Egy levél és egy tokaji – Orbán Viktor is felköszöntötte Bölöni Lászlót

2023. március 12. 12:08

„Ha van futballról szóló könyv, amely pályázhat az elmúlt évek legjobban várt művei közé, akkor az Ön írása biztosan ebbe a kategóriába tartozik” – írta a legendás edzőnek a kormányfő.

2023. március 12. 12:08
null

Levélben köszöntötte fel az évtizedek óta Franciaországban élő, s jelenleg a Metz szakvezetőjeként dolgozó Bölöni Lászlót, az egyetlen élő magyar BEK-győztes labdarúgót, egyben a legmagasabban jegyzett magyar edzőt Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke – írja a Nemzeti Sport.hu, amely közli a kormányfő levelében írtakat is.

A levelet egyébként az NS főszerkesztője, Szöllősi György, a magyar futballhagyományok nagykövete kézbesített egy üveg tokaji kíséretében az erdélyi edzőnek, aki vasárnap töltötte be 70. életévét.

Tisztelt Mester! Ha van futballról szóló könyv, amely pályázhat az elmúlt évek legjobban várt művei közé, akkor az Ön írása biztosan ebbe a kategóriába tartozik. Engedje meg, hogy a születésnapja alkalmából gratuláló rokonok, barátok és tisztelők sorába állva én is köszöntsem, valamint jó egészséget, edzői munkájához pedig sok sikert kívánjak. Isten éltesse” – írta Orbán Bölöninek.

Nyitókép: You TUbe

Film készül a magyar labdarúgó-legendáról, aki Cristiano Ronaldot is felfedezte

Hónapok óta forog Kollarik Tamás ötlete alapján, Novák Tamás producer, valamint Kollarik Tamás és Szabó Attila rendezők életrajzi sport-dokumentumfilmje a szombaton hetvenesztendős Bölöni Lászlóról, aki erdélyi magyar futballistaként előbb Románia - és a magyar kisebbség - nemzeti hőse lett, majd edzőként Franciaországban, Romániában, Belgiumban a Közel-Keleten és Portugáliában nagy sikereket ért el.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2023. március 12. 23:20
Lapos a Föld és a Kárpát-medence a közepe! Ezt csak a románok pluszolhatják!
brekker
2023. március 12. 20:52
Bölöni László arról híres, hogy felfedezte C. Ronaldót. Meg arról, hogy több gólt lőtt a 16-oson kívülről, mint a tanítványa.
Ekeke
2023. március 12. 16:02
Jellemző a magyarországi állapotokra,hogy egy ilyen futballista, edző és magyar ember soha nem lehetett itt szövetségi kapitány..
balbako_
2023. március 12. 15:48
És Bölöni László a legnehezebb időkben is megmaradt magyar embernek! (És nagyon tudott focizni...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!