Bognár György és a Paks újabb fricskája: a Magyar Kupa-döntő után a bajnokin is legyőzték a Fradit!

2024. október 06. 21:00

A telt házas mérkőzésen a tolnaiak ezúttal 3-1-re győzték le a bajnoki cím védőjét.

2024. október 06. 21:00
null

Nyitókép: Osváth Attila élete meccsét játszotta! Fotó: paksifc.hu

***

Ahogyan a hazai vezetők korábban jelezték, már napokkal ezelőtt az összes jegy elkelt a forduló vasárnapi presztízsmérkőzésére: mindez 4388 nézőt jelent, de a hírek szerint akár háromszor ennyi belépőt is értékesíthettek volna a hazaiak.

Nem volt váratlan, hogy Pascal Jansen több helyen is változtatott a csütörtöki, Tottenham elleni Európa Liga-mérkőzéshez képest, míg Bognár György azzal húzott váratlant, hogy az idén során először a kezdőcsapatba állította a korábbi Fradi-gólkirályt, Böde Dánielt.

A két csapat (Berke Balázs FIFA-játékvezető irányítása mellett) a következő összeállításban kezdte a mérkőzést:

Paks: Kovácsik – Osváth, Kinyik, Lenzsér, Silye – Ötvös, Papp K. – Mezei, Windecker, Vécsei – Böde

FTC: Dibusz – Gartenmann, Szalai G. Cissé, Ramírez – Maiga, Abu Fani – Kehinde, Kady, Zachariassen – Varga B.

A mérkőzés hangulatát alapvetően meghatározta az a tény, hogy Bognár György együttese már a 2. percben megszerezte a vezetést: 

 Vécsei 18 méteres próbálkozását Dibusz még kiütötte, ám Osváth Attila a kipattanót kíméletlenül a hosszú sarokba vágta! Paksi FC – Ferencváros 1–0.

Meglepetésre továbbra is a hazai csapat előtt alakultak ki helyzetek: a 6. percben a korábbi ferencvárosi, Vécsei Bálint kapáslövését Gartenmann a gólvonalról vágta ki. A bajnokcsapat előtt a 22 percben alakult ki az első igazán nagy lehetőség, ám Varga Barnabás kiugrása után Kovácsik bravúrosan védett.

A 35. percben viszont már már kettővel húzott el a Paks: az első gól szerője, Osváth Attila remekül futott el a jobb szélen, magas beadását Böde Dániel álló helyzetben, olyan remekül fejelte le a földre, hogy a labda védhetetlenül vágódott a bal alsó sarokba. Paksi FC – Ferencváros 2-0!

Ezt követően – ahogy azt várni lehetett – a Fradi hatalmas nyomás alá helyezte a hazaiakat, a legnagyobb helyzetet Zachriassen hagyta ki, de igazából nem volt meg az az átütő erő a bajnokcsapat játékában, amely megoldhatatlan helyzet elé állította volna a hazaiakat.

SZÜNET UTÁN

Pascal Jansen tovább frissített a Ferencvároson: Gartenmann helyett Mackreckis, Maiga helyett Rommens, míg Zachariassen helyett Saldanha érkezett a pályára – a brazil gólzsák az eddigi leghosszabb időt képességei bizonyítására. 

KADY Borges; OSVÁTH Attila
A brazil Kady (középen) megszerezte első ferencvárosi gólját, de ez csupán szépségtapasz lehetett... Fotó: fradi.hu 

A vendég zöld-fehérek hatalmas presszingje a 62. percben érett góllá: Saldanha passzát Varga Barnabás remekül sarkalta Kady Borgeshez, a brazil könnyedén gurított a kapuba, a légisnak ez volt az első ferencvárosi találata. Paksi FC – Ferencváros 2-1.

Ezután azt vártuk volna, hogy még jobban nyomás alá helyezi a hazaiakat a Ferencváros (közvetlenül a szépítő gól után Varga Barnabás próbálkozását Kovácsik óriási bravúrral védte), de nem sokkal ezután szertefoszlottak a ferencvárosi álmok.

A 69. percben az élete meccsét játszó Osváth Attila gólja után már a második gólpasszát adta: a beívelést ezúttal az egy perccel (!) korábban beálló Tóth Barna fejelte a kapuba. Paksi FC – Ferencváros 3-1!

Ez a találat láthatóan megtörte a bajnokcsapat játékosait, 

Bognár György játékosai viszont hatlamas önbizalommal játszottak tovább, így az eredmén már nem változott. Mindez azt jelenti, hogy a Paks sorozatban harmadik hazai bajnokiján is úgy győztel le a Fradit, hogy mindegik mérkőzésen három gólt szerzett (3-2; 3-2; 3-1), arról nem is beszélve, hogy a tolnai mumus a májusi Magyar Kupa-döntőben is legyőzte (2-0) a Ferencvárost! 

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000104
2024. október 06. 21:59
🍓 ️ ­­­É­r­t­é­­­k­­­e­­­l­d­­­ ­­a­ ­s­­­z­e­x­­i­­ ­p­­u­­n­­­c­­i­m­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
states-2
2024. október 06. 21:57
Ami a Fradi esetében az a legszégyenletesebb, hogy képtelen jóformán egyetlen saját nevelésű, magyar játékost beépíteni a csapatba évek óta. Albert, Varga Zoli stb. csapatáról beszélünk.
hernadvolgyi-2
2024. október 06. 21:36
Böde Dániel 38 éves kicsit túlsúlyos, és a Magyar bajnokságban egy félidőt lejátszik nem is akárhogy. Most is fejelt egy szép gólt két védő között.
apoa
2024. október 06. 21:29
Hiába a sok drága néger!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!