Bárányék hallgatnak: szívszorító szankciók után lassan a Piac utcán kell kéregetniük szegény Dzsudzsákéknak

2024. október 22. 05:38

A gyalázatosan szereplő DVSC vezetősége megnyomta a pánik gombot: döntött Máté Csaba sorsáról, repült a szakmai igazgató, büntették a játékosokat. Szubjektív Mandiner-elemzés!

2024. október 22. 05:38
null
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: Facebook/dvscfoci

***

Lehet még fokozni a debreceni paródiát. Nem elég, hogy hírnevéhez, múltjához méltatlanul szerepel a hajdúsági sportélet gyöngyszeme, még hétről hétre le is járatja magát. A sorozatban elszenvedett négy bajnoki vereség alapvetően rossz fényt vet a kieső pozícióba visszaesett Lokira, a Paks elleni 0-5 pláne, de ami a hétszeres aranyérmesnél ország-világ szeme láttára zajlik, bohózatba illő. 

Ezt is ajánljuk a témában

Kezdve onnan, hogy olyan klublegendát engedtek szélnek, majd a sajtón keresztül üzengettek egymásnak, mint Bódi Ádám. Majd az éppen őt is mellőző, egyébként a társaságot gatyába rázó, ötödik helyet elért vezetőedzőt az új szezonban néhány forduló után menesztették. A Srdjan Blagojevics megfúrásával megvádolt Dzsudzsák Balázs nyilvánosan kérte ki magának a feltételezést, hogy azután az erősen ferencvárosi kötődésű új főnököt, Máté Csabát levegőnek nézze, amikor Felcsúton le merészelte cserélni. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Paks elleni atomcsapás aztán igazi robbanást idézett elő az egyre kevesebb nézőt vonzó Nagyerdei Stadionban, ahol előbb a szurkolók levetették a mezt a szerintük arra méltatlan labdarúgókról, majd Dzsudzsáknak sikerült önmagából kikelve beleordítani és belerondítani az éppen a televízió nyilvánossága előtt élőben a szavakat, magyarázatokat kereső csapattársába, Megyeri Balázsba. 

Nagy bejelentés

Így érkezett el az igazság napja, hétfő, amikor – ahogy várható volt – összeültek a döntéshozók, hogy kitalálják, hogyan mozdítható ki a szakadékból a kieső helyre zuhant, morálisan, mentálisan is mélyre süllyedt alakulat. Végül úgy az asztalra csaptak, hogy a fal adta a másikat!

Kétmérkőzéses ultimátumot adtak a mind a négy meccsét elveszítő Máté Csaba vezetőedzőnek, a szakmai stábjának, benne Dombi Tiborral, valamint a játékosoknak Dzsudzsákostul. 

A klub a játékosok és az edzők előre meghatározott, bizonyos célok elérése esetén járó keretéből egy konkrét összeget visszatart, 

amihez csak akkor juthatnak hozzá, ha a szombati bajnokin legyőzik idegenben a Székesfehérvárt, valamint utána sikerrel veszik a mezőkövesdi kupamérkőzés jelentette akadályt is. Amennyiben ez nem következik be, az összeget jótékonysági célokra ajánlják fel.

Kőkemény, ahogy egy drukker írja a DVSC közösségi oldalán: „Tehát adott egy játékos, aki keres 3-4-5-10 milliót havonta, majd mondjuk az októberi bérének, vagy prémiumának a felét elveszi tőle a klub. Minden bizonnyal meg fogja rendíteni a pénztárcáját az adott játékosnak. Ennél kicsit drasztikusabb lépést vártam volna el: kőkemény gyomlálást, és sok játékos száműzését a tartalék csapatba. Akinek nem tetszik, kérvényezze a szerződése felbontását, és mehet utána Isten hírével!

Él a bizalom: továbbra is Máté Csabára vár a nemes feladat, hogy talpra állítsa Dreskovicsékat
Fotó: Facebook/dvscfoci

Az első felelős, felhatalmazás az edzőnek

Nem tisztünk eldönteni, hogy mekkora érvágás a visszatartott, esetleg kieső bevétel, de ha csak ezzel lehet motiválni egy csapatot, akkor nagy a baj. Ami tény, a debreceni vezetőség arról is döntött, hogy átalakítja a szervezeti struktúráját, és azonnali hatállyal más konstrukcióban látja el a sportigazgatói feladatokat. Ennek megfelelően Hayk Hovakimyan nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatóként folytatja tovább. A vezetőedző és a játékosok kapnak még egy esélyt. A debreceni elöljárók (ugye a sokat szidott siker-elnök, Szima Gábor megmondta: „Tessék utánam csinálni!”) a felelősséget is áthárították.

Ugyanakkor a szakmai stáb szabad kezet kapott abban, hogy ha bármilyen szakmai vagy egyéb okból kifolyólag szankciót alkalmazna, azt a vezetők támogatni fogják.

Azaz Máté Csaba – ha meri – nyugodtan száműzze vagy ültesse a kispadra Dzsudzsák Balázst, esetleg mást, másokat, akiket szeretne.

Nekem az a fura az egészben, hogy 4 vereség kell, hogy az új edző szabad kezet kapjon??? Akkor minek van edző? Nem értem, a vezetőedző felel a szakmai munkáért, az összeállításért, vagyis eddig nem így volt?” – teszi fel a költői kérdést egy kommentelő.

Mezlevétel, menhely

A kérdés már csupán az: a pályán az ellenfelekkel szemben előzékeny Loki-játékosok folytatják-e a jótékonysági akciójukat. Újabb vereség, sőt pontvesztés után ugyanis oda kerül az elvett bérük, a szurkolók által levetetett mezeket már korábban árverésre ajánlották fel az ultrák, akik válaszokra várnak.

A szezon elején a dobogó volt a célkitűzés, az értelmetlen igazolások egy korábbi korszakra voltak kenve, nem érkezett értékelhető szponzor a klubhoz, kulcsjátékosok távoztak, akik nem lettek pótolva és továbbra sem látjuk, hogy mi lenne a koncepció. Válaszokat követelünk: KIK A FELELŐSÖK A KIALAKULT HELYZETÉRT?! Mert, hogy nem csak a pályára lépett játékosok, az biztos…

Nem értek egyet a szurkolókkal. Szerintem nem helyénvaló, hogy levetették a mezt, nekik jóban-rosszban a csapat mellett kellene állniuk” 

– mondta a Sportálnak az első debreceni bajnokcsapat (2005) edzője, Supka Attila.

Az eset sajnos nem egyedi: 2020-ban, amikor 27 év után szállt alá a másodosztályba a Debrecen, a pályára özönlő, elkeseredett, de mégiscsak önbíráskodó fanatikusok megfosztották Tőzséréket a DVSC-címeres dresszektől. Úgy látszik, a sokáig irigyelt Lokinál új futballkultúra van kialakulóban – a sikerek után a balhékról „szólnak a hírek” a Bajnokok Ligája-szereplés 15. évfordulóján.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000121
2024. október 22. 09:05
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­­é­­­k­e­­­l­d­ ­­­a­­­ ­­­s­­z­e­­x­­­i­­ ­p­­u­n­­­c­­­i­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
nemturista
2024. október 22. 09:02 Szerkesztve
Nagyon nem vágja őket földhöz az,hogy most egy hónapig nem 6-8 milliót kap, csak 3-4 et.
gilou-au-clavier
2024. október 22. 08:51
Tartsák el a szurkolók őket minimum 15-20%-ban, ne az állami transzferek.
lesmiserables
2024. október 22. 08:06
Valakinek utolsónak is kell lenni. 11 csapat nem nyerhet bajnoki címet egyszerre
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!