Alaposan belehúztak! Jansen csapata, Ifjabb Lisztes új klubja és a Tottenham is a Fradi ellenfele lesz

2024. augusztus 30. 13:38

Sorsoltak az új rendszerű labdarúgó Európa Ligában. Igazi kavalkád vár a Ferencvárosra, amely négyszer is hazai pályán játszik.

2024. augusztus 30. 13:38
null

Nyitókép: Facebook/Ferencvarosi Torna Club/Molnár Ádám

***

Sorozatban hatodszor jutott be nemzetközi kupa csoportkörébe a Ferencváros. A magyar rekordbajnok szerepelt a Bajnokok Ligájában (2020), az Európa Ligában és a Konferencialigában is. Ezúttal a második számú sorozat, az EL-csoportkörébe került be, s várhatta a pénteki számítógépes sorsolást. A négyből a második kalapba került a népligeti együttes, amely a következő ellenfeleket kapta az új típusú lebonyolítási rendszerben.

Az első (9 csapat nevét tartalmazó) kalapban olyan klubok szerepeltek, mint a Roma, a Manchester United és a Porto. Pascal Jansen csapata kevésbé magasan jegyzett ellenfelet kapott, a német Eintracht Frankfurt lesz az egyik ellenfele, mégpedig idegenben. Ismert, Ifjabb Lisztes Krisztián a nyáron éppen a Fradiból igazolt Détári Lajos egykori klubjához. 

Szintén a kiemeltek közül a másik rivális az angol Tottenham Hotspur lesz, amely utazik a Groupama Arénába.

A második kilencesből az új holland edző előző együttesét, az AZ Alkmaart és a görög PAOK Szalonikit sorsolta ki az algoritmus, a harmadikból a svéd Malmö és az ukrán Dinamo Kijev, a negyedikből a francia Nice és a belga Anderlecht került az FTC mellé. 

Hajnal Tamás sportigazgató és Orosz Pál vezérigazgató a helyszínen figyelte a sorsolást
Fotó: printscreen/M4Sport

A pontos menetrend még nem készült el. Amint látható a magyar csapat fogadja majd a Tottenhamet, az Alkmaart, a Malmöt és a nizzaiakat. Idegenben Frankfurtban, Szalonikiben, a Kijev vendégeként (a háború miatt semleges helyszínen) és Brüsszelben lépnek majd pályára ősszel Dibusz Dénesék.

A teljes, 36 csapatos mezőnyt egy közös tabellán jegyzik majd, s annak megfelelően lehet továbbjutni. Az összesítésben a legjobb nyolc közvetlenül a 16 közé jut; a kilencedik és a 24. hely között végzettek megmérkőznek a kieséses szakasz rájátszásában, a győztesek pedig az utolsó 16 közé jutnak. Tavasszal egyenes kieséses rendszerben folytatódnak majd a küzdelmek.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
semjenlova
2024. augusztus 30. 16:18
Balfasz kubatov szolipalival meg hajnal.Hányok.a FERENCVÁROS 70%-a külföldi.Hol vannak a magyarok?? Albert forog a sírjában
Camael
2024. augusztus 30. 15:24
jó kis meccsek vannak kilátásba, szerintem pluszban végez a fradi
bagoly-29
2024. augusztus 30. 15:08
Csak azt kérdezném, hogy kik a Paks, a Puskás s a Fehérvár ellenfelei? Ja, hogy megint nem jutottak el odáig......
gyaloggos
2024. augusztus 30. 15:03
Esititől is megválik a Fradi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!