Óriási szenzáció – Vas Kata Blanka negyedik lett az országúti kerékpárosok versenyében!

2024. augusztus 04. 18:15

A 22 éves magyar kerékpáros tokiói negyedik helyezését követően a párizsi játékokon centikkel maradt le a bronzéremről.

2024. augusztus 04. 18:15
Párizs, 2024. augusztus 4.
Vas Blanka a 2024-es párizsi nyári olimpia nõi országúti kerékpárosok mezõnyversenyében a Trocadero téren 2024. augusztus 4-én.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Negyedik helyezést ért el Vas Kata Blanka  az országúti kerékpárosok versenyében a párizsi olimpián. A magyar versenyző és Marianne Vos 15 kilométerrel a vége előtt megszöktek a mezőnytől, ám a korábban 1 perc 30 másdperccel lemaradó Kopecky és Faulkner utolérték őket a végére, és az amerikai az utolsó kilométereken megelőzte őket. Kristen Faulkner végül ellépett a négyes többbi tagjától és magabiztosan nyert. 

A 37 éves Vos, a 28 éves Kopecky és a 22 éves Vas Kata Blanka végül egymás ellen versenyezhettek az érmekért. 

Az utolsó pillanatban indított sprintet Vos nyerte, Kopecky és Vas Blanka szinte egyszerre értek be, célfotóval viszont egyértelművé vált, hogy – ha csak centikkel is, de – a belga sportoló a bronzérmes, így Vas Kata Blanka a tokiói játékok után ismét olimpiai negyedik lett.  A 22 éves magyar sportoló a célbaérést követően kissé csalódottan nyilatkozott, pedig negyedik helyezése óriási teljesítmény, hiszen nála jóval idősebb és tapasztaltabb (Faulkner 31, Vos 37, Kopecky 28 éves) világsztárokkal vette fel a versenyt, és mindössze centikkel múlták felül! 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyzoltan-2
2024. augusztus 04. 20:52
"Óriási szenzáció – Vas Kata Blanka negyedik lett az országúti kerékpárosok versenyében!" Ez igaz! Világszerte! Elmondhatjuk, hogy be is érkezett..! -és mégis fáj..! Láttuk, óriási esélyt mulasztott... Volt benne! -de nem mert kezdeményezni, és fáj, hogy nem próbálta meg, mert akkor sem végzett volna hátrébb... Ezt Ő is tudja, és neki sokkal jobban fáj! Fájjon! -majd elmúlik, a fájdalom elmúlik, az eredmény a helyére kerül..! Ő is! A helyére került! Erősebb, tapasztaltabb lett! Beért! Ehhez ez az eset, ez a kudarcként megélt esetre volt szükség! Eljött a Te időd! A TE éveid! Te leszel a jobb! Benned van! A gratuláció jár, az elismerés kijár, munkád, szorgalmad, tudatod, tehetséged alapján..! -s hidd el, nagyon sok ellenfeled cserélne veled, vállalná kudarcodat..!
westend
2024. augusztus 04. 20:29
Vas Kata Blanka: "...picit hezitáltam, amikor Kristen Faulkner támadott. Azt hiszen, nagy hiba volt, hogy ott feladtam, úgy éreztem, hogy ez már nem lehet meg." Sose tudjuk meg hogyan sikerült volna, de ez egy elengedett esély volt sajnos..
Szkepszis
2024. augusztus 04. 20:12
Gratulálok Blankának de ez a negyedik hely akkor is meglett volna ha elmegy az amerikaival és belefárad! Így eleve lemondott, lemondtak az aranyról! Borzasztóan rossz döntés volt!!
Búvár Kund
2024. augusztus 04. 18:54
Bravó Blanka! Titkos favoritom voltál egy aranyra! Nem sokon múlt! Ezer gratula! Két gyönyörű helyezést hozott a kedvenc sportágam! Hatalmas eredmény ! Gratulálok a segítőknek is! Akik nem néznek kerékpárt, nem is tudják micsoda háttérmunka kell ehhez!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!