Csak döntetlenre futotta, továbbra is álom marad a Fradinak a Bajnokok Ligája

2024. augusztus 13. 21:59

A zöld-fehérek 1–1-et játszottak a Midtjyllanddal hazai pályán, így az Európa-liga csoportkörébe jutásért folytatják a jövő héttől.

2024. augusztus 13. 21:59

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

 

Nehéz, de azért nem reménytelen helyzetből várta a Ferencváros labdarúgócsapata a Midtjylland elleni keddi hazai visszavágót a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában. A dán bajnok hazai pályán 2–0-ra verte meg a Fradit, így bizakodva várta a budapesti meccset, de azért nem bízták el magukat a futballistái. A Midtjylland honlapjukon megjelent cikkben öt kulcsmomentumot említettek, amire a továbbjutás szempontjából nagyon figyelniük kellett. Ezek címszavakban a következőek voltak: a kezdeti nyomás leküzdése; az egy az egy elleni párharcok a széleken; a védekezés szilárdsága megfelelő támadójátékkal; fókuszban a pontrúgások; valamint a várható budapesti nagy meleg kezelése.

Nos, az utóbbi tényleg szokatlan lehetett az északiaknak, a meccs kezdésekor, este 8 órakor is még 30 fok volt a magyar fővárosban (a magyarok edzője, Pascal Jansen persze ezúttal is kardigánban ült le a kispadra). A nagyobb gondot azonban nem ez, hanem az első kulcsmomentum jelentette a dánoknak. A Fradi ugyanis nagyon megnyomta a meccs elejét, főleg a vendégkapunál járt a labda, s a 17. percben megszerezte a vezetést az FTC. 

Egy beadás után Ibrahim Cissé fejesét elsőre még nagy bravúrral kivédte Ólaffson, de a kipattanót három méterről, jobbal az üres kapuba, a jobb alsóba passzolta a zöld-fehérek védője (1–0).

 Jól kezdett a Ferencváros, és a hazai drukkerek joggal bízhattak a hasonló folytatásban. A gól után pár perccel is lendületben maradtak a hazaiak, például Abu Fani lapos lövése épphogy elkerülte a jobb alsó sarkot. A vendégek másodpercekig sem tudták megtartani a labdát. Több mint fél órának kellett eltelnie mire a Midtjylland magához tért, és vezetett néhány veszélyesebb támadást. Ekkor már Dibusz Dénesnek is volt dolga, de a magyar kapus ezúttal is remekül védett. Amikor meg már Dibusz sem tudott úgy megnyújtózkodni, hogy hárítson, akkor Cissé mentett fejjel a játékrész hosszabbításában. Az első félidő utolsó tíz perce egyértelműen a dánoké volt, de egyenlíteni szerencsére nem tudtak.

A szünet után két nagy Fradi-helyzettel folytatódott a mérkőzés, ám sajnos egyik sem végződött góllal. Nem úgy a másik oldalon, a hazai kapunál. A Ramírez helyére a pihenő után csereként beállt 

Botka Endre rosszul helyezkedett, Sörensen pedig teljesen üresen maradt, majd higgadtan gurított a jobb alsó sarokba (1–1). 

Az 50. percben kezdhetett mindent elölről a Ferencváros. Nem sokkal az egyenlítés után óriásit védett Ólaffson, Bassey lapos lövését kellett hárítania a kapusnak, majd a kipattanónál már lesen volt a hazai játékos. A zöld-fehérek próbálkoztak, mentek előre, de nem sok fantázia volt a támadásaikban. A Midtjylland labdarúgói ellenben okosan tartották a labdát, amikor megszerezték. Kiegyenlített volt a játék a félidő közepén, és sajnos egyre fogyott az idő nekünk. A vége előtt nem sokkal Ozorio lépett ki, senki sem tudta szerelni, és megköszönhettük neki, hogy a nagy szóló után pár centivel mellé lőtt. Aztán a hosszabbításban még a kapufát is eltalálta az idegenlégiós. A ráadásban, a 97. percben talpalás miatt Raul Gustavót kiállította a bíró a hazaiaktól, de ez már nem osztott, nem szorzott.

Ugyan végül nem kapott ki ismét a Fradi, de ez az 1–1-es végeredmény vereséggel ért fel. A döntetlen azt jelentette, hogy a Midtjylland 3–1-es összesítéssel jutott a Bajnokok Ligája rájátszásába. A Ferencvárosnak pedig továbbra is álom marad a BL, így az Európa-liga csoportkörébe jutásért folytatja a jövő héten. A magyar bajnok ellenfele a Borac Banja Luka-Klaksvik párharc továbbjutója lesz.

 

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
semjenlova
2024. augusztus 23. 16:38
nem kubatov a hibás(:
pragmatika
2024. augusztus 14. 12:02
Az én elemzésem szerint, ez a 2 meccs azt tükrözte, hogy az ellenfél jobb volt. :-)
Reszelő Aladár
2024. augusztus 14. 10:13
A helyzet az, hogy ez a Fradi tegnap még nem volt BL szint. A keret nem rossz, az edző is jó, itt most az összeszokottság és a közös rutin hiányzott. Ez a csapat ha már lejátszott volna 15-20 meccset a szezonban, akkor nyert volna. Az EL-ben sokkal nagyobb sikerélmény vár a klubra (oda persze még fel kell jutni), ott meglehet a tavasz, ahol immár nem BL kiesőkkel kell rögtön meccselni. A lényeg, hogy ott kell most ősszel és tavasszal valami nagyon alkotni és azzal a csapattal és edzővel ráfordulni a következő selejtezőre. Ha szigorúan nézzük, akkor Szankovics vitte el az idei szereplést, lépett ő is és vitt két nagyon jó játékost is, kb akkor amikor a leginkább kellett volna.
behemot-0
2024. augusztus 14. 10:09
Nem azért mondom, de Kubatov szélhámoskodása az FTC elnöki pozícióban hovatovább Orbán Viktor hatalmának is árt, mégis tűrik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!