Vas Kata Blanka indul a Tour de France-on

2024. augusztus 07. 22:06

A párizsi olimpián negyedik helyezést elért magyar kerékpáros ott lesz az SD Worx-Protime csapatában a francia versenyen.

2024. augusztus 07. 22:06
Párizs, 2024. augusztus 4.
Vas Blanka a 2024-es párizsi nyári olimpia nõi országúti kerékpárosok mezõnyversenyében a Trocadero téren 2024. augusztus 4-én.

Nyitókép: 

Az Instagramon bemutatta az augusztus 12. és 18. között esedékes női Tour de France-on szereplő csapatát a  Team SD Worx-Protime kerékpárcsapat, amelybe bekerült a párizsi olimpiai játékokon negyedik helyet elért Vas Balnka is – vette észre a Nemzeti Sport. A csapat az olimpiai negyedik Vas Blanka mellett nevezett három holland kerékpárost, az összetettben tavaly győztes holland Demi Volleringet, továbbá Lorena Wiebest és Mischa Bredewoldot, valamint a luxemburgi Christine Majerust, az olasz Barbara Guarischit és az új-zélandi Niamh Fisher-Blacket.

Ezt is ajánljuk a témában

A Team SD Worx-Protime Danny Stam sportigazgatót idézve úgy fogalmaz: „Olyan csapattal állunk fel, amelynek tagjai különböző terepeken megállják a helyüket. Minden szem ránk szegeződik, de ehhez már hozzászoktunk. Tavaly kiemlkedően jól teljesítettünk, és idén is színesíteni, megnehezíteni szeretnénk a versenyt. Természetesen szeretnénk szakaszokat nyerni, de a fő cél az, hogy megvédjük Demi Tour-győzelmét.” 


 

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Búvár Kund
2024. augusztus 07. 22:59
Ezt már pár hete lehet tudni. Csak a csapat most tette hivatalossá. Aug 12-től lehet követni az Eurosporron is, ha esetleg vki kedvet kapott hozzá az olimpián!
westend
2024. augusztus 07. 22:36
Ez jó hír, de ha Blanka most is csak 'vízhordó' lesz, akkor ez a Tour sem lesz több egy kemény, egyhetes edzőtábornál. (nekem még most is beugrik az a párizsi pillanat, amikor Blanka nem ment el a későbbi győztes amerikaival az utolsó 2km-re. Ilyen esély ritkán adódik egy olimpiai éremre, kár volt elszalasztani. Gondolom én..)
Bitrex®
2024. augusztus 07. 22:34
Valter Attila is fog előbb-utóbb. Akár már jövőre is.
Takagi
2024. augusztus 07. 22:11
Hajrá Kicsi lány!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!