Önmagát ostorozta, pedig kiszorította a válogatott kezdőjéből a Premier League-tehetséget

2024. szeptember 12. 05:58

Rossi kulcsembere őszintén mesélt a németek elleni kudarcról, a szurkolók kiengeszteléséről és a számolgatásról.

2024. szeptember 12. 05:58
Szabó Péter

Fotó: Facebook/MLSZ

A németek ellen a 66. percben szállt be a Nemzetek Ligája-rajton, a bosnyákok ellen már a kezdőcsapat tagja volt Nagy Zsolt, aki a Puskás Arénában a hajráig bizonyította is képességeit Marco Rossi szövetségi kapitánynak – a szakemberek szerint a labdarúgó-válogatott egyik legjobbjaként teljesített a 0–0-ra végződött találkozón. Mindkét NL-meccsen a Premier League-ben edződő Kerkez Milossal váltották egymást, és talán nem túlzás kijelenteni, végül kiszorította a kezdőből a fiatal tehetséget.

Ezt is ajánljuk a témában

A mérkőzést követően nem véletlenül dicsérte a szélsőt az olasz nagyfőnök, akit korábban sokat kritizáltak Nagy csapatba állítása miatt.

„Emlékszem még azokra az időkre, amikor támadtak Nagy Zsolt beválogatása miatt,

de a szélső idővel bizonyította, hogy számíthatok rá. Ezúttal is megmutatta, milyen remek formában van.

 Az ő posztján ott van Kerkez Milos is, de neki még bizonyos dogokban javulnia kell. Ezt meg is beszéltük egymással” – fogalmazott Rossi.

Tény, Nagy Zsolt formájára nem lehet panasz: az NB I-ben szinte minden meccset végigjátszott a szezonban, egy góllal és négy gólpasszal áll, míg a Konferencia-ligában egészen a rájátszásáig menetelt a Puskás Akadémiával, ahol az olasz sztárcsapat, a Fiorentina csak tizenegyespárbaj után tudta kiejteni a felcsútiakat.

A nemzetközi kupában négy gólig jutott, a spanyol klasszis, David de Gea kapuját mindkét meccsen bevette, majd a szétlövésben is eredményes volt.

Ezt is ajánljuk a témában

A mutatói szerint nem csak a mezőnyjátékban találja fel magát, de otthonosan mozog a kapu előtt is. Ezt korábban a válogatottban is számtalanszor bizonyította, szinte nincs olyan szurkoló, aki ne emlékezne az angoloknak vagy a németeknek lőtt góljára. Érdekesség, Nagy válogatottban való debütálására éppen a Puskás Aréna nyitómeccsén került sor. Az Uruguay elleni 2019-es csörte óta sok víz lefolyt a Dunán, megjárt a nemzeti együttes többek között két Eb-t és túl van egy csodálatos Nemzetek Ligája-menetelésen is. Bár a 2021-es, részben hazai rendezésű kontinenstornáról lemaradt a 31 éves szélső, azonban így is a 25. válogatottságára készülhet, ha októberben ismét meghívót kap Rossitól.

Nagy Zsolt a Puskás Akadémia mezében szerzett gólját ünnepli
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A vegyes zónában Nagy Zsolt önkritikus véleményt fogalmazott meg a válogatott jelenlegi állapotáról, illetve a saját helyzetére is kitért.

„Nagyon bosszant a bosnyákok elleni döntetlen, hiszen nekem is voltak lehetőségeim, de nem sikerült betalálnom, ismét gólképtelenek maradtunk. Ha egyetlen helyzet bemegy, valószínűleg nyerünk. Én egyébként úgy éltem meg, mintha veszítettünk volna, mert ennyi helyzettel illett volna legyőznünk a bosnyákokat. Valami hasonló teljesítményben bíztam a németektől elszenvedett vereség után, azt azonban nagyon sajnálom, hogy hiába játszottunk jobban, nem tudtuk meglőni a győzelmet jelentő találatot.

Örülök, hogy ilyen sok szurkoló kijött a stadionba, bízom benne, visszaadtunk valamit nekik ezzel a produkcióval,

talán mondhatom, a játékkal nem volt probléma, csak az eredményességgel. Remélem, hogy a teljesítménnyel sikerült rászolgálnom a kapitány bizalmára, most úgy döntött, hogy a kezdőben számít rám, és hiszek benne, hogy a jövőben is bent tudok maradni a csapatban” – erősítette meg Nagy.

Általános egyetértés uralkodott a stadionban, a rendkívül passzív bosnyák válogatott tulajdonképpen a döntetlenért jött Budapestre – ezt pedig sikerült is elérnie.

„Átadták a területeket, látszott rajtuk, hogy elfáradtak a hollandok elleni meccset követően. Mi is hasonlóan éreztük magunkat, a cserékkel azonban tudtunk váltani, és talán mondhatom, még jobbak is lettünk a németek elleni találkozóhoz képest. Szombattól elég rossz hangulatban voltunk, de sikerült kibeszélnünk magunkból a gondokat, kielemeztük a hibákat, fejben mindenki tisztázta a feladatát. A győzelem ugyan most sem jött össze, de felemelt fejjel távozhatunk a stadionból, mert megtettünk mindent, amit tudtunk” – jelentette ki Nagy, majd hozzátette:

„Sok meccs van még hátra a Nemzetek Ligájában, a számolgatásnak jelenleg nincs értelme, folytatjuk a játékunkat, és akkor nem lehet probléma!” – tekintett előre a Puskás Akadémia játékosa.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iurbanyi
2024. szeptember 12. 07:57 Szerkesztve
Első félidő: ijedt, passzív biztonsági játék, Szoboszlai nem irányít, körömpasszokat ad. Hiányzik a bevállalós, vagány, kezdeményező hozzáállás.. és szerencsénk sincs, de ahhoz több kell szvsz. MI VAN??!! Ezek direkt szabotálják Rossit?? A pályán lévők nem értik egymást sok esetben, egymást zavarják a 16-oson belül!!. Sallai halvány, Varga fejesei is erőtlenek, a túl jó bosnyák kapusnak könnyű préda. Tényleg Dárdai a legjobb beállítható védőnk? Második félidő: ugyanaz folytatódik. Túl késői cserék, 60.perc helyett 80.-ban, utolsó 5 percben kapkodó ideges, agilisabb játék. Fiúk! kb így kellett volna kezdeni,.. -jut eszembe a vége felé. Egyetértek a Nemzeti Sporttal: SENKI SINCS 6-os felett!
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. szeptember 12. 06:28
Szerintem jó a válogatott, Bese atya áldja meg őket!
Turán
2024. szeptember 12. 06:21
11 Nagy Zsolt kellene a csapatba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!