Őrületes összegek: hogyan lehetett fittyet hányni egy visszautasíthatatlan ajánlatra?

2024. szeptember 18. 19:34

Folytatódik a brutális hajsza, továbbra is felfoghatatlan mennyiségű pénzeket kínálnak futballisták aláírásáért cserébe!

2024. szeptember 18. 19:34
JÚNIOR, Vinícius
Szabó Péter

Fotó: MTI/EPA/EFE/Kiko Huesca

A futball tagadhatatlanul a világ legnépszerűbb sportja, a kiemelt figyelemnek köszönhetően pedig nem csak elismertséget, de gazdasági előnyt is tartogat a legjobb játékosoknak. Szeptember közepére már minden országban lezárult az átigazolási időszak, utoljára éppen a törököknél: magyar szempontból a legemlékezetesebb klubváltás éppen ide kötődik, mint arról beszámoltunk, az utolsó órákban szerződött az egyik sztárcsapathoz Sallai Roland. A válogatott támadó a Freiburgot és a Bundesligát hagyta el a Galatasaray kedvéért, de rajta kívül több értékes magyar játékosnak is sikerült csapatot váltania nyáron.

Nos, itt van tehát az ideje, hogy összegezzük a mögöttünk hagyott heteket – milyen lehetőségeket kínált a nyári transzferablak magyar szempontból.

A külföldön szereplő legjobbjaink közül listánkon a top3-ba bekerült Bolla Bendegúz, aki a Rapid Wienhez írt alá. Hiába volt érvényes a szerződése 2026-ig a Premier League-ben vitézkedő Wolverhampton Wanderers együttesével, az angol klub elengedte a kezét. Előbb a svájci Grasshoppersnek adta kölcsön, majd legutóbb a Servette gárdájában szerepelt. Nyártól a bécsi zöld-fehéreknél bizonyíthat a szakmai stábnak, és nem mellesleg Marco Rossi szövetségi kapitánynak.

Ezt is ajánljuk a témában

A listánk második helyre egy válogatott csatár ért oda: Dél-Koreából tért vissza Európába Ádám Martin, aki Claude Makélele személyében rögtön kapott is egy világsztár edzőt a görög Asztereasz Tripolisz együttesénél. Bízunk benne, hogy magával hozta Ázsiából a góllövőcipőjét is. Nagy szüksége lenne a válogatottnak is rá.

Ezt is ajánljuk a témában

A csúcsra természetesen Sallai Roland állhatott,  a nemzeti csapat ékköve régóta tervezgette a csapatváltást, azt érezte, kinőtte a Freiburgot, de sokáig úgy nézett ki, idén nyáron sem jön össze a továbblépés. A szerződése azonban ketyegett, így a németek érdekében is az állt, hogy megegyezzenek egy kérővel. Az utolsó pillanatban sikerült dűlőre jutni az egyik legnépszerűbb török csapattal, így mostantól Isztambulban dolgozhat meg a gólokért. Olyan szupersztárok kiszolgálását bízhatják rá, mint a belga gólgép, Michy Batshuayi, az argentin Mauro Icardi vagy a nigériai Victor Osimhen. A magyar válogatottért egyébként 6 millió eurót perkált le a török gárda.

Ezt is ajánljuk a témában

Gigászi ajánlat – elutasítva

Adódik a kérdés, mennyit ér egy labdarúgó aláírása, hol van az ésszerűség határa?

Ebben az átigazolási ablakban látott ugyanis napvilágot az a hír is, amely szerint a 24 éves Vinícius Juniort megkeresték a Szaúdi Állami Befektetési Alap (PIF) képviselői egy visszautasíthatatlannak hitt szaúdi profi ligába (SPL) szóló szerződéssel. Eszerint szezononként mintegy 200 millió euró fix összeg, plusz bónusz ütötte volna a markát. Ízlelgessük: öt év alatt egymilliárd eurót (400 milliárd forintot) kereshetett volna egyetlen szerződés aláírással, azaz hat és félmilliárd forintos havi fizetés, 219 milliós napi juttatás és 2544 forintos másodpercenkénti „elismerés” járt volna cserébe.

A brazil támadó klubjához, a Real Madridhoz irányította a kérőket, a spanyol együttes azonban magabiztos maradt, nem tett egyebet, csupán megerősítette a szinte felfoghatatlant: 1 milliárd euró a csatár kivásárlási ára.

Mennyit ér egy focista: a csillagos ég a határ?

Nos, az üzletből tehát nem lett semmi, a Realnál meg sem hallgatták a páratlan lehetőséget. Az azonban nem kétséges, hogy a Közel-Keleten nem adják fel, nyitott szemmel járnak, és egyre nagyobb összegekért cserébe egyre fiatalabb sztárokat kívánnak az országba csábítani.

Ezt is ajánljuk a témában

Kik lehetnek a potenciális célpontok: vessünk egy pillantást a világ 10 legdrágább labdarúgójára!

1. Jude Bellingham
Az angol Jude Bellingham 2024 augusztusától a világ egyik legértékesebb játékosa. A Real Madridban játszó támadó középpályás 180 millió eurós piaci értéket képvisel.

2. Erling Haaland
A Manchester City norvég játékosa, Erling Haaland követi Bellinghamet a listán (két korábbi dortmundi). A norvég csatár a Premier League-ben ontja a gólokat, értéke 180 millió euró.

3. Vinícius Júnior
A világ 10 legdrágább labdarúgója között a harmadik a brazil Vinícius Júnior. A Real Madridban balszélsőként játszik, jelenlegi piaci értéke 180 millió euró.

4. Kylian Mbappé
A francia Kylian Mbappé továbbra is az egyik legértékesebb futballista. A Paris Saint-Germainből a spanyol fővárosba tette át a székhelyét, gyorsasága és gólérzékenysége rendkívüli. Értéke szintén 180 millió euró.

5. Phil Foden
Phil Foden a Manchester City angol jobbszélsője. Fiatal kora ellenére csapata egyik kulcsjátékosa, az előkészítésben és a befejezésben is remekel. Piaci értéke jelenleg 150 millió euró.

6. Bukayo Saka
Egy másik hihetetlen piaci értékű jobbszélső az Arsenalban játszó Bukayo Saka, aki hihetetlen gyorsaságával a védők réme. Az angol támadó piaci értéke 140 millió euró.

7. Florian Wirtz
A német Florian Wirtz is szerepel a legértékesebb játékosok listáján. A Bayer Leverkusennel német bajnok és kupagyőztes fiatal támadó értéke 130 millió euró.

8. Jamal Musiala
Míg a Leverkusennek Wirtz, a Bayern Münchennek Jamal Musiala a féltve őrzött német középpályása. Folyamatosan javuló teljesítménye miatt 130 millió eurós értéket képvisel.

9. Rodri
Rodri értéke jelenleg megegyezik Wirtz-ével és Musialáéval. A Manchester Cityben szereplő, pótolhatatlannak tartott spanyol védekező középpályás 130 millió eurót ér.

10. Lamine Yamal
Az Eb-győztes támadó közvetlenül honfitársa, Rodri után következik a listán. Az FC Barcelona fiatal spanyol tehetségének értékét 120 millió euróra becsülik.

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. szeptember 19. 00:59
IGYUNK VIZET. www.napfenyesgyogykozpont.hu/alkohol-alkoholizmus/ vm.tiktok.com/ZGeEDqJ1W/ vm.tiktok.com/ZGeEDXu9q/
herden100
2024. szeptember 19. 00:59
m.youtube.com/watch?v=6p83IbLrU50&t=470s&pp=ygUGQmFyYWth pin.it/3knPUCRrV pin.it/1itcQHTim pin.it/128PWGvO0 pin.it/5jWF2j6E9 pin.it/6NYuZ65Bh pin.it/7dUqbIGSl pin.it/6HnOf4Cia pin.it/5JN0WSDtr pin.it/5hxM99ifw
herden100
2024. szeptember 19. 00:58
napfenyes.hu/cikkek napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/pio-atya-elete-es-tanitasai napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/interju-terez-anyaval-1973-januar-15 napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-tanitasok-szellemi-tenyek-tortenesek/homo-christianus-gondolatok-a-kereszteny-emberrol napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-unnepek/husvet-miszteriuma ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 💚💚💚💚💚💚💚💚 💚💚💚💚💚💚💚💚
EX_Terminator
2024. szeptember 18. 23:48
TE. VAGY. ELTAKARODSZ. VAGY. MEG. FOGLAK. ÖLNI. ÉS. AKÁRMIT IS. TEGYÉL. EZ. AZ. ÉG. ADTA. ÉG. VILÁGON. MINDEN.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!