„Beképzelt, nem profi” – Még mindig Szoboszlai kihagyott helyzetén rugóznak Angliában

2024. szeptember 04. 09:44

Korábbi sztárok álltak bele a Liverpool magyar labdarúgójába.

2024. szeptember 04. 09:44
null

Nyitókép: AFP/Paul Ellis

***

Gólpasszt adott, a harmadik mérkőzését is végig játszotta, csapata százszázalékos teljesítménnyel, a címvédővel azonos pontszámmal az élen áll a világ legerősebbnek tartott labdarúgó-bajnokságában. Szoboszlai Dominik továbbra is alapembere a Liverpoolnak, holott voltak, akik féltették a Jürgen Kloppot váltó Arne Slot érkezésétől. Persze Angliáról van szó, ott ha kell, hanem, a megmondóemberek generálják a témákat és a feszültséget. Ezúttal a magyar középpályást „találták meg”.

Szoboszlai megpróbált könnyű gólt lőni ott, hülyét csinálni a védőkből. Ez feldühítheti a United játékosait.

 – mondta a BBC Radio műsorában Dion Dublin ex-csatár és jelenlegi szakértője.

Ahogy a Mandiner is beszámolt róla, a 23 éves magyar gólhelyzetbe került, de lövés helyett cselezett: „79. perc: Szoboszlai Dominik óriási lehetősége: Bradley gurít vissza a magyarnak, aki átveszi a tizenegyesponton, nem lő, amolyan „détárisan” csinál egy lövőcselt. Esnek-kelnek a védők, mégis valahogy tisztázni tudnak.” Ez volt tehát a liverpooli nyolcas bűne csapata 3-0-s vezetésénél. 

Ott vacakol. Ezért a csapattársainak teljesen be kellene rágniuk rá!” – reagált a szituációra Gary Neville, korábbi Manchester United-focista, a Sky sport helyszíni szakértője, akihez csatlakozott Jamie Carragher. 

Mit csinál? Csak fejezze be. Próbál beképzelt lenni! Ha a United visszakap egyet, feláll a közönség, tegnap láttuk, mi történt az Evertonnal. 

Ez nevetséges Szoboszlaitól. Ez nevetséges, nem profi

 – fakadt ki a Liverpool-legenda. 

Amíg az Everton kétgólos előnyről 3-2-re kikapott a Bournemouth-tól, addig a Liverpool 3-0-ra nyert az Old Traffordon, a Manchester United otthonában. 

Szoboszlait elmarasztalják egyes szakértők, a szurkolók és Arne Slot vezetőedző ugyanakkor elégedett a játékával
Fotó: Facebook/Liverpool FC

Ami Szoboszlai vállalkozókedvét illeti, valóban – nem csak a kritizált helyzetben – fogta vissza magát, többször is lőhetett volna Onana kapujára, az első gólnál pedig lehúzta a fejét, végül Diaz fejelte a hálóba a labdát. Nem tudhatjuk pontosan, vélhetően kicsit mögé is jött a labda... Ugyanakkor a szurkolók s korában az édesapja is arra buzdította, hogy bátran tüzeljen – lőtt is néhány bombagólt az előző szezonban.

S azt se feledjük, szintén kapura tűzhette volna a labdát az 53. percben, amikor szabadon, lendületből érkezett a tizenhatos elé, de talált egy biztosabb, jobb megoldást: gólhelyzetbe hozta az azzal élő Mohamed Szalahot. 

Az pedig szintén beszédes, hogy két olyan védő kért számon egy támadó középpályást, aki némi túlzással egész pályafutása során nem került hasonló helyzetbe az ellenfél kapujánál. Szoboszlai nem mellesleg az osztályzatok alapján csapata egyik legjobbja volt, a Unitedből senki nem kapott hasonló érdemjegyet. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sandoratilla
2024. szeptember 06. 06:52
A Kaliforgia nevû sorozatban a S03E12-ben van egy rész amikor Hank beszélget Mia-val. A csaj azt mondja Hank-nek: - Amúgy tudod nem túl jó érzés híresnek lenni a nagy semmiért....
lefty67
2024. szeptember 05. 19:36
Nem az a baj, hogy kihagyta, hanem ahogy kihagyta! Rá jött ki a befejezés és Domi elbohóckodta a szép akció végét! Ez tiszteletlenség a csapattal, szurkolókkal, a játékkal szemben! Ezt a brit futballkultúrában rühellik! Ha a MU berúgja az ellentámadást, keresztre feszítették volna ezért! Joggal! Egyébként kedvelem őt és jól játszott, de kéne valaki, aki időnként hátba veri!
A_Mandinernel_hulyek_dolgoznak
2024. szeptember 04. 20:34
.....
akkor ki
2024. szeptember 04. 18:10
Menjenek a jó kurva anyjukba! Mindenki hibázik, aki nem az nem is dolgozik. Igen, kihagyta, valóban beszari volt egyszer-kétszer, de jól játszott és győztek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!