Az első El-győzelemért – pályán lehet egyszerre a két csatárklasszis? A Fradi-legenda válaszol!

2024. október 23. 15:40

Csütörtökön a francia Nice látogat Budapestre az Európa-ligában. Lipcsei Péter a Mandinernek elemezte a találkozó esélyeit.

2024. október 23. 15:40
Szabó Péter

Fotó: Facebook/fradi.hu

Két nyeretlen együttes összecsapásával folytatódik csütörtökön a második számú európai kupasorozat, az Európa-liga alapszakasza: a magyar bajnok Ferencváros a francia Nice gárdájával néz farkasszemet a Groupama Arénában. A zöld-fehérek előbb az Anderlecht otthonában kaptak ki, majd a Tottenhamtől szenvedtek vereséget Budapesten a sorozatban – mindkét alkalommal 2–1-re. A franciák eggyel jobban jártak: hazai pályán döntetlent játszottak a Real Sociedaddal, Rómában azonban kiadós, 4–1-es „pofonba” szaladtak bele a Lazio vendégeként.

Milyen a forma és a keretérték?

A Fradinál a bajnoki formára lehet építeni, legalábbis az eredményekre eddig nem lehetett panasz, Pakson becsúszott ugyan egy vereség, a többi meccsét azonban megnyerte a gárda, így vezeti az NB I-et. Ezzel szemben a Nice bő egy hónapja nyert legutóbb mérkőzést, igaz akkor nyolcat lőtt a St. Étienne-nek, azóta csak döntetlen a bajnokságban és az El-ben egyaránt, illetve a már említett római vereség rondít bele a képbe.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

A kereteket tekintve markáns a különbség: a mértékadó átigazolási portál, a Transfermarkt a Fradit 59,33 millió euróra taksálja, míg a számítások szerint a Francia Riviéra fővárosában 214,4 millió euró játékosállományt szorgoskodtak össze az elöljárók – ez több, mint három és félszerese a magyar klubénak.

A szakértő szemével

A Mandiner megkérdezte a magyar klub legendáját, Lipcsei Pétert, hogy véleménye szerint milyen produkcióra lesz majd szükség a ferencvárosi győzelemhez, illetve mivel fogható meg a francia ellenfél. Elöljáróban annyit: a korábbi 58-szoros válogatott középpályás rendkívül bizakodó a visszavágó előtt, ráadásul a sikerreceptről is ejtett néhány szót.

LIPCSEI Péter
Lipcsei Péter, az NB II-es Soroksár SC vezetőedzője
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

„A bajnoki rajt alapján optimista lehet a Fradi, de fontos tisztázni, az NB I és a nemzetközi kupaszereplés teljesen más kávéház. Pascal Jansen előszeretettel küldi pályára a csapatát a 4-2-3-1-es hadrendben, ezt favorizálja az El-ben is, így alapvetően egy csatárral indulnak csatába a srácok. Ennek ellenére láthattuk, a Spurs ellen mégis egyaránt a kezdőbe jelölte Varga Barnabást és Saldanhát. Nagy kérdés, most hogyan dönt a holland, a magyar élvonalban szerepelhetnek együtt, elbírja a csapat, ha adott esetben eggyel kevesebb ember segít vissza a védekezésbe, de ebből a szempontból is más az El-sorozat. Itt mindenkinek 100 százalék fölött kell teljesíteni a pontszerzéshez is. A brazil a Tottenham ellen nem játszott kiemelkedően, pedig elsősorban azért igazolták, hogy a nemzetközi porondon villantson” – mutatott rá a zöld-fehér klubnál legenda státuszban lévő szakember.

„Ha nem együtt kezdenek, az sem zárja ki, hogy egyszerre riogassák a francia kaput: ha hátrányba kerül a Fradi, szinte garantált, hogy a mester azonnal feltolja a másik csatárt. Végső esetben a 4-4-2-es formáció is szóba jöhet, arra is maximálisan alkalmas a gárda kerete.

Ami biztos, a védelemben erősíteni kell, mert Raúl Gustavót műteni kellett, így egy fontos láncszem hiányzik hátulról, ott mindenkitől extra teljesítmény kell.

Dibusz Dénesre várhatóan nem lesz panasz, a bravúrok mindig benne vannak a játékában a gólvonalon, de fontos lenne, hogy magabiztos lábakon álljon a védelem, ne a szenzációs reflexeire kelljen építeni. Támadásban vagyok a leginkább bizakodó, elöl megvan a kellő sebesség a csapatban, akár Adama Traoré, akár Kristoffer Zachariassen kap szerepet az említett csatárok mellett a támadóharmadban, jó kezekben lesz a labda” – fogalmazott Lipcsei Péter.

A Ferencváros–Nice Európa-liga összecsapásra csütörtökön 18.45-től kerül sor a Groupama Arénában – a Mandineren élő, szöveges tudósításban követhetik az eseményeket.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. október 23. 16:23
KÉNE EGY ÚJ FRADI-INDULÓ: 🇮🇹🇭🇺m.youtube.com/watch?v=xGuIM_PPZmQ&pp=ygUjbGF6aW8gYXZhbnRpIHJhZ2F6emkgZGkgYnVkYSBtYWRyaWQ%3D NINCS EGY MAGYAR CSAPAT AMELYIKNEK EZ LENNE AZ INDULÓJA. SZÉGYEN !!!
sexykitty-5000122
2024. október 23. 15:45
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­é­­­k­­­e­­­l­­­d­ ­­­a­­­ ­­s­­z­­e­x­­i­­ ­­p­­u­n­­c­i­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!