„Egy sötét szobában depressziósan feküdnék” – Szoboszlairól leperegnek a kritikák, de elmondta, szerinte hogyan hatnak a sértések a csapattársaira

2024. szeptember 09. 12:59

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya nyilatkozott a németországi kiütéses vereségről, a válságkezelésről, a reális és irreális elvárásokról és arról, hogyan lehet felállni a padlóról, egyáltalán bíznak-e még Marco Rossiban.

2024. szeptember 09. 12:59
null

Nyitókép: Facebook/MLSZ

***

Hatalmas verésbe szaladt bele az egészpályás letámadással próbálkozó magyar csapat Németországban (0-5) a Nemzetek Ligája nyitányán. Azóta kapott hideget-meleget Marco Rossi szövetségi kapitány és teljes legénysége is. A keddi Bosznia-Hercegovina elleni hazai mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatón először a csapatkapitány, Szoboszlai Dominik válaszolt a kérdésekre, s beszélt arról, mi történt a szombat esti trauma óta.

Ezt is ajánljuk a témában


Volt egy megbeszélés a Főnökkel és a játékosok között külön-külön. 

Mik azok amiken változtatnunk kellene, miket kellene reálisan látnunk? Hogy tudnánk visszatérni a régi önmagunkhoz? 

Feltettük olyan magasra a lécet, ami miatt innentől elvárás a győzelem vagy a pontszerzés a németek ellen. Reálisabb célok kellenének! Nem kifogás, mert nem lehet 5-0-ra kikapni. Sajnos nem jött be az új taktika, amit egész pályán végrehajtottunk. Nem volt meg a küzdőszelllem, az akarat, ami korábban megvolt. Ki kell kerülni ebből a hullámvölgyből” – kezdte a 23 éves középpályás.

Emlékezetes, a nyári Európa-bajnokság előtt 14 mérkőzésen keresztül őrizte meg veretlenségét Magyarország. Szoboszlai reagált arra a felvetésre, hol a helye a csapatnak a nemzetközi mezőnyben.

Sok mindentől függ. Mi voltunk a legjobbak nemrég, most a legrosszabbak vagyunk. Túl szélsőségesek vagyunk akár magunkkal, akár az emberek velünk. Kedden olyan választ szeretnénk adni, hogy újra öröm és vidámság legyen. Egy meccs alatt vissza tudjuk hozni.Nem foglalkozom ezekkel a hangokkal, mert akkor egy sötét szobában depressziósan feküdnék. 

Engem lehet savazni, akkor is a maximumot fogom nyújtani. Emberből vagyok, nem fog mindig sikerülni, ám többségében igen. Ha a csapat ellen fordulnak, nem segít. Ilyenkor derül ki, valójában ki áll mellettünk

 – fogalmazott, egyúttal türelmet, támogatást kért a Liverpool focistája, aki a legfiatalabb volt a „Vének Tanácsában”

Volt már ilyen más országok válogatottjával is, ilyenkor kell ugyanolyan támogatónak lennie mindenkinek, mert mentálisan iszonyatosan nagy segítség lenne. Vannak, akiknek a csapatban ez különösen fontos lenne, a bántás rossz hatásra van többekre. Van megfelelési kényszer, szeretnénk boldoggá tenni őket.Van nemzetközi tapasztalatom , de a legfiatalabb voltam. a jelenlévőknek még nagyobb. Érthető volt mindenki mondanivalója, ami nem a nyilvánosságra tartozik. Remélem, kedden meg tudjuk mutatni, közös nevezőre jutottunk! a reakció lesz a legfontosabb, hogy egy 5-0-ás vereség után hogy megyünk ki a pályára. Voltunk már gödörben, akár az angolok elleni 0-4 után, de a játékosok bizalma akkor sem ingott meg a szövetségi kapitányban. Kis türelem kell a csapatnak. Tanulunk a vereségből” – tekintett előre Szoboszlai Dominik.

A keddi (20.45, Puskás Aréna) Magyarország – Bosznia-Hercegovina labdarúgó mérkőzést nyomon követhetik a Mandineren, ahol élő szöveges közvetítéssel, majd nyilatkozatokkal jelentkezünk.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rockercicc
2024. szeptember 09. 23:59
Ezeket csak be kéne hajtani egy kőbányába, élen ezzel a köcsöggel.
rugbista
2024. szeptember 09. 17:48
Meg fogjátok kapni, kedves sporttárs, a támogatást. Ez az új, örvendező közönség eddig minden botlást megbocsátott. Eddig! Én a hetvenes években kezdtem meccsekre járni, na akkor nem az ilyen teljesítményért, mint a németek elleni, hanem azért szólt a füttyszó, ha kicsit leállni látszott a csapat. (Magyarország - Bolívia, 5-0 után!) Manapság ilyen pozitív gondolkodású drukkerek vannak a válogatott meccseken. Eddig, mondom másodjára.
lynx
2024. szeptember 09. 17:13
Kedves Dominik, ha a Liverpoollal szaladsz bele egy ilyen 5:0 -ba, ne mondj ilyenek a nyilvánosságnak, mert már másnap ki is vettek a kezdőből és szabad listára tettek. Tudod, az hogy rossz a taktika és nincs küzdőszellem, az eléggé nagy gond, amiért edzőket cserélnek, játékosokat tesznek a kispadra a profi világban. Te csak ígérgess inkább, mert Te vagy az, aki be is tudná azokat tartani.
zsocc44
2024. szeptember 09. 17:02
Szoboszlai még fiatal, de én már nem vagyok az. Az utolsó magyar EB érem 1968-ban volt. Kijelenthetjük, hogy 60 éve, néhány felvillanáson kívül csak az állandó mentegetőzés, mellébeszélés megy. A magyar válogatott olyan amilyen, aki szereti hitegetni magát, hogy a következő meccsen jobb lesz, tegye. Nem lesz jobb, esetleg még egy Rolex, sportautó vagy csecse cipő, ruha, ékszer, tetoválás ára lesz kifizetve, gyakorlatilag értékelhetetlen teljesítményért. Ennyi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!