Vas Kata Blanka a Tour de France szakaszgyőzelme után: Ez kárpótol az olimpián történtekért! (VIDEÓ)

2024. augusztus 15. 17:30

A párizsi játékokon centikkel maradt le a dobogóról, most viszont megnyerte a francia országúti kerékpáros körverseny ötödik szakaszát a 22 éves magyar sportoló.

2024. augusztus 15. 17:30
Párizs, 2024. augusztus 4.
A negyedik helyezett Vas Blanka a célban 2024-es párizsi nyári olimpia nõi országúti kerékpárosok mezõnyversenyében a Trocadero téren 2024. augusztus 4-én.

Nyitókép: 

Mint arról mi is beszámoltunk, megnyerte a női Tour de France ötödik szakaszát a bő egy hete a párizsi olimpián negyedik helyen végzett Vas Kata Blanka, az SD Worx-Protime versenyzője.  

Az olimpiai negyedik helyezés óriási eredmény a mindössze 22 éves magyar kerékpárostól, de a történteket némileg beárnyékolja, hogy olimpikonuk idén nem úgy végzett negyedikként, mina tokiói olimpián négy éve, hanem nagyon szoros versenyben, szó szerint centikkel maradt le a dobogóról

Ezt is ajánljuk a témában

Az ifjú magyar sportoló a csütörtöki győzelmet követően érthető módón vidámabban nyilatkozott, mint az olimpián, és elmondta, hogy ez az eredmény kárpótlást jelent az olimpián történtekért. Vas Kata Blanka hozzátette, hogy nem érezte túl jól magát a versenyen, de a csapat sprintere, Lorena Wiebes végig biztatta, hogy higgyen magában, és ez segített. A teljes interjút itt tekintheti meg! 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reepcze
2024. augusztus 15. 23:53
Természetesen gratulálok a mai sikerhez. Gondolom, Blanka helyre tette magában azt a negyedik helyet: az olimpia nem csapatverseny. (Rengeteget vesztett azzal, hogy a többiektől (többek között a Grand Tour csapattársától) várta, majd segítik egymást a befutóban.
westend
2024. augusztus 15. 20:25
Megemelem a kalapom, Blanka annyira profin oldotta meg ezt a napi befutót az élen, és iskolázta le az olimpiai bajnoknőt is, hogy öröm volt nézni :) Remélem azt a kis tüskét is kivetette most magából, ami a párizsi befutó végén óhatatlanul benne maradt. Ez csodálatos volt, gratula! Hajrá a következő szakaszokra!
zakar zoltán béla
2024. augusztus 15. 20:15
EZ IGEN!
Búvár Kund
2024. augusztus 15. 18:18
A Giro szakaszgyőzelmek után összejött a Tour szakaszgyőzelem is.! Már csak a Vueltát kell behúzni! Mindhárom GT-n szakaszt nyerni, keveseknek adatik meg. Blani, neked az is összejön már jövőre! És idén még VB is lesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!