Füttykoncert a Groupama Arénában: sorcsere után sem változott a Fradi játéka

2024. szeptember 01. 21:58

A csütörtökön Boszniában harcoló csapatát alaposan felforgatta a vasárnapi bajnoki mérkőzésre Pascal Jansen.

2024. szeptember 01. 21:58
null

Nyitókép: MTI/Vasvári TamásA

***

A kapus, Dibusz Dénes és a védekező középpályás, Habib Maiga maradt meg hírmondónak a Borac Banja Luka elleni kezdőcsapatból. Egyfelől mindössze három nap telt el a két találkozó között (kevesebb mint 72 óra), másfelől finoman szólva sem kápráztatta el a holland vezetőedzőt és szurkolókat a Fradi boszniai produkciója. Végül tizenegyespárbajban jutott az Európa Liga főtáblájára a népligeti csapat, amely majd az angol Tottenhamet is fogadja ősszel... Az sem mellékes, hogy van bőven variációs lehetősége az FTC nyáron érkezett szakvezetőjének. Nagy kockázatot egyik kerettaggal sem vállalt, az ellenfél pedig – nem lebecsülve – mégiscsak az NB I egyik újonca, a Nyíregyháza Spartacus volt. 

Ezt is ajánljuk a témában

Pascal Jansen bő negyedóra után széles mosollyal nyugtázta, nem marad gól nélkül a csapata az Üllői úti estén. A 18. percben megszerezte a vezetést a címvédő: Khady jobb oldali szögletébe Maiga belecsúsztatott, a hosszú saroknál érkező Stefan Gartenmann közelről csukafejessel juttatta a labdát a nyírségiek kapujába, 1-0. 

A zöld-fehéreket a Bajnokok Ligájából kiejtő dán Midtyllandtól vett 27 éves védő parádésan debütált a magyar csapatban.

 

A korábbi gólkirály, a Honvéddal 2017-ben magyar bajnok, Eppel Márton mutatós kapáslövéssel riogatta a Fradi-tábort. Komolyabb bonyodalom nem lett a dologból, Dibusz biztosan fogta a középre tartó labdát. ezúttal sem brillírozott a Ferencváros. A második játékrész elején is a Szparinak volt egyenlítési lehetősége: másodszor is Dibusz szerencséjére középre ment Kovácsréti, a Fradi legenda, Ebedli Zoltán unokájának közeli fejese.

Az 59. percben jött a szokásos és megnyugvást adó Varga Barnabás-gól, magabiztosan lőtte be a csereként beállt csatár a véleményes kezezésért megítélt büntetőt (2-0) – csütörtökön is megtette. 

Mégsem dőlhetett hátra a házigazda, a 65. percben Kovácsréti szépített, miután Maiga az ellenfelet, Bekét indította, az ő passzát Raul Gustavo oxival próbálta levenni, nem járt sikerrel, a nyíregyházi szélső pedig estében, gyengébbik lábával, jobbal elpattintotta a labdát a kiszolgáltatott helyzetben lévő Dibusz mellett a jobb sarokba, 2-1.

A tűzzel játszott a Fradi, Kovácsréti ballábas távolija elpattogott a kapuig, Babic – mint kiderült – lesről ziccerbe is került. Dibusz a testi épségét se féltve tisztázott.

A "Hajrá, Nyíregyházától" zengett a Groupama Aréna, mert a lelkes vendég drukkerek rázendítettek, a hazaiak időnként nem hittek a szemüknek és inkább hallgattak... A sokadik, a kapusnak hátrapasszolt labda után rákezdtek a "...va gyenge" rigmusra a fradisták, akik múlt csütörtökön is hasonlóan reagáltak a Banja Luka elleni soványka 0-0-ra. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

A 82. percben elakadt a szavuk, Pinte éles szögből lőtt keresztbe, kapura nem volt jó, de Babic vészesen közeledett, végül nem érte el berobbanva a labdát a nyíregyházi cserecsatár. 

Az egykori FTC-védő, Tímár Krisztián csapata alaposan megszorongatta a rekordbajnokot. 

Olyannyira, hogy a 88. percben Dibusz bravúrja akadályozta meg a nyírségi egyenlítést, amikor Pinte közeli, éles szögből érkező löketét reflexszel szögletre ütötte. 

A 8 perces ráadás elején Zachariassen lezárhatta volna a meccset, ám a norvég 5 méterről (talán flegmán) a nyíregyházi kapu fölé perdített! Végül belefért, a vendégek már nem tudták veszélyeztetni a kaput. Azért Baki közeli, jócskán a rövid sarok mellé menő pörgetése elsőre nem tűnt esélytelennek...

A végeredmény: Ferencváros – Nyíregyháza Spartacus 2-1

A Ferencváros a negyedik NB I-es mérkőzését is megnyerte, s eggyel kevesebbet játszva megelőzte az egymás ellen játszó riválisait (Paks - Puskás Akadémia 2-1), s a tabella élére állt, egyúttal letaszította a dobogóról az Újpestet.

A Nyíregyháza egy-egy győzelem és döntetlen mellé a negyedik vereségét szenvedte el, maradt az utolsó előtti, 11. helyen. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagoly-29
2024. szeptember 02. 15:12 Szerkesztve
Timárék átvették a kecskemétiek jelszavát: a Fradi ellen a labda, vagy a baba! Még szerencse, hogy nem sérült le senki a játékvezető elnéző tekintetei előtt! Amúgy, ki ellen ne játszanak a ritkán pályán levő s nem összeszokott tartalékok? Amúgy, a góljukhoz kellett Maiga kapitálisan rossz passza is az ellenfélhez! A bunkók meg fütyüljenek mig kifér belőlük, de az igazi szurkoló ilyent sohasem tesz!
MaBaker
2024. szeptember 02. 09:53
Tsamminammina Eeh-eeh Waka-waka Eeeeh-eeeeh Tsamminammina zangalewa This time for fradika
Reszelő Aladár
2024. szeptember 02. 08:01
Most jön kb 10 nap válogatott szünet. Kicsit lehet szusszanni, kicsit lehiggadni. Az EL megvan, a bajnokság eddig 4/4. Nyomás tovább! Hajrá!
szintetikus
2024. szeptember 02. 07:31
A fradisták nagyon szeretik a néger pélót. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!