A Fradi nem tudta megismételni az 1995-ös bravúrt Brüsszelben – Anderlecht - Ferencváros 2-1

2024. szeptember 25. 20:28

A belga Anderlecht ellen vereséggel kezdte meg zsinórban hatodik európai kupaszereplését a Ferencváros az Európa-ligában.

2024. szeptember 25. 20:28
Brüsszel, 2024. szeptember 25. Philippe Rommens, az FTC (k) és Mario Stroeykens, az Anderlecht játékosa a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 1. fordulójában játszott RSC Anderlecht - Ferencváros TC mérkőzésen a brüsszeli Constant Vanden Stock Stadionban 2024. szeptember 25-én.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Szeptember 25-én 21 órakor megkezdi szereplését az Európa-ligában a Ferencváros labdarúgócsapata, amely Brüsszelben az Anderlecht vendégeként lép majd pályára. Bár a zöld-fehér együttes idén hatodik éve rendszeres szereplője az európai kupaküzdelmeknek, közel sem nevezhető olyan rutinos szereplőnek, mint belga ellenfele. Az Anderlecht mind a tapasztalat, mind a keret összértéke tekintetében erősebb csapat, mint a magyar klub, de ez egy mérkőzésen nem feltétlenül döntő – még idegenben sem. 

Az Anderlechthez egyébként is jó emlékek kötik a Fradit, hiszen a zöld-fehérek 1995-ben éppen a belga együttes elleni két BL-selejtezőből továbbjutva kerültek a BL-főtáblájára, és írtak történelmet többek közt a Real Madrid elleni döntetlennel. 

A Ferencváros akkor idegenben nyert, itthon pedig 1-1-es döntetlent játszott a brüsszeli együttessel. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Fradit persze sokan – köztük szakértők és adatelemző oldalak – leírják, mondván minimális az esélye még a továbbjutásra is, de azért ez nem ennyire egyszerű. A Ferencváros véletlenül sem esélytelen az Anderlechttel szemben – sőt, bizonyos tényezők épp a magyar klub esélyeit növelik. Ilyen többek közt az, hogy a múlt héten menesztették vezetőedzőjüket, Brian Reimert, valamint hogy a csapat legjobb játékosa, Anders Dreyer felesége épp ma adott életet első gyereküknek, ezért nem lesz ott az esti mérkőzésen.  

A Fradi persze nem csak ezért reménykedhet, hiszen erős csapatuk van, amelyet még erősebbé tett a brazil Matheus Saldanha érkezése,

 aki repülőrajtot vett és eddigi két mérkőzésén 3 gólt szerzett. A ferencvárosi szurkolók pedig remélik, hogy ezt ma este újabbak követik. 

***

RSC Anderlecht             Ferencvárosi TC

RSC Anderlecht – Ferencvárosi TC

2-1

Európa-liga alapszakasz

Helyszín: Brüsszel, Constant Vanden Stock Stadion. 

Vezeti: Julian Weinberger (Andreas Heidenreich, Maximilian Kolbisch – osztrákok)


Anderlecht: Coosemans – Sardella, Jörgensen, Simic, Ndiaye – Verschaeren, Dendoncker, Stroeykens, Edozie – Amuzu, Dolberg
cserék: Kikkenborg, Vanhoutte, Leoni, Ashimeru, Angulo, Vázquez, Rits, Foket, Lapage, De Greef
Megbízott vezetőedző: David Hubert

Ferencváros: Dibusz – Botka, Cissé, Szalai, Ramírez – Abu Fani, Rommens – Traoré, Zachariassen, Kady – Varga
cserék: Varga, Radnóti, Gartenmann, Ben Romdan, Pesics, Saldanha, Civic, Gruber, Kaján, Tóth, Maiga, Misidjan 
Vezetőedző: Pascal Jansen

 

20:55
Íme a kezdőcsapatok!
Az RSC Anderlecht  - Ferencvárosi TC UEFA Európa-liga mérkőzés kezdőcsapatai
Forrás: uefa.com

 

21:00
Majdnem három évtizede így nyert a Fradi az Anderlecht ellen:

 

21:02
1. perc:

A Ferencváros kezdi a mérkőzést. 

21:04
2. perc

Az anderlecht ívelésekkel próbálkozik. Balszélsőjükhöz kerül a labda az ő beadását azonban Boka sikeresen blokkolja. 

21:06
4. perc

Abu Afni szerez labdaát középen, Traoréhoz passzol, aki beadná Vargának de lefüleli a labdát a védelem. Az újabb támadásnál Botka egy jó háromszögezést követően tisztán adhatja be, Traoré átveszi, és egy lövőcsel után kapura lő, de blokkolják, szöglet lesz. 

21:08
7. perc

Az Anderlecht támadója, Dolberg a Fradi tizenhatosán állva fordulásból próbálkozott, de Dibusz könnyedén védett. 

21:10
8. perc

Egy újabb belga támadás végén Edozie  lő közelről a rövidre, de Dibusz bravúros mozdulattal ismét hárít. 

21:13
10. perc

Amuzu gyönyörűen adja be a labdát Dibusz kapuja elé, Cristian Ramírez viszont megelőzi az ellenfeleket és kifejeli. Nagy mentés volt!

21:17
13. perc

Kady óriásit kap a sípcsontjára Ndiayétől – nem szándékosan volt szabálytalan az Anderlecht játékosa, labdaátvétel közben véletlenül rúgta meg a Fradi labdarúgóját, akit szerencsére nem nagyon kell ápolni. 

21:18
16. perc

Újabb beívelésekkel próbálkozik a belga csapat, de Szalai Gábor nagyon magabiztos középen, kifejeli a belőtt labdákat. 

21:20
19. perc

SÁRGA LAP – Cissé a mezénél fogva rátotta le a kiválóan leforduló Dolberget, megkapja érte a sárga lapos figyelmeztetést. 

21:22
20. perc

Ramírez felfut a szélen középre teszi Abu Faninank, aki Kadyhoz passzol. A brazil egy gyönyörű csellel helyzetbe hozza magát, de aztán belelövi a labdát a védőbe. 

21:25
23. perc

Edozie beadásába Ramírez ér bele véletlenül kézzel, szabadrúgást végezhet el az Anderlecht. Verschaeren beadását Dolberg a kapu fölé fejeli. 

21:27
25. perc

„Ria-ria-Hungária!” – jól hallható szurkolásba kezd a magyar szurkolótábor. A belga támadás végén Dendoncker lőtt kapura 25 méterről, de Dibusz megint szépen védte.

21:32
29. perc

Az Anderlecht beadását Botka ügyesen fejeli az ellenfél támadójára, kirúgás lesz. 

21:35
30. perc

Balhé a pályán – Jörgensen és Varga Barnabás lökdösődik, majd Varga a következő tlálkozáskor testtel fellöki a dánt, aki a magyar játékos felé köpött egy nagyot. 

21:37
34. perc

Kemény letámadás végén labdát szerez a Ferencváros; Traoré ügyesen megy el a szélen, de beadnásába belelép egy védő – szöglet lesz. A sarokrúgást követően Varga Barnabás lő kapura, de a keresztbe futó Cissé válláról fölé pattan a labda. 

21:39
37. perc

Anuzu megy el egy jó indítással villámgyorsan a jobbszélen, és leviszi az alapvonalig, hogy beadja. Dibusz Dénes jól ismerte fel a támáadó szándékát és szép vetődéssel  leszedte a beadást. 

21:40
39. perc

Úgy tűni anuzu megsérült beadás közben, és le kell cserélni. Az anderlecht időközben elvégzett szögletét kifejeli a Fradi védelme. 

21:43
41. perc

Kady lő kapura középről a tizenhatoson belülről, de megint blokkol a védelem. 

21:44
42. perc

SÁRGA LAP – Dolberg csúnyán megtaposta Cissé bokáját, megérdemelten figyelmezteti a bíró. A szabadrúgást követően Szalaihoz kerül a labda, beadását azonban lehúzza az ellenfél hálóőre. 

21:45
43. perc

Rommens agresszív tletámadással labdát szerez, majd Traoré beadását követően közelről kapura lő, de a földre pattanó próbálkozást Coosemans védi. 

21:48
45. perc

Vége a rendes játékidőnek, 2 perc hosszabbítás lesz. 

21:50
45+2. perc

A játékrész végén sok érdemleges történést már nem lehetett látni. Időközben eleredt az eső, ezért az amúgy sem éppen tökéletes állípotú pályán még nehezebb lesz a játék. Vége az első félidőnek. 

22:04
46. perc

Indul a második játékrész!

22:07
48. perc

Hosszú indítással próbálkozik az Anderlecht, Edozie menne el, de Botka leszereli.

22:10
51. perc

Megint Edozie menne el, Botka megállítja, de szabálytalanul – a bíró figyelmezteti a magyar játékost. a beívelt szabadrúgást Dendocker fejeli kapu felé, de egy csapattársáról megy ki, kirúgás lesz. 

22:11
53. perc

Abu Fani próbálkozik középről, nagyjából 30 méterről, de lövését blokkolja a védelem. 

22:14
55. perc

Sardella hosszú beadását követően Ndiaye lövi fölé-mellé. A z ellentámadás közben a felugró Vargát csúnyán ellöki Simic. Botka újabb szabálytalanságot követ el Edozie ellen, ha így folytatja, abból sárga lap lehet. 

22:16
57. perc

Zachariassen labdájával Varga megy el szépen, de kiszorítotthelyzetből megeresztett lövését az Anderlcht kapusa könnyedén védi. 

22:19
60. perc

GÓL! – egy középre visszagurított labdát Verschaeren kő el laposan a kapu jobb alsó sarkába – Dibusz nem ért oda időben. 

22:23
65. perc

Verscharen beadását Dolberg fejeli kapura, de Dibusz gyönyörűen véd. 

22:24
65. perc

TIZENEGYES! Edozie-t Botka buktatja a tizenhatoson belül. Dolberg lövi, gól. 2-0-ra vezet az Anderlecht. 

22:29
69. perc

Hármat cserél az Anderlcht, Stroeykens helyére Leoni, Dolberg helyére Vasquez, Edozie helyett pedig Ashimeru érkezik. A partjelző pedig zászlót cserél, mert eltört a jelzőeszköze. 

22:30
71. perc

A Ferencváros is 3 játékost cserél, Zachariassen, Kady és Abu Fani megy le, helyükre Saldanha, Ben Romdane és Maiga jön be. 

22:32
73. perc

SÁRGA LAP – Botka lép oda szabálytalanul Ashimerunak. 

22:35
76. perc

Újabb két csere a Ferecváros együttesében, Botka helyére Gartenmannt, Ramírezhelyett pedig Civicet küldi be Jansen. 

22:36
78. perc

SÁRGA LAP – Angulo rúgja fel Gartenmannt. 

22:38
80. perc

Újabb csere az Anderlechtnél, Ndiaye helyett Fokatic érkezik. 

22:40
81. perc

PIROS LAP – Angulo ismét fellöki Gartenmannt, a bíró ad neki egy sárga lapot, de ez már a második, úgyhogy mehet zuhanyozni. 

22:42
84. perc

Egy labdaszerzést követően Ben Romdane megy el a széles és adja be, Saldanha elől azonban kirúgják a alabdát a hátvédek. 

22:45
86. perc

GÓL! – Szépít a Fradi! Gartenmann nagy bedobását követően Varga csúsztatja középre, de kifejelik a védők. Az újabb támadás végén Cissé lő gólt kapásból a tizenhatoson belülről – egy védő fejéről pedig a kapuba vágódik a labda (2-1)

22:47
88. perc

Varga Barnabás összeütközik a kapussal egy felívelt labdáért folytatott küzdelemben. A belga játékosnak nagyon fáj, ezért ápolás következik. Egy perccel később azonban láthatóan makkegészségesen végziel a kirúgást. 

22:48
90. perc

Civic felívelésé Varga Barna mellel teszi Saldanha elé, de a brazil gyenge lövést ereszt meg, a kapus összeszedi. 

22:52
90+3. perc

Folyamatosan áll a játék, a kapus nem végzi el a kirúgást, a labdaszedők nem találják a labdát, Varga lökése után Sardella métereket repül és a földön marad – hiába hosszabbított 4 percet a játékvezető, a belgák nagyon ügyesen hőzzák az időt. 

22:54
90+6. perc

A bíró lefújja a mérkőzést – a Ferencváros pedig története alatt először kap ki belga csapattól. 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
frankie-bunn
2024. szeptember 25. 23:16
Abu Fani Rommens – , Zachariassen , Ben Romdan, Kady kuka, ez kb a teljes középpálya... a többi, úgy, ahogy elmegy... (Botka ma katasztrófa volt, azt sem értem, miért nem cserélte le a szünetben vagy szervezte át ...)
sexykitty-5000091
2024. szeptember 25. 23:05
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­­é­­k­­­e­l­­d­ ­a­­ ­s­­­z­­­e­­x­­i­­ ­p­­u­­­n­­­c­­i­­­m­­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
gyaloggos
2024. szeptember 25. 23:03
TÉNYLEG nem akarok nagyot írni itt, DE ILYEN sza@ csapata még nem volt a FRADINAK, és ezt nem ezen egy meccs alapján írom.
Turán
2024. szeptember 25. 23:00
Ferencvárosi migrik Brüsszelben. Mi a fasz.. Mennek megkoszorúzni az rszt.🤪
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!