Történelmi siker: Szoboszlai Dominikéknek bottal üthette a nyomát a Manchester United

2024. szeptember 01. 16:59

Bevette az Old Traffordot a Liverpool a magyar válogatott csapatkapitányával a kezdőtizenegyében. Szoboszlai gólpasszt adott. Kronológia és érdekességek a Mandineren.

2024. szeptember 01. 16:59
null

Nyitókép: Facebook/Liverpool FC

***

A Premier League 3. fordulójában a két győzelemmel kezdő Liverpool vendégszerepel az egy sikerrel és egy vereséggel nyitó, az utóbbi időszakban mumussá vált Manchester United otthonában. Szoboszlai Dominik első győzelmére készül a Vörös Ördögök ellen az Álmok Színházának hívott Old Traffordon – tehet is érte, mert ismét bizalmat kapott Arne Slottól.

Ezt is ajánljuk a témában

Kezdőcsapatok

Manchester United: Onana, Mazraoui, De Ligt, Martinez, Fernandes, Rashford, Zirkzee, Garnacho, Casemiro, Dalot, Mainoo

Vezetőedző: Erik ten Hag

Liverpool:  Alisson, Van Dijk, Konate, Diaz, Szoboszlai, Mac Allister, Salah, Jota, Robertson, Gravenberch, Alexander-Arnold  

Vezetőedző: Arne Slot

Percről percre

Végeredmény: Manchester United – Liverpool 0-3

A harmadik bajnoki mérkőzését is megnyerte Szoboszlai Dominik csapata. A magyar középpályás megint végig a pályán volt, második gólpasszát adta. Arne Slottal még nem kapott gólt a Liverpool.

89. perc: Szalah most laposan készít elő, Gakpot eltünteti Martinez, Nunez 17 méterről a bal sarok mellé lő.

88. perc: Szalah ad be balról kicsit hosszan és erősen, Gakpo nem tudja visszakanalazni.

85. perc: Folyamatosan újabb cseréket hajt végre mindkét edző, Szoboszlai azonban a jelek szerint harmadszor is végig a pályán marad Arne Slotnál. Az Unitednél beáll Cristian Eriksen.

79. perc: Szoboszlai Dominik óriási lehetősége: Bradley gurít vissza a magyarnak, aki átveszi a tizenegyesponton, nem lő, amolyan „détárisan” csinál egy lövőcselt. Esnek-kelnek a védők, mégis valahogy tisztázni tudnak.

78. perc: MU-HELYZET! Rashford balról jobbal ível, van Dijk nem éri el, Zirkzee bedobja magát, ám éles szögből úgy tud csak belekanalazni, hogy keresztbe elmegy a labda a hosszú sarok mellett.

77. perc: Cicáznak a liverpooliak, Szoboszlaiék remekül tartják a labdát biztos vezetésük birtokában.

73. perc: Diallo beadását az előrehúzódo manchesteri, Martinez akrobatikus mozdulattal teszi kapu felé 7 méterről – látványos mozdulat, nem találja el a kaput vele az argentin.

69. perc: Füttykoncert a manchesteri drukkerektől. Maguire és Diallo áll be Garnacho és de Ligt helyett.

67. perc: Szoboszlai pontos jobb oldali beadását az imént a kétgólos Diazt váltó Gakpo fejelte mellé 10 méterről.

63. perc: KOMOLY MU-ZICCER! Zirkzee fejelhet teljesen tisztán 6 méterről a dermedten álló Robertson mellől. Alisson Becker remek reflex-szel kiüti a középre, a bal keze irányába érkező labdát. 

Szoboszlai Dominiknak eddig még nem sikerül győznie a manchesteri vörösök ellen, két döntetlen (0-0, 2-2) a bajnokságban, és egy vereség az FA-kupában. Pedig a Manchester United a legutóbbi 12 Premier League meccséből mindössze egyet nyert meg a Liverpool ellen, amikor a 2022/23-as idényben 2–1-re győzni tudott az Old Traffordon. 

57. perc: Az egyiptomi egy percen belül duplázhatna. Jobbról befelé cselez, majd ballal, 13 méterről kevéssel fölé lő.

Mohamed Szalah folytatta jó sorozatát a Manchester United ellen, s ezúttal csapata, a Liverpool is sikeres tudott lenni
Fotó: Facebook/Liverpool FC

56. perc: SZOBOSZLAI-GÓLPASSZ! Ismét a hazai térfélen szerez labdát a letámadó Liverpool. Mac Allister passzol Szoboszlaihoz, aki 20 méterről nem lő, lekészít jobbra Szalah-nak, aki ballal, 14 méterről a rövid sarokba csavar, 0-3

54. perc: Manchesteri lehetőség: Colleyer visszafejelését Zikzee kapura csavarja balról, Alisson vetődve oldalra üti.

52. perc: Folytatja a marokkói MU-játékos. Csapata a kezdeti labdabirtoklás után üldözi a liverpooliakat és a labdát.

49. perc: Percek óta áll a játék. Mazraoui sérült bele egy Jotával való szerencsétlen találkozásba.

46. perc: Casemiro már nem jött ki a folytatásra. a brazil helyére Collyer érkezett. 

Luis Diaz eddig a Liverpool nyerőembere, az első félidőben két gólt szerzett a kolumbiai szélső
Fotó: Paul ELLIS / AFP

A félidőben: Manchester United – Liverpool 0-2. Két gólnál tart Luis Diaz és a Liverpool, három sárga lapnál a házigazda.

45. perc: 5 perc a ráadás. Szoboszlai lövés helyett passzol, Szalah átveszi, de nem tud kapura fordulni.

42. perc: Casemiro újabb hibájából szerez labdát elöl a Liverpool. Szalah most laposan centerez jobbról, Luis Diaz a tizenegyespontról jobbal a bal alsó sarokba lő, Onanának esélye sem volt a hárításra, 0-2

40. perc: Lisandro Lopez hátulról felökleli a labdát már elpasszoló Szoboszlait, aki szerencsére jól van. Az argentin sárga lapot kap.

39. perc: Egyenlítési lehetőség: Fernandes jobbról visszagurít, életerős lövést ereszt meg Mazraoui. a labda átmegy van Dijk lábai között, Alisson sokat nem lát belőle, de üggyel-bajjal oldalra üti a középre érkező labdát.

34. perc: VEZET  A LIVERPOOL! Casemiro eladja, Gravenberch elcseni a labdát, amit Szalah jobbról átível, Szoboszlai Dominik és Luiz Diaz érkezik a hosszú oldalon, a magyar lehúzza a fejét, a kolumbiai 3 méterről a jobb felső sarokba fejel, 0-1

31. perc: Gravenberch két védő között hoz össze egy vendég szögletet. Kényszerítőzés után beadásig sem jut a Liverpool, sőt kontrázhat az MU. A végén gyenge, lecsorgó fejesig jut a házigazda.

29. perc: Diogo Joto kerül egy az egyben szembe de Ligttel, a holland azonban szereli a tizenhatoson belül a liverpooli árnyékcsatárt.

JELLEMZŐ A MECCSRE A LÖVÉSEK SZÁMA ÉS ARÁNYA: 1-0 A LIVERPOOL JAVÁRA.

25. perc: Az aktív Gravenberch ezúttal laposan játszaná be a labdát a manchesteri büntetőterületre, ez sem jön be. 

20. perc: Egyre többször próbálkozik előre ívelésekkel a Liverpool, kevés sikerrel.

SZOBOSZLAI DOMINIK EDDIG VISZONYLAG KEVESET VOLT JÁTÉKBAN, TÖBBNYIRE BALRA HÚZÓDIK KI TÁMADÁSNÁL, DE INKÁBB A MANCHESTERIEK BIRTOKOLJÁK A LABDÁT (67%).

14. perc: Aktív az MU bal oldala, újabb szögletet hoz össze. Kis szöglet után Fernandes ível be balról, van Dijk kifejeli a tizenhatoson belülről.

10. perc: Sokáig állt a játék, miután a brazil Casemiro beköszönt az argentin MacAllisternek. Ápolás után folytatja a liverpooli.

6. perc: GÓLT SZEREZ, DE NEM VEZET A LIVERPOOL! Gravenberch fantasztikus szólója után Diaz centerez balról, a lesen álló Szalah beleér, így Alexander-Arnold lövése után hiába jelez a technika, hogy egy gólvonalon álló védőt érintve átjutott a labda, a találat szabálytalan. Marad a 0-0.

4. perc: van Dijk szerez labdát a hazai térfélen, futtatja a balra kimozgó Jotát, aki éles szögből, 14 méterről ballal keresztbe lő a kapu előtt.

2. perc: Rashford ad be estében balról, szögletre pattan. Nem okoz gondot a beívelés a Liverpool-védelemnek.

Fehérben lép pályára a Liverpool, piros mezben az MU. A meccs előtt esett az eső, mostanra elállt. Természetesen telt ház a lelátón, közel 75 ezer szurkoló van a helyszínen!

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2024. szeptember 01. 20:19
Jól játszott, jó pontokat kapott, viszont, miért félhet 5-8 méterről kapura rúgni mikor 20-30-ról simán bombáz. Nem értem!
ekeke1
2024. szeptember 01. 19:03
Jól játszott, felszántotta a pályát. De gólt is kell rúgni.
Novicsok-5
2024. szeptember 01. 19:01
K. O. Szoboszlait nem értem: a kapuval szemben áll és nem rúgja rá, tovább passzol, pedig tud rúgni. A kapuval szemben áll és elkezd cselezni. Jól játszott, de kár azért a helyzetért.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. szeptember 01. 18:25
A mandinerben erre onanizálnak. 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!