Egészen elképesztő: Vas Kata Blanka szakaszt nyert a Tour de France-on! (VIDEÓ)

2024. augusztus 15. 16:18

Szenzációs teljesítmény a magyar kerékpárostól.

2024. augusztus 15. 16:18

Fotó: Facebook/Le Tour de France Femmes

Néhány nappal a párizsi olimpián megszerzett negyedik helye után újabb elképesztő sikert ért el Vas Kata Blanka. A magyar kerékpáros a női Tour de France mai, ötödik szakaszát óriási hajrával nyerte meg.

Bastogne és Amnéville közötti 152.5 kilométeres szakasz várt ma a mezőnyre, amelynek végén Vas ellenállhatatlan volt! Háromfős szökevénycsoport tekert hosszasan a mezőny előtt, a záró húsz kilométeren belül azonban gyorsan felzárkózott az élboly közelébe a mezőny, amelyben az SD Worx-Protime 22 esztendős magyar bajnoka a sárga trikós és címvédő Demi Volleringért dolgozott. Noha az egyik emelkedőn egy csoporttal Vas leszakadt a mezőnyről, a bollyal vissza tudott zárkózni. Hat kilométerrel a cél előtt egy kanyarban nagy bukás történt, nagyjából egy tucat kerékpáros terült el az aszfalton, köztük Vollering is, aki fájdalmak között tekert tovább másfél perc hátrányból. A bukás miatt szétszakadt mezőny mintegy tízfős maradékában ott volt a friss olimpiai bajnok amerikai Kristen Faulkner és Vas is, míg a csapattársai Volleringnek segítettek a zárkózásban.

Vas a párizsi tapasztalatokból kiindulva nagyon figyelt Faulknerre, tökéletesen reagált minden megindulásra, a legvégéig kitartó négyesből pedig ő volt a leggyorsabb az emelkedős befutóban.

A magyar klasszis tavaly a Giro d'Italián nyert szakaszt, idén két napon át viselte a piros trikót a női Vueltán és immár a Tour de France-ról is van szakaszgyőzelme.

Vollering 1 perc 47 másodperc hátránnyal ért célba, így a Vas mögött másodikként célba ért lengyel Katarzyna Niewiadoma vette át a sárga trikót. A címvédő lemaradása 1 perc 19 másodperc az összetettben.

Ezt is ajánljuk a témában

(Mandiner/MTI)

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kombinator-0
2024. augusztus 15. 21:57
a picsába sztárolt focisták, vívók, vizilabdázók és kajak-kenusokon kívül vannak azért igazi sportemberek is
pandalala
2024. augusztus 15. 19:32
hajrááááá :-)
alex55
2024. augusztus 15. 19:14
Gratulálok Blankának,gyönyörűet hajrázott a végén,szép szakaszgyőzelem lett belõle!!
nobutada
2024. augusztus 15. 18:33
Óriási! Gratulálok! Mennyi meló van ebben! 150km után ilyen hajrá, nézve is felszalad a pulzusom... Ez a kislány még sokra hivatott, ilyen tehetséggel és főleg ilyen hozzáállással. Négy centivel lemarad az olimpián a dobogóról, nem törik le, és most dacból megelőz mindenkit, ez igen!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!