Kis híján megfricskázta a Puskás Akadémia a világhírű Fiorentinát

2024. augusztus 22. 21:58

Bő tíz perc után már kétgólos előnyben volt Firenzében Hornyák Zsolt együttese.

2024. augusztus 22. 21:58

Fotó: MTI/EPA/ANSA/Claudio Giovannini

Azok után, hogy a Paks kora este 2–2-es döntetlent ért el a cseh Mlada Boleslav otthonában, a Puskás Akadémia is pályára lépett az Európai Konferencia-liga playoffkörének első fordulójában, mégpedig az olasz Fiorentina otthonában. Tavaly októberben a Ferencváros az Ekl-csoportkörben kétgólos előnyben is volt, majd végül 2–2-re végzett.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezúttal Hornyák Zsolt együttese is álomszerűen nyitott, a hazai kapuban egy új igazolás, a spanyol David De Gea állt, de Nagy Zsolt 9. percben elvégzett precíz büntetőjét nem háríthatta.

A korábbi Manchester United kapus bő egy éves kihagyás után talált magának csapatot, de 446 napos szünetet követően ő is csak dörzsölte a szemét, amikor három percre rá a finn Soisalo is bevette a kapuját.

A szünet előtt szépített a Fiorentina, így a szünetre egygólos előnnyel sétálhattak be a csapatok.

A fordulás után már a lilák akarata érvényesült, a játékrész közepén kétszer is bevették a 19 éves Pécsi Ármin kapuját, így kétgólos hátrányból megfordították az első mérkőzést, a slusszpoén azonban a Puskás Akadémiáé volt, Golla a 89. percben egyenlített, így 3–3-as döntetlenről folytatódik a párharc a magyarországi visszavágón.

Konferencia-liga, playoff
Fiorentina–Puskás Akadémia 3–3 (1–2)

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skywalker_bp
2024. augusztus 23. 09:32
Az osztrák 17-1 után itt legalább egy darabig vezettek. Ez hír? 10 év és sok sok milliárd után. Ez eredmény?
bunko-jobbos
2024. augusztus 23. 07:25
Csaxólok, hogy a Fiorentina a kiírásban az előző KÉT évben döntős volt. Csak hogy lehessen hova tenni az eredményt. :-) És persze idegenben. :-)
files32
2024. augusztus 23. 05:42
Itthon kapnak egy ötöst.
röviden
2024. augusztus 22. 23:15
Ez szerintem több volt, mint fricska.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!