Micsoda bemutatkozás: magyar névtől hangos a görög sajtó!

2024. augusztus 19. 08:27

A magyar válogatott támadó remek játékkal debütált új csapatában.

2024. augusztus 19. 08:27
ÁDÁM Martin; HANLEY, Grant; MCKENNA, Scott

Nyitókép: Az Eb-n két skót védő sem bírt vele Fotó: MTI/Illyés Tibor

***

Köztudott: hiába volt magyar gólkirály a Paks színeiben, hiába adott remek gólpasszt az Anglia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen, hiába játszott két évig a dél-koreai élvonalban,

a jó kötésű és nem átlagos kinézetű támadó számára a nyári Európa-bajnokság hozta meg az áttörést.

S bár Ádám Martin mindhárom csoportmérkőzésünkön pályára lépett, nem elsősorban a teljesítménye miatt lett közönségkedvenc (Svájc, Németország és Skócia ellen összesen 43 perc lehetőséget kapott), az internetes mémgyártók mégis előszeretettel használták fel nem mindennapi fizimiskáját, az Eb alatt a közösségi oldalát több százezren lájkolták vagy csak egyszerűen rákattintottak.

A nagy nemzetközi felhajtásnak meg is lett az eredménye: a támadó nyártól a görög első osztályú Asztereasz Tripolisz játékosa lett. 

ÁDÁM Martin
Ádám Martin a Panathinaikosz ellen is a levegő ura volt Fotó: asterastripolis.gr

A hétvégi első fordulóban rögtön kezdőként kapott lehetőséget, és a Panathinaikosz elleni debütálása kitűnően sikerült: 

a 15. percben egy fejese alig ment mellé, majd az 51. percben remek labdával ugratta ki játékostársát, Cesc Regist, akit a hazaiak védője, Zeca csak piros lap árán tudott feltartóztatni.

A spanyol légiós meg is torolta a szabálytalanságot: a szabadrúgást védhetetlenül vágta a kapuba, így némi meglepetésre az Aszterasz idegenben legyőzte nevesebb riválisát, amelyben Kleinheisler László még a meccskeretben sem kapott helyet, tegyük hozzá: a Pana még a nyáron mindenképpen szabadulni szeretne honfitársunktól...

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
janos11
2024. augusztus 20. 10:57
Kezdem elegem lenni ebből a Mandiner kamu cikkekből, lassan olyan lesz mint az Origo,Bors,Blikk..... ilyen olyan fő cím, és a tartalma másról szól, és ezért még fizetnek is,ha így dolgoznék a munkahelyemen ki rugnának
Akitlosz
2024. augusztus 19. 21:06
"Ádám Martin a Panathinaikosz ellen is a levegő ura volt Fotó: asterastripolis.gr" Az üres stadionban.
nemecsekerno_007
2024. augusztus 19. 20:46
magyarok2026 2024. augusztus 19. 11:52 ,,Csak nem letudta…,, Akaszd fel magad, proli. Kurva anyád.
balzo-attila
2024. augusztus 19. 15:02
Miért kell folyamatosan hazudnotok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!