Záporozhatnak a magyar érmek az olimpia zárónapján is, mutatjuk, kinek szurkolhatunk vasárnap

2024. augusztus 11. 06:53

Nagy csaták ígérkeznek a medencében és a tatamin is.

2024. augusztus 11. 06:53

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A párizsi olimpia zárónapján is lesz kikért izgulnunk. Bár nem maradt sok magyar érdekeltségű versenyszám vasárnapra, 

de mindegyikben komoly éremeséllyel indulnak sportolóink.

Világbajnok birkózónk, Muszukajev Iszmail és a tavaly világbajnok férfi vízilabda-válogatott is bronzmeccset vív, a női öttusázók döntőjében pedig az egyéniben egyaránt vb-ezüstérmes Gulyás Michelle és Guzi Blanka áll rajthoz – írta a Magyar Nemzet.

Ő értük izgulhatunk

Az egyik legnagyobb csata a medencében ígérkezik. A Varga Zsolt vezette férfi vízilabda-válogatott a bronzéremért száll harcba az Egyesült Államok ellen, miután a horvátok elleni elődöntőt elvesztette. A lap emlékeztetett, hogy tavaly a fukuokai vb-n aranyérmes volt a magyar csapat, amely a párizsi győzelemmel érhetett volna fel a csúcsra, azonban ez nem jött össze.

Ezt is ajánljuk a témában

Ugyancsak a harmadik hely a tét Muszukajev Iszmail számára a szabadfogású birkózók 65 kilós súlycsoportjában. A világbajnoki címvédő Muszukajev két magabiztos győzelmet aratva jutott be a szombati elődöntőbe, ahol azonban az iráni Rahman Amuzad ellen váratlanul 10-0-s vereséget szenvedett. A kabardföldi származású Muszukajev vasárnap 12 óra körül lép majd a szőnyegre. Az amerikai Zain Allen Retherford és az albániai színekben szereplő Ismail Dudaev vigaszági mérkőzésének győztese lesz az ellenfele.

Női öttusában pedig az egyéniben 2022-ben vb-ezüstérmes Gulyás Michelle és az ugyanezt az eredményt idén elérő Guzi Blanka is bejutott a döntőbe. Gulyásnak különösen a vívás sikerült jól, 24 ellenfelét győzte le és 11-től kapott ki, ezzel a második helyen végzett. 

A Magyar Nemzet arra hívta fel összeállításában a figyelmet, hogy a női öttusában legutóbb a 2021-ben megrendezett tokiói olimpián Kovács Sarolta bronzérmes volt, Gulyás és Guzi az ő nyomába eredhetne egy dobogós helyezéssel.

Az olimpia utolsó napjának részletes magyar programját alább olvashatja:

BIRKÓZÁS (Mars-mező Aréna)
11.00: szabadfogás 65 kg (Muszukajev Iszmail), helyosztók, bronzmérkőzés, döntő

ÖTTUSA (Versailles-i Kastély)
11.00: női döntő (Gulyás Michelle, Guzi Blanka)

VÍZILABDA (Paris La Défense Aréna)
10.35: férfi bronzmérkőzés, Magyarország–Egyesült Államok

ZÁRÓÜNNEPSÉG
21.00 (Stade de France)

Hadseregnyi egyenruhás vigyázza majd a rendet

Kétezer rendőr és csendőr lesz jelen az olimpiai játékok vasárnapi záróünnepségén a Stade de France-ban, a stadionon kívül pedig mintegy harmincezer rendfenntartó gondoskodik a biztonságról – jelentette be a francia belügyminiszter.

Gerald Darmanin közlése szerint a francia hatóságok felkészültek a ceremóniával kapcsolatos fenyegetések elhárítására, s elsősorban a tömegek mozgásának ellenőrzésére, a számítógépes támadások és a terrorakciók megelőzésére összpontosítanak. A párizsi játékok záróünnepsége vasárnap 21 órakor kezdődik, várhatóan két és fél órás lesz, és a hivatalos megfogalmazás szerint „a Stade de France-on túl is terjedhet”.

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Turán
2024. augusztus 11. 10:59
Ha nem, ráfogjuk majd a woke-ra..🤣🤣🤣
rugbista
2024. augusztus 11. 09:43
Ne túlozzunk. A pólósok esetleg összeszedik magukat, de nemigen tűnik úgy, hogy formában lennének. Muszukajev Tokióban letojta a bronzmeccset. A Gulyás Michelle épp a futásban gyengébb, de hátha elég előnyt összeszed egy éremhez. Eleve 15 pont a hátránya a vezetőhöz képest. A másik lány a fasorban sincs. A többi stimmel.
ekeke1
2024. augusztus 11. 09:36
mnmn "Kevesebb pénzből eredményesebbek lettek volna? A sport egy ilyen műfaj, sok mindennek közre kell játszani a sikerhez és olyan is van hogy egy generációból nem sikerül tehetségeket kiválasztani." Természetesen kevesebb pénzből sem lett volna több eredmény. Schmitt Pál jósolt 5 aranyat, úgy tűnik neki lesz igaza. Ami a kiválasztást illeti, tény hogy ennek az irdatlan pénznek ami a sportba belement, nagy része elfolyik a homokba. A Kozák és férje, valamint a Hosszú és férje ügye, illetve Decsi és testvére kontra szövetségek vezetőségei, melyek amúgy kísértetiesen hasonlítanak egymásra, biztos jelei hogy éppen a legfőbb éremszerző sportágakban komoly érdekellentétek alakultak ki.
2024. augusztus 11. 09:09 Szerkesztve
A HVG-n kommentelők már ott tartanak, hogy az aranyak közül 3 (Milák, Kós, Márton) nem fideszes arany. Az agybaj úgy látszik ellenzéki körökben már határtalan. Bezzeg Románia, Lengyelország, Cehország, a mintademokráciák!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!