a csapatot erősítette, de 2008-ban fél szezonon át Sándor György is az együttes tagja volt.

A Mandinernek a Plymouth Argyle korábbi legendája, a 2008-ban az év játékosának és csapatkapitánynak is megválasztott válogatott védő, az élvonalbeli Nyíregyháza Spartacus jelenlegi vezetőedzője, Tímár Krisztián jellemezte utódját, Szűcs Kornélt. A szakember elismeréssel beszélt a nemzeti csapatba vágyó tehetségről.

„Kornélt csak ellenfélként ismerem, de örülök, hogy sikerült kiigazolnia Angliába, mert jó mentalitású, gyors belső védőről beszélünk, aki bátran belép a játékba. Kimagasló a passzjátéka, amikor megkapta a lehetőséget, eddig rendre élt is vele. Jó helyre került, teljesen más az angliai futballkultúra, Plymouth-ban nagyon szeretik a focit, ki vannak éhezve a sikerre. A klubot teljesen újra kellett építeni a csőd után, de jó úton járnak, visszatértek, és ismét a Championshipben szerepelhetnek.

Csodálatos emlékeim vannak a városból, a klublegendáknak van egy külön csoportja, tartjuk a kapcsolatot, a stadion falán virít egy magyar fal is, a mai napig megbecsülnek minket.

Rendszeresen meghívnak, ha időm engedi, hamarosan ismét kilátogatok, akkor Kornéllal is találkozhatunk” – jelentette ki a szakember.

Tímár edzőkollégájáról, Wayne Rooneyról is elmondta a véleményét, akivel jelenleg a másodosztályú bajnokság tabelláján a 20. helyen áll a Zarándokok becenévre hallgató együttes. A 38 éves angol korábban a Derby County, a DC United és a Birmigham menedzsereként is tevékenykedett.

„Rooney edzői karrierje nem indult el nyílegyenesen felfelé, de látszik rajta, hogy rendkívül ambíciózus, Plymouth-ban pedig megkapta az esélyt, hogy újra megpróbálja felépíteni magát. Nem kétséges, Angliában óriási sztár, emiatt pedig a csapat körüli médiaérdeklődés is hatalmas. A közeg mindenesetre inspiráló, amely mindenkire kedvezően hat. Erre lehet építeni” – fogalmazott a Nyíregyházát az élvonalba vezető, 44 esztendős Tímár Krisztián, aki közel 100 mérkőzésen viselte a Plymouth Argyle mezét, amelyben immár Szűcs Kornél képviseli Magyarországot.

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
seherezade-2
2024. szeptember 28. 06:41
Különös ismertetőjele: nincs rajta tetoválás.
sexykitty-5000096
2024. szeptember 28. 05:57
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­é­­­k­e­­­l­­­d­­­ ­­a­­ ­­s­­z­­e­­­x­­­i­­­ ­­­p­­­u­­­n­­c­i­­m­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!