A szurkolóknak nagyon nem tetszett – pokoli nehéz visszavágó vár a Fradira

2024. augusztus 22. 23:01

Nem született gól a Groupama Arénában, de idegenben még kiharcolhatja a továbbjutást az Európa-ligában a Ferencváros.

2024. augusztus 22. 23:01

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Ferencváros hazai pályán kezdte a playoffkört az Európa-ligában, az ellenfél a bosnyák Borac Banja Luka volt. A zöld-fehérek a Midtjyllanddal szembeni BL-búcsú után már az El-re koncentráltak, míg a vendégek régi ismerősünk, a feröeri Klaksvik kiejtése után utaztak a Groupama Arénába. A tét: zsinórban hatodszor vágyik egy európai kupa csoportkörébe a Ferencváros.

A kezdőcsapatok:

Ferencváros: Dibusz – Makreckis, Cissé, Knoester, Ramírez – Abu Fani, Rommens – Zachariassen – Ben Romdhane, Varga, Traoré. vezetőedző: Pascal Jansen

Borac Banja Luka: Manojlovic – Kvrzic, Meijers, Carolina, Vukcevic – Grahovac, Skorup – Kulasin, Savic, Sreckovic – Lukic. vezetőedző: Mladen Zizovic

Ezt is ajánljuk a témában

Mindkét gárda győzelemmel hangolt a találkozóra, a Fradi az újpestieket verte szombaton, a vendégek pedig a Slobodát győzték le a bajnokságban Lukic duplájával.

A játékot a Fradi kezdte, a hazai kezdőcsapatban pedig már maszk nélkül szerepelt Varga Barnabás!

Mint emlékezhetünk rá, a válogatott csatár június 23-án a Magyarország–Skócia Eb-meccsen szenvedett arccsonttörést. Ez egyébként a két együttes első egymás elleni találkozója.

A találkozón a Ferencváros játszott aktívabban, de mindez gólhelyzetekben nem nyilvánult meg, Ben Romdhane nagy lehetőségét les előzte meg. A 26. percben egy jobb oldali beadás után Knoester fejelhetett, de a vendégek kapusa bravúrral ki tudta öklözni a labdát. A 33. percben Rommens beadására érkezett jó ütemben Varga, de fejjel ezúttal nem talált kaput.

Ezt is ajánljuk a témában

A tizenhatoson belül nem volt a kedden este látottakhoz hasonló tűzijáték, a küzdelem elsősorban a mezőnyben folyt, a szünet előtti percekben pedig Dibusznak is játékba kellett néhányszor avatkoznia. Vargának az egyperces hosszabbítás végén volt egy remek lövése, miután lefordult a védőjéről, de védett a kapus a rövid saroknál. Gól nélkül sétáltak az öltözőbe a felek a pihenőre.

Egyik csapat sem cserélt a szünetben, így extra lendület nem jött a padról, de a Fradi továbbra is támadásban maradt. A 60. percben három új hazai játékos is beszállt, Pascal Jansen pályára küldte Pesicet, Misidjant és Maigát is.

Varga Barnabás elhagyta a gyepet, de még a lelátón helyet foglaló szövetségi kapitány, Marco Rossi is megtapsolta a teljesítményét.

Ezt is ajánljuk a témában

A meccs egyik legszebb jelenete Zachariassen nevéhez fűződik, a norvég csodálatosan vett át egy labdát, majd jobb külsővel, kapásból lőtt kapura, mindössze centimétereket tévesztett.

Masszív csapat benyomását keltette a Banja Luka, még helyzetbe kerülni sem volt egyszerű a találkozón. Nagyobb helyzet nélkül teltek a percek, a Fradi nem tudott élni a hazai pálya előnyével, a tehetetlenség következtében az utolsó percekben elvétve még a füttyszó is felharsant a lelátón. Az öt perc hosszabbítás egy Misidjan lövéssel kezdődött és egy Kady fejessel végződött, de gólt nem tudott szerezni a Fradi, így a szurkolók már a lefújás előtt rákezdtek a „nagyon gyenge” minősítésre.

Ahogy arról beszámoltunk, a nap folyamán a Paks és a Puskás Akadémia is döntetlent játszott idegenben a nemzetközi kupák rájátszásában, így a jövő heti visszavágók előtt mindegyik magyar érdekeltségű párharc teljesen nyílt maradt.

Európa-liga, playoff
Ferencváros–Borac Banja Luka 0–0

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kisstomi-2
2024. augusztus 23. 12:04
Gyatra, elképzelés nélküli játék, a taktikát hírből sem ismerik, drága pénzen összevásárolt és túlfizetett idegenlégiósok csapata lett az egykori "nemzet csapata" ! Emlékeztek még a szlovák légiósra, Sesztákra ? Pályája végén, "levezetni" jött a Fradiba, mikor befejezte egy szlovák sportlap készített vele interjút, ahol elmondta, hogy a magyar bajnokságban rengeteg pénz lehet, mert itt volt a legjobban megfizetve, és még csak nagyon meg sem kellett "izzadnia" !
contractor-2
2024. augusztus 23. 08:49
Kiejtetik magukat, mert ennyi pénzért nem akarnak még extra nemzetközi kupameccseket is játszani. Ők jól megvannak a magyar bajnoksággal és a fizetéssel is elégedettek.
contractor-2
2024. augusztus 23. 08:43
Hogy ezt miért nézi bárki is? Csak szólok, az európaiakból álló csapat a bosnyákok voltak.
zakar zoltán béla
2024. augusztus 23. 08:43
2 magyarral?! Essen ki! Paks-ZTE-KTE-MTK!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!