Nem aprózza el Sallai Roland: bajnok és Európa-liga-győztes lenne új csapatával

2024. szeptember 14. 14:17

A Galatasaray hatmillió eurót fizet a magyar válogatott támadóért a Freiburgnak.

2024. szeptember 14. 14:17
null

Nyitókép: Galatasaray hivatalos Facebook-oldala

Ahogy arról péntek este beszámoltunk, Sallai Roland a török élvonalbeli Galatasaraynál folytatja a pályafutását, az isztambuli rekordbajnok hatmillió euróért szerződtette a támadót a Freiburgtól. Miután Sallai megérkezett Törökországba a kötelező orvosi vizsgálatokra, a válogatott labdarúgó elmondta, az a célja, hogy a szezon végén duplázzon új csapatával.

Boldog vagyok és nagyon örülök, hogy itt lehetek. Azt hiszem, együtt nagy dolgokat tudunk véghez vinni, például a bajnokság megnyerése, hiszen ez a célunk. Szeretném, ha az Európa-ligában döntőt játszanának, és azt is megnyernénk” 

– nyilatkozta péntek esti érkezése után az isztambuli repülőtéren új klubja közösségi oldalán. Hozzátette, sokat hallott a Galatasaray szurkolóiról, és már nagyon várja, hogy találkozzon velük a stadionban. Sallai 2018 óta a német élvonalbeli SC Freiburg futballistája volt. A Galatasaray hatmillió eurót fizet négy részletben, négy év alatt a német klubnak. 

A támadójátékos – akivel négy évre állapodott meg a török egyesület – idényenként 2,5 millió eurót keres majd. 

Az 54-szeres válogatott játékos édesapja, Sallai Tibor az M1 aktuális csatornán úgy fogalmazott: a Galatasaray egy nagynevű, nagy múltú klub, amely az Európa-ligában is szerepel, a bajnokságban mindig ott van az élmezőnyben, ezért szerinte a fia jól döntött. Az isztambuli csapatnak olyan világhírű támadójátékosai vannak, mint Victor Osimhen, Michy Batshuayi, Hakim Ziyech, Mauro Icardi és Dries Mertens. 

„Roland erős gyerek, szereti a kihívásokat. Freiburgban is sokkal nehezebb helyzete volt magyarként, mint a német játékosoknak, tehát neki állandóan meg kellett küzdenie, hogy kezdőjátékos legyen. Nem féltem ettől az új kihívástól. Biztos vagyok benne, hogy meg fogja vívni ezt a harcot is, és be fogja magát játszani a kezdőcsapatba” – szögezte le Sallai Tibor. Meglátása szerint a négy évre szóló szerződés „nem jelent semmit”, a klubok általában azért kötnek hosszabb távú megállapodásokat, hogy ne ingyen kelljen elengedniük a játékosaikat. 

Lehet, hogy egy év múlva el tud igazolni máshova. Esély mindig van mindenre, csak tenni kell érte, és szerintem Roli tenni is fog azért, hogy a Galatasaray jól szerepeljen, akár a bajnokságban, akár az Európa-ligában” – vélekedett.

(MTI/Mandiner.hu) 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Töki
2024. szeptember 14. 20:54
Sok sikert Rolika!!!
ekeke1
2024. szeptember 14. 18:36
Az egyetlen dolog amit értek ebben a klubváltásban, az Sallai évi fizetése( kb. egy milliárd forint, átszámítva). De ezen kívül, érthetetlen. Pl. az is hogy minek kellett a Galatasaraynak hat millió eurót kiszórni egy olyan játékosra amire semmi szüksége nem volt. A szurkolókat akarták hergelni, mert akkor sikerült. Sallai pályafutásának pedig kb. olyan jót fog tenni mint Dzsudzsáknak a Macska Hala.
pragmatika
2024. szeptember 14. 17:42
Hát, ahogy olvasom máshol, a galata szurkolóknál nem osztatlan ez az öröm, hogy enyhén fejezzem ki magam. Remélem Sallai ezen a szurkolói hozzáálláson változtat majd, azonban sajnos ez az alap hangulat inkább úgy általában a magyar játékosok megítéléséről szól. Sajnos.
machet
2024. szeptember 14. 15:38
Valahogy az a gyanúm hogy ez a török csapat nem fog bejönni Sallainak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!