„Megint csak szenvedtünk” – Özönlött az önkritika a Fradi gyötrelmes meccse után (VIDEÓ)

2024. augusztus 30. 08:49

Dibusz Dénes, Pascal Jansen és Varga Barnabás is elmondta a véleményét. A célt elérte, a játékra nem lehet büszke a magyar bajnok. Mutatjuk a kalapokat a sorsolás előtt...

2024. augusztus 30. 08:49
JANSEN, Pascal

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

***

Mint a Mandiner beszámolt róla, a Ferencváros – egyetlen magyar klubként – bejutott a csoportkörbe egy európai kupasorozatban. Sorozatban hatodszor! A nagy kérdés csupán az volt, hogy az Európa Ligába vagy a harmadik számú versenybe, a Konferencialigába váltják meg a helyjegyüket Dibusz Dénesék. A hazai 0-0 után Bosznia Hercegovinában is gólnélküli döntetlenre végeztek a Borac Banja Lukával, a hosszabbításban hátrányba kerültek, de Varga Barnabás büntetőjével tizenegyespárbajra mentették a meccset. A szétlövésben 3 (!) bosnyák sem találta el a kaput, míg a fradisták közül csak Rommens hibázott, ötödik lövőre nem volt szükség. Az izzadságos, verejtékes továbbjutás után a csapatkapitány kőkemény kritikát fogalmazott meg.

180 perc alatt nem sikerült betalálnunk. Sőt, 

ezen a meccsen gyakorlatilag 90 percet szerintem kapura lövés nélkül hoztunk le, ami kevés. Nem lehetünk elégedettek játékügyileg!

 Küzdöttünk, azt nem érheti kritika, de a két mérkőzésen egyáltalán nem játszottunk jól. Fortuna mellettünk volt, és jobban is rúgtuk a tizenegyeseket” – mondta az M4Sportnak a kapus, Dibusz Dénes, aki három lövőt is megbabonázott.

Ezt is ajánljuk a témában

Pascal Jansen, a Ferencváros vezetőedzője sem volt elégedett a Fradi teljesítményével.

Először is szeretnék gratulálni a csapatnak és a klubnak, hogy bejutott az Európa Liga csoportkörébe. Ez volt az egyetlen cél a fejünkben. Ahogy azt elértük, arról lehet beszélni. 

Az első mérkőzésen szintén nem játszottunk túl jól, ezúttal viszont megint csak szenvedtünk. Rövid idő alatt nagyon sok mérkőzést vívtunk meg, ami nem lehet kifogás. 

Jobban kell futballozni! Túl feszültek is voltunk, direkten játszottunk, pedig nem volt eddig jellemző ránk. Nagyon sok munkára van még szükségünk” – értékelt a szezon előtt érkezett holland tréner.

Komoly klubok között: a Fradi a második kalapba került
Fotó: uefa.com/printscreen

A júniusi Európa-bajnokságon súlyos arcsérülést szenvedett Varga Barnabás ezúttal csereként szállt be, és segített a Ferencvároson. A csatár szezonbeli első gólját szerezte.

Tudtuk, hogy egy nagyon kemény meccs lesz, visszazárnak, el akarnak jutni a tizenegyesekig. Nagyrészt inkább az ő akaratuk valósult meg, azért pár kisebb helyzetet sikerült kidolgozni, de értékesíteni megint nem tudtuk. A lényeg, hogy továbbjutottunk! Lassan járattuk a labdát, miközben 10 mezőnyjátékossal védekeztek, nehéz volt eljutni a tizenhatoson belülre. Többször kerültem már ilyen kiélezett helyzetbe, mint a büntetőnél, ám ezt is megszokja az ember. Tavasszal voltak kihagyott tizenegyeseim, legtöbbször persze berúgom. 

A csapatnak is pluszt adhat, hogy egy ilyen mérkőzésen tovább tudott jutni

 – fogalmazott a pozitívumokat kereső Varga Barnabás.

A labdarúgó Európa Liga sorsolását pénteken 13 órakor tartják, a Mandineren beszámolunk a fejleményekről.

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
creasy
2024. augusztus 30. 10:38
"Komoly klubok között: a Fradi a második kalapba került" Ez a felirat a kép alatt azt sugallja mintha egy erösorrend lenne, pedig nem.Itt a második csoportbol is kap a Fradi két ellenfelet,ugy mint a többiböl.Összesen majd nyolc meccset kell lejátszani január végéig.Egy viszont biztos,megint a Fradi mentette meg a magyar csapatok becsületét!
chief Bromden
2024. augusztus 30. 10:31
" aki három lövőt is megbabonázott" Minden épkézláb kapust elvisznek itthonról, úgy látszik varázslóra nincs szükség külföldön. Mázlijuk volt, hogy a falábúak még a kaput sem nagyon tudták eltalálni.
Srptk
2024. augusztus 30. 10:14
A legfontosabb az önkritika lenne, már ha értik az ILLETÉKESEK!
ördöngös pepecselés
2024. augusztus 30. 10:04
ne csüggedjünk még mindig közel 10millió szövetségi kapitányunk van de azt egyik sem veszi észre hogy ennyi pénzből kb. ennyit lehet és hogy magyar focista ennyi pénzből nem terelhető egy csapatba. Nekem se tetszett hogy nem volt egy innovatív focista a Fradiban csak darálós de hozták amit elvártunk. A Puskásban volt de az sem volt elég a továbbjutáshoz. Ha így folytatják a magyar csapatok akkor jövőre lehet egy második csoportkörös csapatunk is és idővel a magyar játékosok száma is nőni fog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!