Vas Kata Blanka a negyedik helyezésről: Sírni tudnék...

2024. augusztus 04. 18:49

A 22 éves magyar kerékpáros óriási eredményt ért el, kicsit mégis csalódott, hiszen nem először nem jött össze neki a dobogós helyezés.

2024. augusztus 04. 18:49
Párizs, 2024. augusztus 4.
A negyedik helyezett Vas Blanka a célban 2024-es párizsi nyári olimpia nõi országúti kerékpárosok mezõnyversenyében a Trocadero téren 2024. augusztus 4-én.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

„Semmi nem volt kitalálva ezen a versenyen – volt pár ember, akit úgy éreztem jók lehetnek, és ez be is bizonyosodott. Próbáltam Vos és Lotte (Lotte Kopecky, Vas Kata Blanka belga csapattársa az SD Worx csapatánál – a szerk.) kerekét követni, aztán picit hezitáltam, amikor Kristen Faulkner támadott. Azt hiszen, nagy hiba volt, hogy ott feladtam, úgy éreztem, hogy ez már nem lehet meg. Úgy gondoltam, hogy a többieknek kellene dolgoznia, hiszen ők a nagy nevek, ők a leggyorsabbak. Nem tudom, mit lehetett volna jobban csinálni, még vissza kell néznem a versenyt. De örülök, hogy itt tudtam lenni a végén.” – mondta az Origo riporterének az országúti kerékpárosok versenyében a párizsi olimpián negyedik helyen végzett Vas Kata Blanka

A mindössze 22 éves magyar sportoló, aki a 31 éves Faulkner, a 37 (!) éves Vos, és a 28 éves Kopecky mögött lett negyedik helyezett a párizsi játékokon, amikor a helyezésével kapcsolatos érzéseiről kérdezték, elérzékenyülve úgy fogalmazott: „Sírni tudnék... Nem tudom, hányadik negyedik helyem, sokáadjára csúszok le a dobogóról, de legalább itt voltam a végén!”. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hohokam
2024. augusztus 04. 21:29
Nem a mai ellenfélnél kell többnek/jobbnak lenni, hanem a tegnapi magunknál. Ez megtörtént - sok erőt és kitartást. Vagy megtalált szerelmet, áldást hozó gyerekeket és küzdelmekkel teli boldogságot.
2024. augusztus 04. 20:24 Szerkesztve
Lehetsz te még első is blanka. Fiatal vagy, erős, és alázatos. Csak így tovább. Az olimpiai negyedik, az nem rosz.
pollip
2024. augusztus 04. 20:10
Vos 37 éves....
Voloka
2024. augusztus 04. 19:43
Szuper vagy Blanka!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!