Cristiano Ronaldo felfedezője szerint nyerhet a Fradi az Európa-ligában, ha...

2024. október 22. 19:28

A korábban 5 francia csapatnál is dolgozó veterán edző tudni véli, mi lehet a zöld-fehérek sikerének receptje.

2024. október 22. 19:28
A Ferencvárosi Torna club címere

Nyitókép: fradi.hu 

A Ferencváros csütörtökön a francia Nice együttese ellen lép pályára az Európa-ligában. A Fradi két vereséggel kezdte a nemzetközi kupát; az Anderlecht vendégeként és otthon a Tottenham ellen is 2-1-re kikaptak a zöld fehérek. A Nice elleni viszont van némi esélyük a győzelemre – legalábbis Bölöni László véleménye szerint. Márpedig, az ő gondolatai megfontolásra érdemesek, hiszen korábban 5 francia élvonalbeli klubnál, a Nancy-nál, a Stade Rennais-nél, az AS Monacóná, a Lens-nál, és a Metz-nél és is edzősködött. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az Erdélyből származó tréner, akinek az életét dokumentumfilmen mutatták be, és akit Orbán Viktor is felköszöntött 70 éves születésnapja alkalmából, az említett edzői tapasztalat mellett még legalább két okból számít hiteles forrásnak, ha a nizzai csapatról van szó. Bölöni László ugyanis bár nagyon kötődik szülővárosához, Marosvásárhelyhez, s az anyaország fővárosához, Budapesthez, mégis évek óta a dél-franciaországi városban él. 

A magyar szakember a Nemzeti Sport megkeresésére beszélt a zöld-fehérek következő El-ellenfeléről, és azt is elmondta, hogy egy egykori játékosa ott van a nizzai klub keretében. „A már nem fiatal Dantéval a belga Standard Liege-nél dolgozhattam” – mondta. Bölöni egy kis futballtörténelmi kitekintéssel indítva elmondta, hogy bár a nizzai egyesület a huszadik század elején alakult (1904-ben – a szerk.) mégsem tartozik a négy legsikeresebb– St. Étienne, PSG, Marseille, Lyon – klub körébe. 

„Lezser klubnak tartották, olyannak, mint maga a város, ahová pihenni, üdülni, napozni járnak az emberek, nem pedig futballmeccsekre. 

Sokáig gazdasági téren is elmaradt a nagyok mögött, ám néhány éve új tehetős tulajdonosra lelt, ugyanis Jim Ratcliffe százmillió euróért megvásárolta a tulajdonjogot, s most már oda a lezserség, anyagi téren már ott nyomul a nagy klubok mögött. Az új tulajdonos azonban egyelőre csak a klub gazdaságára hatott, a játék minőségére egyelőre nem” – fogalmazott

Ezt is ajánljuk a témában

Bölöni szerint a Nice a tipikus francia futball megtestesítője, az élvonal középmezőnyének jeles tagja. Minőségi labdarúgás tekintetében elmarad a nagyok mögött, azonban így is gyors, atletikus, erős futballisták alkotják a keretet, köztük a már nem túl gyors, negyvenegy éves Dantéval. A francia csapat játékával kapcsolatban úgy fogalmazott, „A labdabirtoklására, a labda járatására törekednek a védők és a középpályásaik, kemények a párharcokban, s megpróbálnak ritmusváltásokkal helyzetbe kerülni az ellenfelek kapuja előtt. Rendkívül veszélyesek a szögleteik, szabadrúgásaik, remélem, ezt a Ferencváros megfigyelői is jelentették a csapat vezetőedzőjének, s bízom benne, kidolgozták és gyakorolták ezek hárítását. Szerintem fegyelmezett védekezéssel, a középső harmadban történő labdaszerzésekkel, gyors kontrákkal sebezhető, megbontható a franciák védekezése, s nyerhet a Ferencváros.” 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2024. október 22. 20:32
asdewsftrdyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
sexykitty-5000122
2024. október 22. 19:30
🍓 ️ ­É­­­r­t­­­é­k­e­­­l­­­d­­­ ­­­a­­ ­­s­z­­e­x­­i­­ ­­p­­­u­­n­c­­­i­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!