Nigériai cserecsatára nyerte meg a derbit a Fradinak – bunyó, majd piros lap a 101. percben

2024. augusztus 17. 21:44

Zsinórban 17. alkalommal győzte le a Ferencváros az újpestieket.

2024. augusztus 17. 21:44

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Már az NB I-es bajnokság 4. fordulójában sor került a szezon első derbijére, szombat este a Groupama Arénában közel telt ház előtt csapott össze egymással a címvédő Ferencváros és ősi riválisa, az Újpest. Mindkét gárda kispadján olyan külföldi szakvezető ült, aki az első derbijére készítette fel a csapatát, Pascal Jansen és Bartosz Grzelak is először kóstolhatott bele ebbe a páratlan atmoszférába.

Mint ismert, a bajnokcsapat idei Bajnokok Ligája-álmai kedden szertefoszlottak, a zöld-fehér együttesnek nem sikerült átverekednie magát a dán Midtjyllandon,

jövő héten azonban kezdődik a bosnyák Borac Banja Luka elleni párharc. A playoff kör tétje, az Európa-liga főtáblájára jutás.

Ezt is ajánljuk a témában

A hétközi csalódás után a Fradi kezdett aktívabban a lilák elleni derbin, már két perc után hatalmas helyzet alakult ki a vendégek kapuja előtt, Gruber közeli fejese után előbb Piscitelli védett arccal, majd Rommens találta telibe a lécet. Varga Barnabás a kezdőcsapatban kapott helyet, de speciális maszkja nem hiányozhatott az arcáról. A játékrész közepe kiegyenlítettebb lett, az ivószünet megtörte a Fradi lendületét, de az agilisan játszó Gruber megindulásaiban bízhattak a zöld-fehérek. Ahogy haladt előre az idő, az újpesti kontrák is hordoztak magukban veszélyt, bár konkrét lövésig egyik sem jutott el.

VARGA Barnabás
Varga Barnabás, a Ferencváros és Joao Nunes, az Újpest játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Ferencváros TC–Újpest FC mérkőzésen
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Sokáig a második félidőben sem kellett lerágniuk a körmüket a szurkolóknak, egy óra játék után aztán a hazai cserék hoztak némi pezsgést a támadójátékba: Traoré fejesét védte Piscitelli, majd a fullasztó hőségben leginkább a VAR-kocsiban pörögtek fel az események. Néhány percen belül három büntetőgyanús szituációt is megúsztak a vendégek, Bogár játékvezető egyik után sem ítélt tizenegyest.

A hosszabbítást 10 percben határozta meg a bíró, ennyi idő elég is volt a Fradinak, hogy eldöntse a meccset. 

A csereként beállt nigériai támadó, Kehinde a 92. percben a félpályáról indulva, egy káprázatos szóló végén bombázott a léc alá!

A 90 perc során összességében inkább a küzdelem dominált, gól csak a rendes játékidő letelte után született a derbin – hiába tett meg mindent a vendégek olasz kapusa, Piscitelli, a remek védései nem értek pontot a liláknak.

A feszültség aztán még a lefújás előtt kijött a játékosokból, a kispad előtt történt némi lökdösődés, kisebb bunyó, amely után a már lecserélt Abi Fani piros lapot kapott

Íme, a jelenet az M4 Sport felvételén!

Sorozatban már a 17. megnyert derbinél jár a Fradi az újpestiek ellen, akik hajszálra voltak attól, hogy 2019 februárja után ismét pontot szerezzenek a zöld-fehérek ellen. A Ferencváros továbbra is 100 százalékos a bajnoki szezonban, még gólt sem kapott. Az újpestiek a negyedik meccsükön a harmadik vereségüket szenvedték el az NB I-ben. 

NB I, 4. forduló
Ferencváros–Újpest 1–0 (0–0)
gólszerző: Kehinde

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lefty67
2024. augusztus 18. 16:36
Remélem felébrednek Újpesten a vezetők és előre is igazolnak! Csobothot is pótolni kell! Igazoltunk vagy 10 védőt, csatárt meg csak kettőt!
zakar zoltán béla
2024. augusztus 18. 09:38
A verekedés volt a legjobb! + A 112 perces VAR meccs,
cutcopy
2024. augusztus 18. 08:05
"Gruber közeli fejese után előbb Piscitelli védett arccal" Ezt mifelénk a grundon úgy mondjuk hogy pofán találták..
oberennsinnen49
2024. augusztus 18. 07:13
Egy góllal mindenképp jobb volt az FTC. De nevetségesen szánalmas volt, a tv riporterének tizenegyesezése, ennyire lezüllött állapotú magyar "szaksajtót", médiát a Kádár-kor sem produkált. És az egészben ez a legelszomorítóbb, mert a játékosok odatették magukat mindkét oldalról, de ez önmagában nagyon kevés, ha nincs korrekt közvélemény, az pedig tárgyilagosan szakértő média nélkül - LEHETETLEN. És a HAZUGSÁGkör ezzel bezárul, onnan kitörni nem lehet. Minden marad a lezüllve, és ott az van, törvényszerűen, hogy a közönség szemen köpködi a másik felet, pedig lehetne emberi módon, a tisztesség talaján növeszteni a magyar labdarúgást. Lehetne, de ahhoz nem nagyot mondó politika kellene, nem műkedveló MLSZ, nem lebutított szurkolótábor és így tovább. A kitűnő Ljujics egyetlen taktikai hibája - beszorított helyzetben húzogatni próbált, pedig lett volna lehetősége ballal keresztbe, hosszan elrúgni a labdát - és a cserejátékosok közötti különbség döntött. Jó az irány! UDTE, hajrá Lilák!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!